Τραγουδιστής Όπερας Τραγουδά Μπροστά σε Μαγνητικό Τομογράφο και το Αποτέλεσμα είναι Εκπληκτικό!

Μια σπουδαία φωνή της όπερας είναι μια τέχνη που μαθαίνεται, και όχι ένα εκ γενετής δώρο, όπως τα άλλα είδη φωνητικής. Απαιτεί πειθαρχία, ασκήσεις, και ικανότητα να εντυπωσιάζεις το κοινό. Ο τραγουδιστής πρέπει να είναι σπουδαίος ηθοποιός, αλλά και ταυτόχρονα να έχει καλή σωματική κατάσταση.

“Η ισοδύναμη ενέργεια που απαιτείται για φωνητική όπερας, είναι το αντίστοιχο τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων για τη συνηθισμένη γυμναστική,” αναφέρει ο Antonio Pappano, μουσικός διευθυντής της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου. “Που σημαίνει ότι οι τραγουδιστές και όσοι τους διδάσκουν έχουν τις ίδιες σχέσεις που έχουν οι ελίτ αθλητές και οι χαρισματικοί τους προπονητές.”

Τι συμβαίνει λοιπόν στο εσωτερικό του κεφαλιού και το λαιμό ενός τραγουδιστή όπερας που τραγουδάει; Ο Γερμανός βαρύτονος Michael Volle εκτέλεσε το κομμάτι “Song to the Evening Star” του Γερμανού συνθέτη Richard Wagner, ενώ βρισκόταν μέσα σε μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας, για να μπορέσουμε να ρίξουμε μια ματιά στο πως καταφέρνει να βγάζει τέτοιους ήχους. Η εικόνα είναι λίγο τρομακτική, αλλά μας παρουσιάζει τον εκπληκτικό έλεγχο που έχουν αυτοί οι τραγουδιστές, για να πετυχαίνουν τέτοιες δυνατές νότες.

Credit: good.is

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta