Η Επιστήμη Μίλησε: ΟΛΑ τα ευτυχισμένα Ζευγάρια έχουν ΑΥΤΑ τα 2 βασικά Χαρακτηριστικά! Εσείς;

Όπως όλα τα καλά πράγματα στην ζωή, οι δυνατές και μακροχρόνιες σχέσεις απαιτούν σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο τρομακτικά όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά που ορίζουν μια ευτυχισμένη σχέση. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κάτι που όλοι θα έπρεπε να υιοθετήσουμε στην προσωπική μας ζωή – την ευγένεια και την γενναιοδωρία.

Έχοντας ερευνήσει για δεκαετίες χιλιάδες ζευγάρια, οι ψυχολόγοι John και Julie Gottman ανακάλυψαν ότι η ευγένεια “κάνει τα ζευγάρια να κολλήσουν”. Μαζί με την συναισθηματική σταθερότητα, αυτό το χαρακτηριστικό είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στους επιτυχημένους γάμους.

Η πιο δύσκολη στιγμή να δείξεις ευγένεια είναι, φυσικά, όταν έχεις μια διαφωνία με τον σύντροφο σου. Αλλά αυτή είναι και η πιο σημαντική στιγμή. Δείχνοντας τον θυμό και την επιθετικότητα σου μπορεί να προκαλέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά στην σχέση σας.

“Ευγένεια δεν σημαίνει να μην εκφράζουμε τον θυμό μας, αλλά με βάση αυτή να επιλέγουμε πώς θα τον εκφράσουμε. Μπορείτε να πετάξετε δόρατα στον σύντροφο σας, ή να του εξηγήσετε γιατί είστε πληγωμένοι και θυμωμένοι και αυτός είσαι ο πιο ευγενικός δρόμος”, εξηγεί η Julie Gottman.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta