Η Επιστήμη μίλησε: Οι Φίλοι που σου φέρονται Άσχημα, απλά Θέλουν το Καλύτερο για Σένα!

Οι φίλοι που είναι σκληροί μαζί σας απλά θέλουν το καλύτερο για σας. Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Plymouth ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που προσβάλλουν τους φίλους του δεν είναι απαραίτητα κακοπροαίρετοι – απλά θέλουν να τους βοηθήσουν μακροπρόθεσμα. Οι επιστήμονες εξέτασαν 140 ενήλικες και τους έκαναν ερωτήσεις για υποθετικές περιπτώσεις.

«Βρήκαμε κάποια καθημερινά παραδείγματα όπου μπορεί να συμβαίνει αυτό – για παράδειγμα, η πρόκληση φόβου σε κάποιον αγαπημένο που χασομερά αντί να διαβάζει», είπε η ψυχολόγος και συγγραφέας της έρευνας Belen Lopez-Perez.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες που ήταν κακοί στους συντρόφους τους ήταν πιο πιθανό να είναι συμπονετικοί και να θέλουν οι σύντροφοι τους να πετύχουν.

«Αυτά τα ευρήματα έριξαν φως στις κοινωνικές δυναμικές, μας βοηθάνε να καταλάβουμε, για παράδειγμα, γιατί μερικές φορές μπορεί να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους αγαπημένους μας να νιώσουν άσχημα, αν εμείς θεωρούμε αυτό το συναίσθημα καλό για να πετύχουν τον στόχο τους», είπε η Lopez-Perez.

Credit: nypost.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta