Χίλια Μπράβο: Γηροκομείο Μεταμορφώνει το Εσωτερικό του ώστε οι Ασθενείς με Αλτσχάιμερ να αισθάνονται Πιο Οικεία!

Το Lantern of Chagrin Valley στο Ohio είναι μόνο ένα μία τις τρεις υπέροχες εγκαταστάσεις που σχεδιάστηκαν ειδικά για ασθενείς με Αλτσχάιμερ και άνοια.

Σχεδιασμένο να μοιάζει λες και έχει σπιτάκια με βεράντες που οδηγούν σε ένα γήπεδο γκόλφ, δίνει την αίσθηση κοινότητας του 1940. Περιλαμβάνει απίστευτες λεπτομέρειες και είναι πραγματικά ένα μοναδικό κτίριο.

Χρησιμοποιώντας ειδικές οπτικές ίνες στο ταβάνι, δημιουργείται μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα μέρας και νύχτας μέσα στο κτίριο.

Τα πατώματα είναι βαμμένα με πράσινο αναπαριστώντας το γρασίδι και υπάρχουν ακόμη και ηχητικά εφέ, όπως τιτιβίσματα πουλιών, που παίζουν κατά την διάρκεια της μέρας.

“Κάθε τι που βλέπετε, το χρώμα του τοίχου, η μπογιά, έχουν θεραπευτικά οφέλη, θεραπευτική αξία”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος, Jean Makesh, στο News-Herald. Σαν εκπαιδευμένος θεραπευτής, ο Makesh έχει δημιουργήσει το τέλειο περιβάλλον γι’αυτούς τους ξεχωριστούς ασθενείς.

Γνωρίζοντας πώς μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση του άγχους, του θυμού και της κατάθλιψης τα ελεγχόμενα περιβάλλοντα, αποφάσισε να δημιούργησε ένα κτίριο που θα ενσωμάτωνε τις ιδέες αυτές σε μια εποικοδομητική εμπειρία ζωής. Επιπλέον, το Lantern παρέχει στους κατοίκους καθημερινά μαθήματα στα οποία μπορούν να μάθουν ξανά βασικές ικανότητες και λειτουργίες.

“Τους γυρίζω πίσω σε αυτές τις αναμνήσεις. Έφτιαξα μια χρονοκάψουλα. Τους επιτρέπει να δέχονται τα πάντα γύρω τους”, είπε ο Makesh στους δημοσιογράφους. Ο Makesh ελπίζει ότι η συμβολή του στην αποκατάσταση αυτών των ασθενών θα φέρει μια μεγάλη, θετική αλλαγή.

Με αυτό το ελεγχόμενο σκηνικό, ο Makesh πιστεύει ότι θα μπορέσει να καθυστερήσει την εξέλιξη παρόμοιων ασθενειών μακροπρόθεσμα.

Credit: shareably.net

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta