23 αποτελεσματικοί τρόποι για να αποτοξινώσετε ανώδυνα το σώμα σας και να νιώσετε άλλος άνθρωπος!

Πολλοί άνθρωποι ακούνε τις λέξεις «αποτοξίνωση» και «καθαρισμός» και φαντάζονται πείνα και επίπονα συμπτώματα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να αποτοξινώσετε το σώμα σας.

Μακροπρόθεσμα, αυτές οι συνήθειες είναι πιο αποτελεσματικές από τα έντονα, μικρής διάρκειας προγράμματα αποτοξίνωσης:

1. Νερό

Το νερό είναι πολύ σημαντικό για το σώμα, γιατί απομακρύνει μέσα από το λεμφικό σύστημα τις τοξίνες και τις ανεπιθύμητες ουσίες. Ξεκινήστε τη μέρα σας πίνοντας ένα ζεστό ποτήρι νερό με λίγο χυμό λεμονιού και – αν είστε τολμηροί – λίγη μαγειρική σόδα. Το λεμόνι και η σόδα εξισορροπούν το pH του σώματος, έχουν αντικαρκινικές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και διώχνουν τις τοξίνες από το σώμα.

2. Διαλογισμός

Ο καθαρισμός του μυαλού είναι το ίδιο σημαντικός με τον καθαρισμό του σώματος. Κάντε διαλογισμό για όσο χρόνο πιστεύετε ότι σας χρειάζεται. Υπάρχουν πολλά βοηθήματα στο διαδίκτυο, όπως το Alpha Waves που παίζει μουσική ειδική για χαλάρωση και συγκέντρωση.

3. Χυμός από φύλλα πικραλίδας

Οι χυμοί είναι από τους πιο ισχυρούς τρόπους αποτοξίνωσης. Η πικραλίδα έχει διουρητικές ιδιότητες και βοηθά τα νεφρά να διώξουν το περιττό νερό και αλάτι. Επίσης, καθαρίζει και το συκώτι, ενώ περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες.

4. Καθαρίστε το λεμφικό σας σύστημα

Το λεμφικό σύστημα είναι σημαντικό σημείο εστίασης αν θέλετε να αποτοξινώσετε το σώμα σας. Περάστε μια βούρτσα με συνεχείς, κυκλικές κινήσεις πάνω από το δέρμα σας, κινώντας την προς την καρδιά. Επίσης, προσθέστε μερικές ασκήσεις αεροβικής για να ενισχύσετε την επίδραση του βουρτσίσματος.

5. Υδροθεραπεία

Μετά το βούρτσισμα, μπείτε στο μπάνιο και κάντε ντους εναλλάσσοντας 1-2 λεπτά ζεστού νερού και 30 δευτερόλεπτα κρύο. Κάντε το 3-5 φορές. Αν δεν αντέχετε το κρύο, ξεκινήστε με χλιαρό νερό. Αυτό το είδος υδροθεραπείας αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την λεμφική ροή, ενώ τονώνει και το ανοσοποιητικό σύστημα.

6. Γυμναστική (qi gong)

Qi = δύναμη της ζωής και ζωτική ενέργεια. Gong = κατόρθωμα ή ικανότητα. Qi gong = καλλιέργεια ενέργειας. Είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική που επικεντρώνεται στην στάση του σώματος, σε συγκεκριμένες τεχνικές αναπνοής και στην δύναμη του μυαλού ώστε να καθαριστεί το σώμα και να ενεργοποιηθεί η ροή ενέργειας. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να διώξετε το άγχος και να καλλιεργήσετε την εσωτερική γαλήνη. Αφιερώστε 10 λεπτά τη μέρα στο qi gong ή κάποια παρόμοια άσκηση.

7. Τεντώματα

Είμαστε τόσο απασχολημένοι, που ξεχνάμε να τεντώσουμε το σώμα μας. Τεντώστε το σώμα σας για να χαλαρώσετε τους μυς σας και να τονώσετε την λειτουργία του. Επίσης, με το τέντωμα αναζωογονείτε το σώμα και το καθαρίζετε μέσα από αργές, σταθερές κινήσεις διώχνοντας τις τοξίνες.

8. Ζωμός από κόκαλα

Ο ζωμός από κόκαλα είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, ασβέστιο, αμινοξέα και φώσφορο, ενώ πιστεύεται ότι μειώνει την κυτταρίτιδα. Χρησιμοποιήστε κόκαλα από μοσχάρι, αρνί, ψάρι και πουλιά. Επίσης, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν είστε άρρωστοι και είναι τέλειο για το πεπτικό σύστημα.

9. Κλείστε τις ειδήσεις

Οι ειδήσεις είναι μια βιομηχανία όπως όλες οι άλλες. Τα άσχημα νέα πουλάνε περισσότερο από τα καλά. Κλείστε την τηλεόραση και κρατήστε το μυαλό και τον χρόνο σας για κάτι πιο ανεβαστικό, όπως έναν περίπατο έξω. Θα δείτε μεγάλες αλλαγές στην ψυχική και σωματική σας υγεία.

10. Ηχοθεραπεία

Είμαστε περιτριγυρισμένοι από ήχους και φασαρία, γι’αυτό και τα αυτιά μας χάνουν την ευαισθησία τους στους ήχους υψηλής συχνότητας. Η ηχοθεραπεία τα βοηθά να την επαναφέρουν. Δείτε στο βίντεο ένα παράδειγμα ηχοθεραπείας.

11. Ακούστε ανεβαστική μουσική

Η ανεβαστική μουσική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμήσουμε την αρνητικότητα. Βρείτε κάτι που σας αρέσει και ακούστε το συχνά.

12. Θεραπεία με ζώα

Τα ζώα καταλαβαίνουν την ενέργεια και ξέρουν πότε κάποιος είναι στην τσίτα ή είναι στεναχωρημένος. Με τον τρόπο τους μπορούν να μας ηρεμήσουν και να μας κάνουν να γελάσουμε. 10-15 λεπτά με το κατοικίδιο σας θα έχουν εντυπωσιακή επίδραση στην διάθεση σας.

13. Ατμοθεραπεία

Η ατμοθεραπεία μας βοηθά να καθαρίσουμε τα ιγμόρεια από ό,τι αναπνέουμε καθημερινά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγραντές ή να εισπνεύσετε τον ατμό κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο. Το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό είναι να βάλετε ζεστό νερό σε ένα μπολ και καλύψετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα. Αν το κάνετε τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα, θα έχετε γρήγορα αποτελέσματα.

14. Βότανα

Τα βότανα είναι από τα πιο ισχυρά φυτά του πλανήτη. Υπάρχουν βότανα σχεδόν για κάθε ασθένεια. Τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά είναι το γαϊδουράγκαθο, ο κουρκουμάς, η μέντα και το σκόρδο.

15. Ξυπνήστε και παραλείψτε το πρωινό

To σώμα περνά καθημερινά από φυσικούς κύκλους και επικεντρώνεται σε αυτές τις 3 διαδικασίες: εξάλειψη, χρήση και εξομοίωση. Το πρωί είμαστε συνήθως σε λειτουργία εξάλειψης και το σώμα απελευθερώνει τοξίνες. Αντί για ένα βαρύ πρωινό, πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι και έναν φρέσκο χυμό με λαχανικά. Αυτά θα καθαρίσουν το σώμα σας.

16. Αρωματοθεραπεία

Πολλοί πολιτισμοί χρησιμοποιούν την αρωματοθεραπεία για θεραπευτικούς σκοπούς. Μπορείτε να εισπνέετε καθημερινά έλαιο μέντας, το οποίο βοηθά στην συγκέντρωση και την επαγρύπνηση.

17. Γαργάρες με έλαια

Βάλτε ένα κουταλάκι έλαιο (σουσαμιού, ηλιόσπορου ή καρύδας) στο στόμα σας για 20 λεπτά. Το έλαιο θα τραβήξει έξω τις τοξίνες και θα λευκάνει τα δόντια σας, ενώ συμβάλλει και στην λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

18. Βαρελάκια με κύλινδρο από αφρώδες υλικό

Αυτό βοηθά στην απελευθέρωση των τοξινών και του γαλακτικού οξέος στους μυς, ενώ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε διάφορα σημεία του σώματος.

19. Μασάζ στα πόδια

Τα πόδια είναι ένα σημείο όπου συσσωρεύονται πολλές τοξίνες. Το μασάζ στα πόδια βοηθά στην απελευθέρωση τους. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι, για παράδειγμα μια μπάλα λακρός.

20. Θεραπεία με υπέρυθρη θέρμανση

Τα θερμά κύματα της σάουνα εισβάλουν στο σώμα και ενεργοποιούν τις βασικές λειτουργίες του. Ο ιδρώτας που βγαίνει από το σώμα όταν είμαστε στη σάουνα περιέχει πολύ περισσότερες τοξίνες από ό,τι συνήθως. Αυτή η θεραπεία επίσης αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει το ανοσοποιητικό.

21. Μπάνιο με άλατα epsom

Τα άλατα epsom περιέχουν πολύ μαγνήσιο, το δεύτερο σε ποσότητα συστατικό των κυττάρων μας. Κάνοντας μπάνιο με άλατα epsom τονώνετε το μαγνήσιο στο σώμα και καταπραΰνετε τυχόν συμπτώματα που συνδέονται με αυτό. Συνταγή για μπάνιο αποτοξίνωσης: 1 φλιτζάνι άλατα epsom, 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, λίγο ξίδι μηλίτη και 10 σταγόνες αιθέριου έλαιου (προαιρετικά).

22. Θεραπεία με βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τον οργανισμό και η έλλειψη της συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας. Προτιμήστε την καθημερινή έκθεση στον ήλιο ή συμπληρώματα διατροφής.

23. Θεραπεία με οξυγόνο

Το οξυγόνο είναι πολύ σημαντικό στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Ενισχύει τα κύτταρα και χαρίζει ενέργεια στο σώμα. Ζητήστε από έναν ειδικό να μετρήσει την ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεστε.

Μπορείτε να εισπνέετε επιπλέον οξυγόνο μέσω μάσκας ή έξω στον καθαρό αέρα. 10-20 λεπτά τη μέρα έξω στον καθαρό αέρα κάνουν θαύματα για το σώμα. Επίσης, το μυαλό καθαρίζει, οι καρδιακοί παλμοί μειώνονται και το στρες φεύγει.

Credit: www.healthy-holistic-living.com

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας