Τότε & Τώρα: Δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα οι Πρωταγωνιστές από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», 15 Χρόνια Μετά.

Όλοι θυμόμαστε πως η τριλογία με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μας συγκλόνισε όλους το 2001-2003. Χιλιάδες θαυμαστές των βιβλίων, ονειρεύονταν να εξερευνούν τη Μέση Γη και διαφωνούσαν ποιος είναι ο πιο όμορφος: ο Λέγκολας ή ο Άραγκορν. 

Αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά πως έχουν αλλάξει οι αγαπημένοι ηθοποιοί από τις ταινίες τα περασμένα 15 χρόνια, από τότε που βγήκε η πρώτη ταινία στους κινηματογράφους.

Frodo Baggins (Elijah Wood)

Ο Elijah συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε ταινίες και να δίνει τη φωνή του σε ταινίες κινουμένων σχεδίων. Έχει ιδρύσει και τη δική του εταιρεία ηχογράφησης Simian Records.

Legolas (Orlando Bloom)

Όταν πήρε το ρόλο του Ξωτικού Legolas, ο Orlando Bloom ήταν σχετικά άγνωστος ηθοποιός. Μερικά χρόνια αργότερα, πρωταγωνίστησε στους Πειρατές της Καραϊβικής.

Gandalf (Ian McKellen)

Ο Ian McKellen αρχικά πρωταγωνιστούσε σε ταινίες τη δεκαετία του 1970, αλλά έγινε ιδιαίτερα διάσημος τη δεκαετία του 1990. Οι πιο διάσημοι ρόλοι του είναι ως ο Nicholas II στη ταινία Ρασπούτιν και ως ο Magneto στις ταινίες X-Men. Το 1989 στέφθηκε ιππότης από την βασίλισσα Ελισάβετ.

Aragorn (Viggo Mortensen)

Εκτός από την υποκριτική, αυτός ο ηθοποιός με καταγωγή από τη Δανία, είναι επίσης διάσημος καλλιτέχνης, φωτογράφος, ποιητής και μουσικός. Έχει ιδρύσει μια εκδοτική εταιρεία που εκδίδει έργα όχι πολύ γνωστών συγγραφέων. Και αυτός έχει τιμηθεί με τον Σταυρό των Ιπποτών από τη δανική βασιλεία.

Arwen (Liv Tyler)

Πριν αναλάβει τον πιο διάσημο ρόλο της, η Liv Tyler πρωταγωνίστησε σε αρκετές επιτυχημένες ταινίες, όπως στον Αρμαγεδδώνα. Η ηθοποιός έχει τώρα τρία παιδιά και ανέλαβε τη πρώτη της δουλειά ως παραγωγός ταινιών το 2016.

Samwise Gamgee (Sean Astin)

Ο ρόλος του ως Σαμ έχει μείνει αξέχαστος, παρόλο που έχει παίξει σε αρκετές άλλες ταινίες. Το 2004, μαζί με τον Joseph Layden συνέγραψαν το βιβλίο There And Back Again: An Actor’s Tale, στο οποίο καταγράφει τις εντυπώσεις τwhich he discussed his impressions of filming The Lord of the Rings.

Merrie (Dominic Monaghan)

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Dominic συμμετείχε στη συγγραφή του σεναρίου για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μαζί με τον ηθοποιό Billy Boyd. Ο ηθοποιός έχει μείνει γνωστός για τη συμμετοχή του στη σειρά Lost.

Pippin (Billy Boyd)

Ο Billy είναι γνωστός και για το μουσικό του ταλέντο, καθώς τραγουδάει, παίζει κιθάρα, μπάσο και ντραμς. Έχει γράψει το τραγούδι «The Edge of Night» στην Επιστροφή του Βασιλιά. Είναι επίσης ο τραγουδιστής στο μουσικό συγκρότημα «Beecake». Έχει μείνει καλός φίλος με τον Dominic Monaghan και είναι χορηγός του Σκωτζέζικου θεάτρου νέων και της εθνικής χορωδίας νέως της Σκωτίας.

Boromir (Sean Bean)

Ο Sean ήταν ήδη γνωστός ηθοποιός όταν προσκληθηκε να πρωταγωνιστήσει στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Αλλά η συμμετοχή του στη ταινία τον έκανε ακόμα πιο διάσημο και έπαιξε στη συνέχεια σε ταινίες όπως η Τροία, Silent Hill, και φυσικά τον Νεντ Σταρκ στη σειρά Game of Thrones. Έχει διδακτορικό Αγγλικής λογοτεχνίας από το πανεπιστήμιο του Sheffield.

Éowyn (Miranda Otto)

Η ηθοποιός έχει εμφανιστεί σε ταινίες που δεν είχαν μεγάλη απήχηση. Το 2014, πρωταγωνίστησε στην ταινία I, Frankenstein.

Bilbo Baggins (Ian Holm)

Ο Ian Holm εμφανίστηκε στη πρώτη του ταινία το 1958. Έχει παίξει πάνω από 110 ρόλους, μεταξύ των οποίων τον Ash στο Alien, τον Ναπολέων στο Time Bandits, τον Πατέρα Vito Cornelius στο Πέμπτο Στοιχείο, και φυσικά τον Bilbo Baggins. Και ο ηθοποιός έχει τιμηθεί από την βασίλισσα Ελισάβετ.

Galadriel (Cate Blanchett)

Η Cate έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 40 ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας της, καθώς και σε 20 παραγωγές του θεάτρου, και έχει κερδίσει το αστέρι της στη λεωφόρο του Hollywood. Το 2009, κέρδισε και βραβείο Όσκαρ appeared in Australia depicting four of the country’s Oscar-winning actors, and Cate was among them.

Théoden (Bernard Hill)

O Bernard Hill είναι γνωστός για το ρόλο του καπετάνιου του Τιτανικού, εκτός από τον ρόλο του Théoden στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Είναι ο μόνος ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο ταινίες που έχουν κερδίσει 11 Όσκαρ.

Elrond (Hugo Weaving)

Εκτός από το ρόλο του βασιλιά των Ξωτικών Elrond, ο Hugo Weaving έχει πρωταγωνιστήσει στο ρόλο του πράκτορα Smith στη τριλογία Matrix και ως ο μασκοφόρος V στη ταινία V For Vendetta.

Gimli (John Rhys-Davies)

Η καριέρα του John Rhys-Davies είναι γεμάτη με ενδιαφέροντες ρόλους, μεταξύ των οποίων μια συμμετοχή στον Μπομπ τον Σφουγγαράκη. Έχει παίξει στις ταινίες Ιντιάνα Τζόουνς και στον Τζέιμς Μποντ.

Gollum (Andy Serkis)

Ο Andy έχει παίξει τον πίθηκο Caesar στη ταινία Πλανήτης των Πιθήκων, τον Κινγκ Κονγκ και πλήθος άλλους χαρακτήρες με ψηφιακά εφέ. Εκτός από το ρόλο του ως Γκόλουμ στο πρίκουελ του Χόμπιτ, ο Andy είχε και ρόλο σκηνοθέτη.

Credit: BrightSide

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta