ΤΕΡΜΑ πια με τις Αυταπάτες: Αν ήθελε να είναι μαζί σου θα το έκανε, γι’αυτό άσ’τον να Φύγει…

Είναι ένα πικρό χάπι για να το καταπιεί κανείς, αλλά η αλήθεια θα θεραπεύσει την καρδιά σας πολύ πιο γρήγορα αν αντιμετωπίσετε τελικά αυτό που ξέρατε ούτως ή άλλως από την αρχή: Αν ήθελε να είναι μαζί σας, θα ήταν.

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο πιθανά σενάρια εδώ. Είναι πιο εύκολο αν είναι κάθαρμα, εγωιστής, αν σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, αν σας χρησιμοποίησε για να κάνει κάποια άλλη να ζηλέψει, αν σας χρησιμοποίησε γενικότερα, αν δεν σας φέρθηκε καλά ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο όταν είναι καλός άνθρωπος και πρέπει να τον αφήσετε να φύγει. Όταν σας λέει ότι είστε απίστευτη, αλλά απλά δεν αισθάνεται το ίδιο όπως παλιά. Ή όταν του αρέσετε πραγματικά, αλλά δεν νομίζει ότι είστε η γυναίκα της ζωής του. Ή όταν απλά δεν αισθάνεται τόσο έντονα όσο εσείς και θέλει να είναι ειλικρινής. Ή όταν δεν μπορεί να αποφασίσει και αισθάνεται μπερδεμένος, πράγμα που απλά σημαίνει ότι φοβάται μην σας πληγώσει. Αν ήθελε να είναι μαζί σας, δεν θα έπρεπε πρώτα να το πάρει απόφαση.

Αλλά ανεξάρτητα εάν είναι ένας θαυμάσιος τύπος ή κάθαρμα ή κάπου ενδιάμεσα, αυτό έχει να κάνει με εσάς και το να προχωρήσετε. Δεν έχει σημασία ποια ήταν η κατάσταση, δεν έχει σημασία πόσο καλά σας φέρθηκε ή πόσο καλά τα περάσατε. Δεν θέλει να είναι μαζί σας. Και αυτή είναι η αλήθεια. Και αυτό το γεγονός πρόκειται να είναι η σανίδα σωτηρίας σας για τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες. Είναι αυτό που πρόκειται να βοηθήσει τελικά να αντιμετωπίσετε το τέλος της σχέσης σας.

Αν ήθελε να είναι μαζί σας, θα το έκανε…

Είναι εύκολο να προσπαθήσετε να “χρυσώσετε” το χάπι. Χρειάζεται χρόνο, ή χρειάζεται απλά χώρο, ή φοβάται τη δέσμευση και απλά πρέπει να τον καθησυχάσετε, ή χτίζει τείχη και είναι δουλειά σας να τα γκρεμίσετε.

Αλλά σκεφτείτε τον τρόπο που αισθάνεστε γι’ αυτόν. Πόσο εύκολο και φυσικό και αυτονόητο είναι. Δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθείτε αν πρέπει ή όχι να είστε μαζί του, επειδή το αισθάνεστε στο μεδούλι σας. Ακόμη και αν φοβάστε τη δέσμευση ή φοβάστε μην πληγωθείτε ή να ανοιχτείτε σε κάποιον, ήσασταν πάντα πρόθυμη να το κάνετε, γιατί η καρδιά σας είχε ήδη αποφασίσει.

Μορείτε να φανταστείτε να αισθάνεστε όλα αυτά τα πράγματα, αλλά να επιλέγατε να μην είστε μαζί του ούτως ή άλλως;

Γι’ αυτό η καρδιά σας έχει ραγίσει. Επειδή αυτός δεν αισθάνεται αυτά τα πράγματα. Δεν αισθάνεται την ίδια σιγουριά με εσάς. Και δεν μπορείτε να το αλλάξετε αυτό και δεν μπορείτε να διορθώσετε τον εαυτό σας και δεν υπάρχει τίποτα που κάνατε λάθος. Είναι απλά η αλήθεια.

Ίσως να το ξεπεράσετε σε εβδομάδες, ίσως και μήνες. Ίσως περισσότερο. Θα πονέσετε, μερικές μέρες περισσότερο από κάποιες άλλες. Αλλά μπορείτε να αφήσετε την καρδιά να πονέσει μια φορά, αντί να την ραγίσετε ένα εκατομμύριο φορές πείθοντας τον εαυτό σας ότι κάνει λάθος ή πιθανώς του λείπετε ή ότι θα πρέπει να του τηλεφωνήσετε. Αγαπήστε τον εαυτό σας αρκετά ώστε να είστε σκληρή μαζί του:

Αν ήθελε να είναι μαζί σας, θα το έκανε…

Credits: Lessons Learned In Life

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta