Όταν Κατάλαβε ΓΙΑΤΙ η Κόρη της Στέκονταν Όρθια στην Τουαλέτα, της Κόπηκαν τα Πόδια…

Η Stacey Wehrman Feely, μητέρα και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας παιδικών προϊόντων Silikinds, πρόσφατα έπιασε την κόρη της να στέκεται πάνω στην τουαλέτα στο μπάνιο του σπιτιού τους. Αρχικά, το βρήκε αστείο, αλλά όταν ανακάλυψε τι έκανε η κόρη της, έπαθε πλάκα.

“Στο σχολείο της είχαν κάνει μια άσκηση για το τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που μπει στο σχολείο κάποιος τρομοκράτης και αρχίσει να γαζώνει με το όπλο του.” Η Feely έκανε μια δημοσίευση στο Facebook μαζί με μια φωτογραφία της κόρης της, η οποία έγινε viral.

Η δημοσίευση της έγινε στις 15 Ιουνίου και κοινοποιήθηκε πάνω από 4.000 φορές. Διαβάστε το κείμενο που έγραψε:

“Έβγαλα αυτή την φωτογραφία, επειδή στην αρχή μου φάνηκε αστεία. Είχα σκοπό να την στείλω στο άντρα μου για να του δείξω τι σχεδίαζε η κόρη μας. Ωστόσο, όταν μου είπε τι έκανε, λύγισα. Έκανε μια άσκηση στον παιδικό σταθμό για το τι πρέπει να κάνεις αν κλειδωθείς στο μπάνιο.

Η αθωότητα της κόρης μου χάθηκε σε μια στιγμή.”

“Πολιτικοί – ρίξτε μια ματιά. Αυτό είναι το παιδί σας, τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, τα δισέγγονα σας και οι μελλοντικές γενιές. Θα ζήσουν τις ζωές τους και θα μεγαλώσουν με βάση τις δικές σας αποφάσεις. Είναι μόλις τριών και κρύβονται στο μπάνιο πάνω στο κάθισμα της τουαλέτας.

Δεν ξέρω τι είναι πιο δύσκολο γι’αυτά – να προσπαθήσουν να μείνουν ήσυχα για αρκετή ώρα ή να μην χάσουν την ισορροπία τους;”

“Κανείς δεν πιστεύει ότι ο έλεγχος των όπλων θα ελέγξει και την εγκληματικότητα 100%. Αλλά ίσως, απλά ίσως, βοηθήσει κατά 1% ή 2% ή 50%. Ποιος ξέρει αν δεν προσπαθήσουμε; Γιατί δεν γίνονται παγκόσμιοι έλεγχοι; Που είναι οι παγκόσμιες βάσεις δεδομένων;

Γιατί επιτρέπεται να πωλούνται τα στρατιωτικά περιοδικά σε άλλους εκτός στρατού; Είναι τόσο απαραίτητο να προστατεύεις τον εαυτό σου ή να πηγαίνεις για κυνήγι; Και τα έξυπνα όπλα, που είναι; Ξυπνήστε, τεχνικοί! Η Δεύτερη Τροπολογία δεν πολεμάται εύκολα και το δικαίωμα σε άδεια χέρια δεν τίθεται καν.

Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι θα το πετύχουμε; Γιατί δεν πρόκειται. Ίσως να το τροποποιήσουμε. Ίσως. Αλλά πόσες δεκαετίες θα μας πάρει; Που είναι η εξέλιξη των εγγράφων γι’αυτό το θέμα; Των εγγράφων που αρχικά επέτρεπαν την δουλεία και απαγόρευαν στις γυναίκες το δικαίωμα ψήφου;

NRA, είσαι εδώ; Ας μιλήσουμε για την ψυχική υγεία. Που είναι τα $500 εκατομμύρια που η διοίκηση του Ομπάμα έβαλε στον προϋπολογισμό για έγκριση; Πέρασαν; Εφαρμόζονται ή απλά κάθονται; Που είναι η πρόσβαση σε περίθαλψη για όσους παλεύουν με ψυχικές νόσους; Πολιτικοί, σας ρωτάω… πώς μπορώ να βοηθήσω;”

Είναι καλό να διοργανώνεις καμπάνιες, αλλά γίνεται τίποτα στην πραγματικότητα, ή απλά μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα για την κατάσταση; Χρειαζόμαστε πράξεις.

Επικροτώ πολιτικούς σαν τον Γερουσιαστή Chris Murphy, αλλά πολλοί εκλεγμένοι δεν μπορούν να δουλέψουν μαζί (ίσως δεν θα έπρεπε να πληρώνονται για μια δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν…) ή είναι στο κρεβάτι με τους λάθος ανθρώπους, γι’αυτό η αλλαγή εξαρτάται από εμάς.

Θέλω να γνωρίζω τις καινούριες τεχνολογίες που δημιουργούνται για πιο ασφαλή όπλα, αυξημένη ασφάλεια σε δημόσιους χώρους, ταξιδιωτική περίθαλψη για τους ψυχικά νοσούντες… οτιδήποτε! Επιχειρηματίες, καινοτόμοι, είστε εκεί; Μπορώ να βοηθήσω; Μπορώ να σας βοηθήσω να κάνετε την διαφορά;

Θέλω να προσφέρω υποστήριξη. Δεν μπορώ να σας δώσω τεχνικές, ιατρικές ή οικονομικές συμβουλές, ΑΛΛΑ ίσως μπορώ να σας στρέψω προς την σωστή κατεύθυνση; Ίσως ξέρω κάποιον που ξέρει κάποιον που μπορεί να βοηθήσει.

Επιχειρηματικά εκκολαπτήρια, επενδυτές… αν αυτό το ζήτημα σας αφορά, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να βοηθήσετε στην αλλαγή. Μπορώ να βοηθήσω;

Κάντε διαγωνισμούς χρηματοδότησης, δημιουργήστε ομάδες ιδεών για αυτά τα πράγματα. Χόλιγουντ, τα PSA είναι καλά, αλλά όχι αρκετά καλά. Στο τέλος θα εξαφανιστούν και θα ξεχαστούν.”

“Δεν προσποιούμαι ότι έχω όλες τις απαντήσεις ή ακόμη και μερικές από αυτές, αλλά αν δεν θέλετε τα παιδιά σας να στέκονται πάνω στην τουαλέτα, τότε πρέπει να κάνουμε κάτι! Παρακαλώ κοινοποιήστε το. #‎dosomething‬‪#‎prayfororlando‬ ‪#‎wecandobetter ‬Moms Demand Action for Gun Sense in America

Credit: cosmopolitan.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta