Το 99% των Ανθρώπων ΔΕΝ μπορούν να Καταλάβουν ΤΙ δείχνει η Εικόνα. ΕΣΥ Μπορείς;

Το φαινόμενο της ανθρώπινης όρασης πάει πιο βαθιά από τα μάτια. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος γίνεται στον εγκέφαλο, όπου γίνεται επεξεργασία των οπτικών ερεθισμάτων, αποσαφηνίζονται και μετατρέπονται σε κάτι που βγάζει νόημα. Αλλά αυτό το “κάτι” δεν είναι πάντα μια ακριβής αναπαράσταση των ερεθισμάτων αυτών.

Εδώ μπαίνει η παρειδωλία – η τάση του εγκεφάλου να πηδάει στο πιο αποτελεσματικό συμπέρασμα για φαινομενικά τυχαία οπτικά δεδομένα. Γι’αυτό βλέπουμε πρόσωπα στα σύννεφα. Γι’αυτό τον λόγο μπορεί ένας θάμνος να μοιάζει με λύκο όταν περπατάμε στο δάσος τα μεσάνυχτα.

Η ικανότητα να βλέπουμε το σύννεφο ή τον θάμνο σαν κάτι που δεν είναι πραγματικά είναι μια ικανότητα που δεν διαθέτουν όλοι.

Μόνο οι πιο διορατικοί άνθρωποι μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν εικόνες με ακρίβεια. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτά τα άτομα έχουν εξελιχθεί πέρα από το στάδιο στο οποίο η παρειδωλία είναι απαραίτητη για την επιβίωση. Ούτως ή άλλως, κάποτε ήταν όντως χρήσιμο να βλέπεις έναν λύκο αντί για έναν θάμνο.

Πώς συνδέεται αυτό με σας; Πώς θα σας φαινόταν να ελέγξετε το επίπεδο διορατικότητας σας; Μην ανησυχείτε, δεν θα σας στείλουμε στο δάσος να κοιτάτε σύννεφα με τις ώρες. Το τεστ που έχουμε για εσάς είναι απλό και διαρκεί μερικά λεπτά μόνο.

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω εικόνες και δείτε πόσο θα σας πάρει να αποκρυπτογραφήσετε την εικόνα.

Κοιτάξτε την εικόνα. Τι βλέπετε;

Είναι ένας άντρας με καουμπόικο καπέλο. Μόνο το 1% των ανθρώπων το βλέπει αμέσως.

Ακόμα δεν το βλέπετε;

Η αρχική εικόνα είναι ένα πρόσωπο με σκιές και οι περισσότεροι βλέπουν μόνο το σκούρο μέρος.

Μήπως είδατε κάτι άλλο;

Οι περισσότεροι λένε ότι βλέπουν μια νυχτερίδα να κρέμεται ανάποδα ή κάποιο έντομο. Μόνο τα πιο διορατικά και δημιουργικά άτομα μπορούν να το διακρίνουν.

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta