Εγκαταλειμμένο τρένο Όριεντ Εξπρές μας δείχνει πως ήταν η ταξιδιωτική πολυτέλεια στο παρελθόν.

Το Οριάν Εξπρές (Οrient Express) ήταν το πρώτο διηπειρωτικό τρένο της Ευρώπης που έκανε τη διαδρομή των 2.740 χιλιομέτρων περίπου από το Παρίσι (Gare de l’Est) έως την Κωνσταντινούπολη. Ταυτίστηκε με την ταξιδιωτική πολυτέλεια, άρχισε να λειτουργεί στις 5 Ιουνίου του 1883, ενώ το 1919 ξεκίνησε να λειτουργεί η γραμμή Simplon Orient Express, η οποία περιλάμβανε διαφορετικό δρομολόγιο και περνούσε από τους σταθμούς της Λωζάνης, του Μιλάνου, της Βενετίας, της Τεργέστης, του Βελιγραδίου.

Το 1977 οι τακτικές υπηρεσίες του σταμάτησαν καθώς δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει τον ανταγωνισμό με το αεροπλάνο. Ωστόσο, το θρυλικό αυτό τρένο εξακολουθεί να λειτουργεί σήμερα και να προσφέρει πολυτελείς υπηρεσίες στους επιβάτες αλλά πλέον το δρομολόγιο του είναι κάπως σύντομο, σε σύγκριση με το δρομολόγιο του παρελθόντος.

Ελάχιστα από τα τρένα της θρυλικής γραμμής έχουν μείνει, ένα έχει γίνει μουσείο και μερικά άλλα κάνουν μικρές διαδρομές, ενώ ένα άλλο είναι αυτό που θα δείτε στις φωτογραφίες.

Ένας φωτογράφος από την Ολλανδία φωτογράφησε ένα εγκαταλειμμένο τρένο που βρίσκεται στο Βέλγιο που σταμάτησε την λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2009.

Πηγή: tilestwra.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta