Οι ειλικρινείς φωτογραφίες μιας μητέρας ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ την εγκυμοσύνη, αποκαλύπτουν την σκληρή αλήθεια για την μητρότητα.

Στα κοινωνικά δίκτυα βλέπουμε συνεχώς φωτογραφίες τέλειων ζωών που δεν γίνεται να είναι αληθινές. Μια μητέρα και μπλόγκερ από την Αυστραλία, η Laura Mazza, θέλει να το αλλάξει αυτό. Σε μια προσπάθεια να δείξει στον κόσμο ότι η μητρότητα δεν είναι πάντα λαμπερή και τέλεια, δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες της πριν και μετά την απόκτηση παιδιών.

Η Mazza δημοσίευσε τις φωτογραφίες της στην σελίδα της στο Facebook (Mum on the Run) και η δημοσίευση έγινε viral. «Όχι, αυτή δεν είναι μια φωτογράφιση πριν και μετά την απώλεια βάρους. Αλλά είναι μια ιστορία νίκης», έγραψε.

«Αριστερά είναι το σώμα μου πριν κάνω παιδιά. Χωρίς ραγάδες ή ουλές. Ο αφαλός μου ήταν ψηλά. Το στομάχι επίπεδο. Έκανα πάντα δίαιτα τότε. Και αυτή ήταν η καλύτερη δίαιτα που έκανα. Φωτογράφιζα την πρόοδο μου. Είναι κοινωνικά αποδεκτό να ανεβάσω μια φωτογραφία σαν αυτή.»

«Αλλά τότε κοίταζα την φωτογραφία αυτή και σκεφτόμουν ότι ήμουν χοντρή. Δεν υπήρχε τίποτα άσχημο στην εμφάνιση μου. Το σώμα μου ήταν δικό μου.» Η ειλικρίνεια της για το πώς μετρούσε την αξία της είναι αναμφίβολα ο λόγος που αυτή η δημοσίευση αγγίζει τις καρδιές τόσων ανθρώπων.

«Δεξιά είμαι εγώ τώρα. Ραγάδες, πεσμένος αφαλός, πιο παχιά, πολλά κόκαλα προεξέχουν, δίπλες και κυτταρίτιδα. Ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει αυτή την φωτογραφία. Ξαφνικά δεν είναι εντάξει. Δεν είναι ευχάριστο στο μάτι. Δεν είναι ένα σώμα που αξίζει θαυμασμό.»

«Οι ουλές, οι ραγάδες και η χαλαρή κοιλιά υπάρχουν επειδή έφτιαξα ανθρώπους. Έτρωγα λίγη παραπάνω τούρτα, έπινα λίγο παραπάνω κρασί. Έφτιαχνα κεκάκια στις 9 το βράδυ και τα έτρωγα στον καναπέ με τον άντρα μου. Αλλά για κάποιο λόγο δεν αγαπούσα αυτό το σώμα. Είναι θλιβερό.»

Ένα από τα καλύτερα σημεία της δημοσίευσης είναι το σημείο όπου μιλά για το πώς συνειδητοποίησε ότι ούτε όταν ήταν «αδύνατή» δεν ήταν ευτυχισμένη. «Ένιωθα ότι ο κόσμος με πίεζε να αγαπήσω το σώμα μου. “Έχεις μόνο ένα”. Δεν με νοιάζει. Θέλω να είμαι αδύνατη. Αλλά και όταν ήμουν, δεν ήμουν χαρούμενη. Και σίγουρα δεν ήμουν υγιής.» Πολλοί δεν θέλουν να το παραδεχτούν αυτό.

«Αλλά ξέρετε κάτι; Έχω καταφέρει περισσότερα με αυτό το σώμα παρά με το παλιό μου. Τρώω περισσότερα καλά φαγητά. Έχω ζήσει περισσότερα, έχω δώσει περισσότερα, έχω απολαύσει περισσότερα. Έχω δημιουργήσει ζωή. ΑΥΤΟ το σώμα θα έπρεπε να τιμάται και να θαυμάζεται.»

«Τώρα το καταλαβαίνω. Πρέπει να τιμάμε όλους τους σωματότυπους. Όλους τους σωματότυπους και τις ιστορίες που πάνε με αυτό το σώμα. Πάνω από όλα, τον άνθρωπο. Πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε υγιείς. Υγιή μυαλά, υγιείς διαδρομές, με όποιον τρόπο αυτό αντικατοπτρίζεται στο σώμα, πρέπει να το θαυμάζουμε.»

«Γι’αυτό αγαπήστε το σώμα σας, γιατί ειλικρινά έχετε μόνο ένα!» Συμφωνούμε απόλυτα με την Mazza!

Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: guff.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta