10 Τεράστιες Αλλαγές που συνέβησαν στη Ζωή μου μόλις μετακόμισα εκτός Ελλάδας. Η Τελευταία είναι η πιο Σημαντική!

Οι εμπειρίες που αποκτά κάποιος ζώντας στο εξωτερικό, μπορεί μερικές φορές να τις υπερνικούν οι δυσκολίες από τον συνεχή αγώνα για επιβίωση και ανταγωνισμό. Αλλά μέσα από αυτούς τους αγώνες και τις προκλήσεις θα ανακαλύψετε περισσότερα για τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας. Μαθαίνετε συνεχώς νέα πράγματα και διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Αν έχετε ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα κάπου αλλού, εκτός από την πατρίδα σας, τότε πιθανόν να έχετε βιώσει μερικές, αν όχι όλες αυτές τις αλλαγές ζώντας στο εξωτερικό.

1. Συνεχώς μαθαίνετε τη γλώσσα.

Όταν ζείτε στο εξωτερικό καθημερινά μαθαίνετε κάτι νέο για τη γλώσσα. Μερικές φορές νιώθετε ντροπή όταν δε βρίσκετε την κατάλληλη λέξη για να περιγράψετε αυτό που θέλετε. Ψάχνετε την αντιστοίχιση της έννοιας από τη μια γλώσσα στην άλλη, κατανοείτε με τον καιρό καλύτερα τη προφορά και την αργκό και αρχίζετε να σκέφτεστε με την άλλη γλώσσα.

2. Ζείτε συχνά έχοντας πακεταρισμένη μια βαλίτσα

Για κάποιο λόγο, ίσως πιστεύατε ότι οι βαλίτσες σας θα ήταν ξεχασμένες και θα μάζευαν σκόνη, μόλις παίρνατε την απόφαση να μετακομίσετε στο εξωτερικό. Οι βαλίτσες σας είναι συνεχώς σε αναμονή για κάποιο ταξίδι, είτε αυτό είναι επαγγελματικό, είτε για διακοπές στη πατρίδα. Γνωρίζετε πλέον όλες τις λεπτομέρειες της κάθε αεροπορικής εταιρείας και έχετε μάθει καλά το αεροδρόμιο άφιξης ή αναχώρησης και ξέρετε ακόμα και τους υπαλλήλους που εργάζονται στα αεροδρόμια.

3. Αυτή είναι η ζωή σας! Δεν είναι ένα ταξίδι!

Μπορεί να ζείτε στο εξωτερικό για 5 χρόνια και να έρχεστε τακτικά ή σπάνια στην πατρίδα για να επισκεφτείτε συγγενείς και φίλους. Και όλοι σας ρωτάνε: «Πως είναι το ταξίδι σου;» Μερικές φορές σας έρχεται να φωνάξετε: «Δεν ταξιδεύω! Ζω εκεί!» Αλλά και πάλι μερικοί μπορεί να μη το καταλαβαίνουν. Έτσι η πιο άμεση και λιτή απάντηση είναι πείτε κάτι τέτοιο: «Έχουν συμβεί τόσο πολλά τα τελευταία χρόνια…Πρέπει να κάτσουμε για φαγητό για να στα πω!»

4. Θα έχετε πάντα υπόψιν το συνάλλαγμα και θα συγκρίνετε τιμές

Αν ζείτε σε άλλη χώρα, τότε θα έχετε πάντα στο μυαλό σας το ξένο συνάλλαγμα και τις αντίστοιχες τιμές στη χώρα που πλέον ζείτε. Κάθε φορά που θα πηγαίνετε σε καταστήματα, συνεχώς θα συγκρίνετε τιμές. Είναι μια συνήθεια που δε μπορείτε να απαλλαγείτε, όσο και αν θέλετε.

5. Τα όρια ανάμεσα στο «φυσιολογικό» και το «παράξενο» πάντα θα είναι θολά

Σε κάθε κουλτούρα και χώρα υπάρχουν σαφή όρια στο τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Σε κάποιον όμως που ζει στο εξωτερικό, μπορεί να ισχύουν οι αντίθετες αποδεκτές συνήθειες και συμπεριφορές. Για παράδειγμα, σε κάποιες χώρες θεωρείται φυσιολογικό να φιλιούνται ζευγάρια στο δρόμο, ενώ σε άλλα μέρη δεν είναι αποδεκτό και αποδοκιμάζεται κοινωνικά. Κάπου είναι είναι φυσιολογικό να καπνίζουν στο δρόμο μαριχουάνα, ενώ σε άλλες χώρες είναι παράνομο και τιμωρείται με φυλάκιση. Κάθε φορά πρέπει να προσαρμόζετε τη συμπεριφορά σας, ανάλογα σε ποια χώρα βρίσκεστε.

6. Ο χρόνος έχει διαφορετική αξία σε κάθε χώρα

Οι καθημερινοί ρυθμοί και ο χρόνος έχουν διαφορετική αξία σε κάθε χώρα. Για παράδειγμα, σε μεγαλούπολεις όπου οι ρυθμοί είναι φρενήρεις, θεωρείται απαράδεκτο κάποιος να αργήσει παραπάνω από 5 λεπτά σε ραντεβού. Σε μέρη όμως με πιο χαλαρούς ρυθμούς, όπως στην επαρχία και σε νησιά, κανείς δεν βιάζεται.

7. Η λέξη «ρουτίνα» θα εξαφανιστεί από το λεξιλόγιό σας

Ό,τι προβλέψιμο αποτέλεσμα είχατε θέσει για το μέλλον, στο εξωτερικό θα καταργηθεί. Στην πραγματικότητα, αν συμβεί κάτι σύμφωνα με τα σχέδιά σας, τότε θα το θεωρήσετε θαύμα! Πάντα θα έχετε ένα εναλλακτικό σχέδιο, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Το μυαλό σας θα είναι σε ετοιμότητα, για οτιδήποτε απροσδόκητο, καθώς αυτές οι στιγμές συμβαίνουν πιο συχνά στο εξωτερικό, σε σχέση με τη ζωή στην πατρίδα.

8. Τα υλικά αγαθά δεν σημαίνει ότι φέρνουν την ευτυχία

Δε χρειάζεται να μετακομίσετε στο εξωτερικό για να το συνειδητοποιήσετε αυτό, αλλά υπάρχει κάτι στη νομαδική ζωή που σας κάνει να θεωρήσετε τι αξίζει και τι όχι. Πάντα σκέφτεστε τι βασικά να πάρετε μαζί σας στη πατρίδα ή το εξωτερικό όπου πλέον ζείτε. Σκέφτεστε τι χωράει στη βαλίτσα και πόσο βάρος θα ζυγίζει. Σταματάτε να αγοράζετε πολλά υλικά αγαθά και εκτιμάτε περισσότερο τα άϋλα πράγματα, που έχουν μεγαλύτερη αξία για το πνεύμα σας.

9. Τα πάντα φαίνονται δυνατά

Πριν μετακομίσετε εξωτερικό, δε πιστεύατε ότι είναι δυνατό να χωρέσει όλη η ζωή σας σε μερικές βαλίτσες. Αλλά τα καταφέρατε, και τώρα δε θυμάστε καν τα μισά πράγματα που αφήσατε πίσω. Αποχαιρετήσατε τις ανέσεις σας και έχετε επιβιώσει.

10. Είστε πλέον διαφορετικοί

Αφήνουμε σημάδια σε ανθρώπους και οι άλλοι αφήνουν τα σημάδια τους πάνω μας. Ξέρατε ότι θα ξεκινούσατε μια περιπέτεια σε μια άλλη χώρα, μαθαίνοντας μια άλλη γλώσσα και συνήθειες μιας άλλης κουλτούρας, αλλά δεν είχατε συνειδητοποιήσει, πόσα θα μάθατε για τον εαυτό σας στη πορεία.

Credit: Adme

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta