Τα 20 πιο Σπάνια Εξωτικά Φρούτα που Υπάρχουν πάνω στη Γη. Με το μικροσκοπικό Καρπούζι, θα μείνετε Άφωνοι!

Οι μπανάνες, τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια πλέον κυκλοφορούν όλο τον χρόνο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμη φρούτα στον κόσμο. Παρακάτω φτιάξαμε μια λίστα με τα 20 πιο σπάνια. Ποιος ξέρει; Ίσως καταλήξουν στο τραπέζι μας μια μέρα!

Cherimoya

Μοιάζει πολύ με παγωτό. Λιώνει στο στόμα σαν κρέμα και έχει αντιπυρετικές και καταπραϋντικές για το έντερο ιδιότητες. Το μόνο κακό είναι ότι οι σπόροι του είναι δηλητηριώδεις.

Durian

Το πιο παράξενο στο durian είναι η απαίσια μυρωδιά του σε συνδυασμό με την νόστιμη γεύση του. Το φρούτο αυτό περιέχει οργανικό θείο το οποίο εξηγεί την μυρωδιά του, αλλά έχει γεύση καρυδιού και τυριού με νότες από διάφορα φρούτα. Επίσης, αυξάνει πολύ την πίεση του αίματος.

Jackfruit

Τα δέντρα του jackfruit έχουν μεγάλους καρπούς των οποίων το βάρος φτάνει τα 30 κιλά και το μήκος τα 90 εκατοστά. Η γεύση τους είναι μια μίξη μπανάνας, ανανά και μάνγκο, ενώ όταν τηγανίζεται θυμίζει σοκολάτα.

Jabuticaba

H γεύση του jabuticaba θυμίζει σταφύλι και χρησιμοποιείται κυρίως σε μαρμελάδες, κρασιά και λικέρ. Η αποξηραμένη φλούδα του είναι συνηθισμένη θεραπεία για το άσθμα στην Βραζιλία.

Θαυματουργό μούρο

Αυτά τα μούρα έχουν μαγικές ιδιότητες: φάτε ένα μούρο και ό,τι άλλο φάτε μέσα στην επόμενη ώρα θα σας φανεί γλυκό.

Κόκκινες μπανάνες

Αυτά τα φρούτα έχουν γεύση σαν βατόμουρο και μάνγκο και περιέχουν πολύ περισσότερο κάλιο, β-καροτίνη και βιταμίνη C σε σχέση με τις κανονικές μπανάνες.

Kiwano

Είναι γνωστό και ως πεπόνι με κέρατα ή αφρικανικό αγγούρι με κέρατα. Όταν είναι ώριμο, έχει γεύση αγγουριού, ακτινιδίου και μπανάνας.

African Jelly Melon ?⭐️? #africanjellymelon #melon #kiwano #kiwanomelon #vitaminc #healthy #fresh #fruit

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lorna Eppel (@lornaeppel) στις

Tamarillo

Το tamarillo είναι συγγενής της ντομάτας, της μελιτζάνας και της πιπεριάς τσίλι. Θυμίζει γλυκόξινη ντομάτα και φρούτο του πάθους. Είναι ιδανικό για επιδόρπιο και γαρνιτούρα.

Tamarillos. Easy to grow, thrive on neglect and very prolific. Delicious. #veggies #vegetables #vegetable #organic #tamarillo #fruit #fruittrees

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Armstrong (@farmerjoe_74) στις

Το χέρι του Βούδα

Η φλούδα αυτού του φρούτου μυρίζει σαν βιολέτα. Μέσα περιέχει έναν πολύτιμο πολτό, αλλά δεν τρώγεται και έχει γεύση φλούδας λεμονιού. Τα κίτρινα «δάχτυλα» συνήθως χρησιμοποιούνται σε συνταγές με ψάρια και σαλάτες.

Citrus medica var. sarcodactylus ブッシュカン 香酸柑橘類なのでゆずのようないい香り #Citrusmedica #ブッシュカン #botanical

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noriko Nakao (@giguesgift) στις

Salak

Λόγω της όψης της φλούδας του, συχνά αποκαλείται φρούτο του φιδιού. Το salak έχει ευωδιαστή αλλά ασυνήθιστη γεύση: θυμίζει ανανά και μπανάνα με καρύδια. Επίσης, η φλούδα έχει αγκάθια, γι’αυτό θέλει προσοχή στο καθάρισμα.

Snake fruit

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lainey George (@lainneygeorge) στις

Μαύρο sapote

Το μαύρο sapote είναι το μόνο φρούτο που παίρνει αυτό το χρώμα όταν είναι ώριμο. Θυμίζει πουτίγκα σοκολάτας τόσο σε υφή όσο και γεύση και είναι πολύ πιο υγιεινό.

Sedap ? #blacksapote aka #chocolatepudding #diospyrosnigra #ebenaceae #fruittree #horticulture

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη nature lovers, food & coffee (@dee_sem) στις

Melothria scabra

Μοιάζει με μικροσκοπικό καρπούζι. Παρ’όλο που είναι φρούτο, δεν έχει γλυκιά γεύση. Θυμίζει περισσότερο αγγούρι με μια νότα λεμονιού.

Biriba

Άλλο ένα φρούτο που μαυρίζει όταν είναι ώριμο. Έχει γεύση λεμονόπιτας.

Sapodilla

Ακόμα ένας ασυνήθιστος συνδυασμός γεύσεων – θυμίζει μπίρα ρίζας με μαύρη ζάχαρη. Τα κουκούτσια του μπορεί να πιαστούν στο λαιμό σας, γι’αυτό καλό είναι να τα αφαιρέσετε πριν το φάτε.

บอกได้คำเดียวว่า"หวานมาก" #Sapodilla

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ลุงหนิง หนวดดำ (@lungning.bell) στις

Breadfruit

Αυτό το φρούτο μπορεί να φαγωθεί σε διάφορα στάδια. Όταν είναι ώριμο, είναι γλυκό και κρεμώδες, ενώ όταν δεν έχει ωριμάσει, θυμίζει φρεσκοψημένο ψωμί.

Αυστραλιανό finger lime

Μοιάζει με χαβιάρι. Οι μικρές αυτές φυσαλίδες σπάνε στο στόμα και περιέχουν έναν χυμό που θυμίζει λάιμ.

#Repost @slowfoodnoosa ・・・ ATT: chefs, restaurateurs & slow foodies. 5pm TODAY 26 April! Meet the producers from @thelimecaviarcompany – Ian & Margie Douglas! Enjoy happy hour and a meet and greet @peppersnoosa before they join us as our breakfast speakers tomorrow. Please pass on to anyone you think may be interested. SOME TIX STILL AVAILABLE FOR BREAKFAST April 27 – Ian & Margie Douglas – The Lime Caviar Company The Lime Caviar Company and its finger limes have been the passion of Ian and Margie Douglas for more than ten years. Together, they have a wealth of knowledge and experience in the growing and supplying high quality Finger Lime Caviar. They are major growers and suppliers of Australian native finger limes, the unique and ancient citrus – citrus australasica. They pick-to-order and proudly supply both Australian and International markets. The world demand for finger limes, fresh and frozen, is ever increasing. They were proud to be named as a Queensland State Winner in the “DELICIOUS PRODUCE AWARDS 2016” and the Scenic Rim’s Business Innovation Award 2015. Where: Peppers Noosa Resort & Villas When: Thursday 27th of April, 7:45am for 8:00am start. Cost: $28 Slow Food members and $32 non-members. To book: Telephone Diana 0408 377 660 OR Email info@slowfoodnoosa.com #restaurantaustralia #noosaeats #noosaevents #noosa #fingerlimes #fingerlime #fingerlimecaviar #limecaviar #citruscaviar #citroncaviar #caviarcitrus #caviarlime #thelimecaviarcompany

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Lime Caviar Company (@thelimecaviarcompany) στις

Cupuacu

Είναι συγγενής του κακάο και πολλές φορές το αντικαθιστά. Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στην σοκολάτα με πιο πολύπλοκη γεύση.

Longan

Το longan είναι γλυκό και χυμώδες με άρωμα μούχλας. Περιέχει πολλή ζάχαρη, βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο.

Akebia

Το akebia είναι γλυκό και αρωματικό και θυμίζει βατόμουρο. Τρώγεται σαν επιδόρπιο και η φλούδα του είναι γεμάτη σάρκα.

Flot frugt på min Akebia. #akebia #fruit #slyngplante#have#garden

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Margit Engen (@margit_engen) στις

Hala

Το φρούτο αυτό κατάγεται από την Πολυνησία. Τρώγεται και ωμό και μαγειρεμένο και χρησιμοποιείται ακόμα και σαν οδοντικό νήμα. Οι φέτες του μετατρέπονται σε κολιέ, ενώ τα φύλλα του είναι χρήσιμα για επιδιορθώσεις και έχουν ιατρικές ιδιότητες.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta