Η Επιστήμη Μίλησε: Δείτε γιατί οι Έξυπνοι άνθρωποι Ερωτεύονται ΠΙΟ δύσκολα από τους υπόλοιπους και θα εκπλαγείτε!

Δεν είναι πάντα εύκολο να κατανοήσουμε την αγάπη, ακόμα και όταν πρόκειται για τα δικά μας συναισθήματα. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια ενδιαφέρουσα θεωρεία που πιθανότατα θα σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά.

Γιατί λοιπόν οι έξυπνοι άνθρωποι δύσκολα θα ασχοληθούν με ένα άλλο πρόσωπο;

1. Μπορούν να αναλύσουν τα συναισθήματα – τόσο τα δικά τους και άλλων ανθρώπων
Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πολύ καλοί στο να συλλέγουν πληροφορίες και να βγάζουν συμπεράσματα και αυτό είναι και ένα από τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματά τους. Είναι πιο επιρρεπείς στο να τρέχουν μακριά από μια σχέση με το πρώτο πρόβλημα. Παρεξηγήσεις; Καυγάδες; “Συγνώμη, δεν είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Αντίο!

2. Χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ανοιχτούν σε κάποιο άλλο πρόσωπο
Ο εγκέφαλος δεν σταματά να λειτουργεί και ποτέ δεν παύει να αποκαλύπτει στοιχεία και λόγους για τους οποίους κάτι μπορεί να πάει στραβά. Ως αποτέλεσμα, οι ευφυείς άνθρωποι δυσκολεύονται να ανοιχτούν στους άλλους. Γνωρίζουν και να κατανοούν ότι κάθε σχέση είναι ένας κίνδυνος και αυτός είναι ο λόγος που συχνά φαίνονται πάρα πολύ ανεξάρτητοι, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να μην είναι.

3. Απορίπτουν λόγω προηγούμενων εμπειριών
Αυτό είναι μια άλλη παγίδα για τους έξυπνους ανθρώπους. Πράγματα που κατέστρεψαν τις προηγούμενες σχέσεις τους δεν είναι πάντα υποχρεωτικό ότι θα επαναληφθούν και στις επόμενες, αλλά είναι δύσκολο γι’ αυτούς να το συνειδητοποιήσουν αυτό. Θυμούνται πολύ καλά πόσο οδυνηρό ήταν να χωρίσουν την προηγούμενη φορά και ασυνείδητα προβάλλουν τις ατυχείς εμπειρίες τους πάνω στο άτομο που είναι μαζί τους τώρα.

4. Είναι συνειδητή επιλογή το να είναι ελεύθεροι
Αυτό είναι γεγονός. Οι έξυπνοι άνθρωποι βλέπουν ξεκάθαρα ότι είναι καλύτερα και πιο άνετα να είναι μόνοι τους, παρά μαζί με ένα άτομο που δεν είναι δικό τους. Αυτή είναι μία συνειδητή και καλά μελετημένη απόφασή τους. Τις περισσότερες φορές παραμένουν μόνοι όχι λόγω της κατάστασής τους, αλλά επειδή θέλουν να είναι έτσι και αισθάνονται πολύ καλά όταν είναι ένα με τον εαυτό τους.

Credits: Bright Side

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta