Δες ΠΟΣΑ χρήματα Πρέπει να Βάζεις στην άκρη Κάθε Μήνα ώστε να είσαι εκατομμυριούχος στα Γεράματα!

Το 2014, ο Matthew Illian, μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής στην Marotta Wealth Management, Inc., έγραψε ότι “κάποιος που συνταξιοδοτείται τώρα, το 2014, με 1 εκ. δολάρια σε ηλικία 65 ετών, μπορεί να ξοδεύει με ασφάλεια 43.600 δολάρια το χρόνο. Ωστόσο, [λόγω του πληθωρισμού], οι σημερινοί εικοσάχρονοι θα χρειαστούν πάνω από 7 εκατομμύρια για να διατηρήσουν τον ίδιο τρόπο ζωής όταν συνταξιοδοτηθούν. Το 1970, θα χρειαζόταν μόνο 166.000 δολάρια, για να έχουν παρόμοια αγοραστική δύναμη για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Σε αυτή τη περίπτωση, ένας εικοσιπεντάχρονος με αρχικό μισθό 50.000 το χρόνο, θα έπρεπε να αποταμιεύει περίπου 14,65% του μισθού του, σε ολόκληρη την καριέρα του. Το πρόβλημα με αυτό το σενάριο είναι ότι ο Illian καθόρισε το ποσοστό αυτό συνταξιοδότησης, εάν το μέσο ποσοστό του πληθωρισμού για τα επόμενα 45 χρόνια θα είναι 4,5%. Επί του παρόντος, ο πληθωρισμός είναι περίπου 1,4% και δεν ήταν κοντά στο 4,5% από το 2008.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αυτοί που γεννήθηκαν κοντά στην αλλαγή της χιλιετίας, θα πρέπει απλά να σχεδιάσουν να συνταξιοδοτηθούν με ένα εκατομμύριο. Όπως αναφέρει ο Robert Powell στο USA Today, “εκείνοι που γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 θα χρειαστούν περίπου 1.8 εκ. δολάρια σε αποταμιεύσεις, για να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο μετά τη συνταξιοδότησή τους ενώ οι νεότεροι, εκείνοι που γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, θα χρειαστούν πάνω από 2,5 εκατομμύρια.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους χρειάζονται τόσα πολλά χρήματα σε αποταμιεύσεις. Αρχικά, δεν έχουν συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, όπως οι παππούδες τους. Επίσης, τα επιδόματα Κοινωνικής Ασφάλισης θα είναι λιγότερο γενναιόδωρα απ’ ό,τι τα σημερινά. Τέλος, αναμένεται να ζουν περισσότερο από τους σημερινούς συνταξιούχους.

Ο Powell συμβουλεύει ότι κάποιος που έχει γεννηθεί στης αρχές του 1980, υποθέτοντας ότι δεν έχει καθόλου αποταμιευμένα χρήματα και ότι κερδίζει 5% από τις επενδύσεις του, θα πρέπει να αποταμιεύει 2.000 δολάρια το μήνα για 32 χρόνια ώστε να συγκεντρώσει 1.8 εκ. κομπόδεμα. Ενώ ένας νεότερος θα χρειαστεί να αποταμιεύει 1.000 δολάρια το μήνα, για 48 χρόνια, ώστε να συγκεντρώσει 2,4 εκατομμύρια.

Όσον αφορά την αποταμίευση, οι παρακάτω συμβουλές δεν αναφέρονται μόνο στους κατοίκους της Αμερικής και μπορούν να λειτουργήσουν και σε άλλες οικονομίες.

1. Εκτίμηση των μελλοντικών δαπανών σας
Αν έχετε ήδη δημιουργήσει έναν προϋπολογισμό και κατανοείτε τις τρέχουσες ταμειακές ροές και τα έξοδά σας, τότε είστε σε καλή αρχή. Η εκτίμηση των μελλοντικών δαπανών σας υπολογίζεται σύμφωνα με το ποσό που ξοδεύετε κάθε μήνα. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τους λογαριασμούς σας, την ασφάλισή σας, καθώς και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες δαπάνες θα εξαφανιστούν, ενώ θα εμφανιστούν νέες. Για παράδειγμα, η υποθήκη θα πρέπει να καταβληθεί, έτσι ώστε η δαπάνη αυτή να μην είναι πλέον παράγοντας. Ωστόσο, θα πρέπει να εξετάσετε νέες δαπάνες, όπως ταξίδια και καθημερινή φροντίδα (φαγητό, ψώνια κτλπ.).

Αν αφαιρέσετε ή προσθέσετε αυτές τις μελλοντικές δαπάνες στα μηνιαία σας έξοδα, θα πρέπει να έχετε μία εκτίμηση του ποσού που χρειάζεστε για τη συνταξιοδότηση σας. Έτσι θα μπορείτε να αρχίσετε να βάζετε περισσότερα χρήματα στην άκρη για τη σύνταξή σας από τώρα.

2. Καταγράψτε το πλάνο συνταξιοδότησής σας
Δε χρειάζεται να είναι ένα τυπικό και πολύπλοκο έγγραφο. Μπορεί απλά να είναι ένα τετράδιο που θα σας κρατήσει επικεντρωμένους στους στόχους συνταξιοδότησης που έχετε βάλει.

3. Να θυμάστε το σχέδιό σας
Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα και συχνά, γι’ αυτό θα πρέπει να επανεξετάζετε το σχέδιό σας συχνά και να κάνετε τις κατάλληλες αλλαγές, όπως ο ερχομός ενός παιδιού ή μια ακίδα στα ποσοστά του πληθωρισμού.

Credits: Enterpreneur

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»