Μια από τις μεγαλύτερες αμμουδερές παραλίες στην Ελλάδα έχει μήκος 17 χιλιόμετρα και βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία

Και προστατευμένος υδροβιότοπος και απέραντη ανοιχτόχρωμη αμμουδιά! Ο παραλία του Λούρου θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας και όχι άδικα.

Στην 17 χιλιομέτρων αμμουδιά της καλύπτει όλες τις προτιμήσεις των επισκεπτών της: από beach bar μέχρι μη οργανωμένο τμήμα με την φυσική σκιά των δέντρων.

Αλλά η παραλία του Λούρου σύμφωνα με το iefimerida που άντλησε πληροφορίες από το wikipedia, κατέχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ. Της μεγαλύτερης παραλίας στην Ελλάδα.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως ισχύει αλλά το γεγονός και μόνο ότι η περιοχή προστατεύεται από το 1974 από τη Σύμβαση RAMSAR, πιστοποιεί τη μοναδικότητα και την αδιαμφισβήτητη αξία του τόπου ως βιότοπου και χώρου οικολογικά ομοιότυπου με τον υγροβιότοπο του Μεσολογγίου.

Η χλωρίδα της περιοχής περιλαμβάνει δάφνες, κέδρους, κρίνα της άμμου και αρμυρίκια. Είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα με αμμοθίνες. Η επίσης πλούσια πανίδα του βιότοπου περιλαμβάνει πλήθος πουλιών, όπως πελεκάνων, πελαργών, αγριόχηνων, καρδερίνων, κοτσυφιών, αηδονιών. Αρκετά επίσης άγρια ζουν στον υγρότοπο της ευρύτερης περιοχής του Λούρου.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Για να φτάσετε στην παραλία αφού περάσετε το Αιτωλικό, θα συνεχίσετε προς Νεοχώρι και λίγο πιο κάτω στην περιφερειακή οδό του Νεοχωρίου θα δείτε πινακίδες προς Λούρο.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Πηγη : dinfo.gr

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta