Η σπαρακτική Φωτογραφία που Σόκαρε τον Κόσμο: Τραυματισμένο Aγoράκι περιμένει τους Χαμένους Γονείς του μετά από Βομβιστική Επίθεση

In this frame grab taken from video provided by the Syrian anti-government activist group Aleppo Media Center (AMC), a child sits in an ambulance after being pulled out or a building hit by an airstirke, in Aleppo, Syria, Wednesday, Aug. 17, 2016. Syrian opposition activists reported an airstrikes on the al-Qaterji neighborhood in Aleppo late Wednesday. (Aleppo Media Center via AP)

Αυτή η φωτογραφία με το τραυματισμένο παιδάκι, κρύβει όλο τον πόνο και την τραγωδία του πολέμου στη Συρία.

Ένα μικρό αγόρι, πέντε χρονών, κάθετε σε μία καρέκλα μέσα σε ένα ασθενοφόρο μετά την αεροπορική επίθεση στη πόλη του, το Χαλέπι. Τα ίχνη των γονιών του, παραμένουν αγνώστα.

Ενώ είναι καλυμμένος με σκόνη από τα χαλάσματα, το μισό του πρόσωπο είναι γεμάτα αίματα και φαίνεται ζαλισμένος.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, το αγοράκι προσπαθεί να σκούπησει τη σκόνη από το μέτωπό του, αλλά βλέπει πως αιμοραγεί και ακουμπάει ξανά το κεφάλι του πίσω στην καρέκλα.

Παρ’ όλα αυτά, δεν κλαίει, αλλά περιμένει τους διασώστες καθώς βγαίνουν από το αθενοφόρο για να σώσουν άλλα 4 παιδάκια, για να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο του μικρού αγοpιού έγιναν αμέσως viral.

Ο Omran – το όνομα του παιδιού – υπέστη τραύματα στο κεφάλι όταν το σπίτι του, που βρίσκεται σε περιοχή που κατέχουν οι αντάρτες, χτυπήθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή.

Εθελοντές από την πολιτική ομάδα άμυνας της Συρίας, γνωστοί ως White Helmets, έσωσαν το 5ρονο αγόpι μαζί με άλλα 3 παιδιά.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αντιδράσει με τις εικόνες στο διαδίκτυο από τότε που κυκλοφόρησαν το βράδυ της Τετάρτης, εκφράζοντας τη λύπη τους για το αγοράκι, με πολλούς να ζητούν να σταματήσει ο πόλεμος.

Credits: Daily Mail

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta