Υπάρχει ένας Επικίνδυνος Θηρευτής στη Φωτογραφία. Εσείς μπορείτε να τον Εντοπίσετε;

Οι λεοπαρδάλεις είναι πολύ δυνατά ζώα και έχουν αρκετή δύναμη για να σκοτώσουν έναν άνθρωπο, κάτι που καθιστά πολύ σημαντικό το να τις έχετε στο ραντάρ σας όταν περιπλανιέστε στην άγρια φύση. 

Οι λεοπαρδάλεις ξέρουν όμως να κρύβονται πολύ καλά, κάνοντας πολύ δύσκολο για τους ταξιδιώτες το να τις εντοπίσουν. Ο φωτογράφος Morkel Erasmus έβγαλε μία σειρά φωτογραφιών από λεοπαρδάλεις στο πάρκο Kgalagadi Transfrontier της Νότιας Αφρικής και θα δυσκολευτείτε πολύ να τις ξεχωρίσετε.

Με μία πρώτη ματιά στη φωτογραφία, μπορεί να δείτε μόνο ένα πετρώδες τοπίο. Αλλά εάν κοιτάξετε λίγο καλύτερο, θα δείτε μια λεοπάρδαλη να κρύβεται.

Ο Erasmus λέει πως αυτή η φωτογραφία του πήρε 7 χρόνια για να την βγάλει, αλλά τελικά αποτύπωσε την στιγμή όπως την ήθελε και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Είπε: “Πήρα κίνητρο από την επιθυμία μου να φωτογραφίσω αυτές τις άπιαστες λεοπαρδάλεις όταν πρωτοεπισκέφτηκα την έρημο Kalahari το 2009”.

Χωρίς να ξέρει γιατί, αλλά οι λεοπαρδάλεις τον δυσκόλευαν πάρα πολύ όταν προσπαθούσε να τις εντοπίσει, γι’αυτό και του πήρε τόσο καιρό να τραβήξει αυτές τις φωτογραφίες. Ερχόταν ανά καιρούς, αλλά ποτέ δεν έβρισκε μια λεοπάρδαλη.

Αυτό όμως άλλαξε τη μέρα που παρατήρησε αυτή την λεοπάρδαλη να βγαίνει από το θάμνο και να ξαπλώνει για λίγο κάτω πριν απομακρυνθεί σιγά σιγά.

Η Νότια Αφρική φέτος επέβαλε μία 12μηνη απαγόρευση στο κυνήγι της λεοπάρδαλης. Συνήθως έδιναν μέχρι και 150 άδειες για το κυνήγι τους, αλλά λόγω της επικίνδυνης μείωσης των πληθυσμών της, αναγκάστηκαν να επιβάλλουν αυτή την απαγόρευση.

Credit: awm.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta