10 Μεγάλες Αλήθειες που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουν όσες Γυναίκες θέλουν να κάνουν και 2ο Παιδί. Η 6η είναι Σπουδαία!

1. Θα ξεχάσεις πως είσαι έγκυος μέχρι να φτάσεις στην 37η εβδομάδα

Σίγουρα στο πρώτο σας παιδί είχατε ψάξει για τα πάντα. Από το τι να βάλεις στην βαλίτσα για το νοσοκομείο, ρούχα για το παιδί, μαθήματα yoga για μητέρες και τεχνικές χαλάρωσης. Αυτά είναι πλέον παρελθόν. Θα είστε τόσο απασχολημένες με το μωρό σας που δεν θα προλαβαίνετε να ασχοληθείτε με αυτό που μεγαλώνει μέσα σας.

2. Θα νιώθεις χειρότερα από ότι ένιωθες την πρώτη φορά 

Σίγουρα θα είστε μεγαλύτερη και ο χρόνος είναι σκληρός πολλές φορές. Αλλά τώρα ταΐζεται το πρώτο σας μωρό, τρέχετε από πίσω του, φωνάζει και αυτό γίνεται συνέχεια. Δεν υπάρχει χρόνος να χαρείτε την εγκυμοσύνη σας και το μόνο που θα θέλετε θα είναι απλά λίγη ηρεμία.

3. Θα νιώθεις ενοχές

Τη μία νύχτα, θα προσπαθείτε να κοιμίσετε το πρώτο σας παιδί και ξαφνικά θα σκέφτεστε το δεύτερο και την πιθανότητα αυτό να καταστρέψει τη ζωή του πρώτου. Θα φοβάστε μην δεν βρίσκετε χρόνο για το πρώτο και καταστρέψετε την οικογένεια που ήδη έχετε. Πιστέψτε μας όμως, όλα θα πάνε καλά. Το δεύτερο παιδί απλά θα φέρει και άλλη χαρά στο σπίτι και λίγη ακόμα κούραση!

4. Θα νιώθεις σαν να ξέχασες πώς να φερθείς σε ένα νεογέννητο

Όλα αυτά τα αηδιαστικά που έρχονται με τη γέννηση ενός μωρού, θα τα βρείτε και πάλι μπροστά σας. Αργά η γρήγορα όμως όλα θα επανέλθουν στη μνήμη σας.

5. Τα προβλήματα που είχες πριν θα υπάρχουν και τώρα

Θα ξυπνάς κάθε μία ώρα. Θα πρέπει να το σκεπάζεις όταν ξεσκεπάζεται και να κάθεσαι σκοπιά δίπλα όταν δεν είναι και τόσο καλά. Όλα αυτά που δεν σου άρεσαν πριν, θα συμβαίνουν και τώρα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα θα έχεις και τις απαιτήσεις του μεγάλου να δυσκολεύουν τα πράγματα.

6. Θα είσαι όμως πολύ πιο χαλαρή με τα πάντα

Δεν έχει κάνει το μωρό μπάνιο εδώ και 5 μέρες; Δεν έγινε και τίποτα. Δεν του αρέσει να κοιμάται πάνω σου; Κανένα πρόβλημα. Θα τα βρει όλα με τον καιρό.

7. Οι νέοι γονείς θα σε τρελαίνουν

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν γονιό που έχει δεύτερο παιδί, από έναν γονιό για πρώτη φορά. Είναι τόσο αγχωμένοι και θέλουν να τα κάνουν όλα τέλεια που μπορεί και να σε τρελάνουν. Έχοντας εμπειρία ξέρεις πως η τεράστια σοφία δεν αλλάζει τίποτα. Απλά μην το πεις αυτό στους άπειρους γονείς.

8. Το πρώτο σου παιδί μπορεί να μισήσει λίγο το αδερφάκι του

Είναι αναπόφευκτο πως θα αρχίσεις να δένεσαι με το παιδί σου. Το μεγαλύτερο μπορεί να νιώσει την απόρριψη και να γίνει λίγο πιο απόμακρος. Μπορεί ακόμα και να σας πονέσει συναισθηματικά, αλλά μην ανησυχείτε. Όπως και όλα τα άλλα, όλα θα περάσουν στην ώρα τους.

9. Δεν θα ξανακάνεις αυτό το χαζό μάθημα για μουσική ξανά

Το μόνο άτομο που μισεί αυτό το μουσικό μάθημα πιο πολύ από σένα είναι το παιδί σου. Και τι έγινε που σας λένε ότι θα το βοηθήσει να αναπτύξει καλύτερα τον εγκέφαλό του; Δεν θα κάνετε πάλι το ίδιο λάθος. Βάλτε κατευθείαν Beyoncé. Όχι μόνο θα σας βγει πιο φτηνά αλλά θα είναι και πιο διασκεδαστικό.

10. Θα παιδιά σας θα παίζουν μεταξύ τους και αυτό θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη

Πιθανώς να έχετε ακούσει πως οι οθόνες είναι οι καλύτερες babysitter. Λένε ψέματα. Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι babysitter, το ένα για το άλλο. Θα έρθει η στιγμή που θα ξυπνήσει το ένα το άλλο και θα αρχίσουν μόνα τους να διαβάζουν, αφήνοντάς σας να κοιμηθείτε λίγο ακόμα. Πιθανώς όμως να ξυπνήσετε λίγο αργότερα μέσα στον πανικό, χωρίς να μπορείτε να καταλάβετε τι έχει συμβεί. Χαλαρώστε όμως, θα περάσει και αυτό.

Credit: cosmopolitan.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta