Κάνε μία ευχή! Η ΠΙΟ εντυπωσιακή Βροχή Αστεριών της Χρονιάς κορυφώνεται από Σήμερα ως το Βράδυ της Δευτέρας

Την Παρασκευή το βράδυ κοιτάξτε προς τον ουρανό και κάντε μια ευχή βλέποντας την βροχή των Λεοντίδων. Εάν είστε αρκετά υπομονετικός και παρατηρητικός, τότε αυτό το απίστευτο θέαμα από τον ουρανό θα συναντήσει το βλέμμα σας. 

Σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες, οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει πως πάνω από εκατό χιλιάδες μετεωρίτες την ώρα θα έρχονται σε επαφή με την ατμόσφαιρά μας για να δημιουργήσουν αυτό το απίστευτο θέαμα. Αυτός είναι αναμφίβολα ένας τεράστιος αριθμός και φανταστείτε πόσο φαντασμαγορικό θα είναι το θέαμα!

Από τις 13 Νοεμβρίου ο πλανήτης μας κινείται μέσα στα συντρίμμια του κομήτη Tempel-Tuttle και στις 21 Νοεμβρίου θα εξέλθει. Όλα τα αστέρια που θα δείτε είναι μικρά κομμάτια του κομήτη που καίγονται με το που μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της Γης.

Η καλύτερες ώρες να παρακολουθήσετε το θέαμα είναι οι πρώτες πρωινές και η ιδανική ώρα είναι 1-2 το πρωί. Το θέαμα θα είναι ορατό και στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο, οπότε ανεξάρτητα από το πού ζείτε, μπορείτε απλά να σηκώσετε το κεφάλι προς τον ουρανό και θα τα δείτε!

Είναι πολύ σημαντικό όμως να μην έχει πολύ φως εκεί που θα είστε, γιατί αλλιώς η ορατότητα που θα έχετε θα είναι περιορισμένη. Βέβαια, αφού πριν λίγες μέρες ήταν το πιο λαμπρό φεγγάρι των τελευταίων χρόνων, το φως που εκπέμπει θα περιορίζει σημαντικά το φαινόμενο.

Όπως και να’χει, η φετινή βροχή μετεωριτών θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να κοιτάξουμε λίγο τον ουρανό. Βρεθείτε με τους αγαπημένους σας και περάσετε ένα τέλειο βράδυ κάτω από τα αστέρια!

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta