DIY

11 τρόποι για να κάνουμε συνηθισμένα πράγματα τρεις φορές πιο γρήγορα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή μας που καταναλώνουν αρκετό χρόνο και πολλές φορές περισσότερο από όσο χρειάζεται με αποτέλεσμα να εκνευριζόμαστε αρκετά. Πολλές φορές είναι πολύ απλά πράγματα όπως το να καθαρίζουμε πατάτες, να ξεμπερδεύουμε καλώδια ή ακόμα και να δένουμε τα κορδόνια μας — όλα αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα που θα μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε κάνοντας κάτι ενδιαφέρον και παραγωγικό.

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε διάφορες καθημερινές εργασίες πολύ πιο γρήγορα και εύκολα.

Πως να βγάλετε εύκολα το κέτσαπ από το μπουκάλι

Δεν χρειάζεται να αρχίσετε να χτυπάτε το κάτω μέρος του μπουκαλιού για να βγει το κέτσαπ. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το μπουκάλι σε γωνία 30 μοιρών και να χτυπήσετε απαλά το λαιμό το μπουκαλιού.

Πως να δένετε τα κορδόνια μέσα σε δευτερόλεπτα

Φτιάξτε μια θηλιά με την κάθε άκρη του κορδονιού και περάστε ταυτόχρονα την μια θηλιά μέσα από την άλλη, φτιάχνοντας έναν κόμπο.

Διπλώνοντας τα μπλουζάκια στα γρήγορα

Πιάστε το μπλουζάκι από το σημείο 1 και 2, χωρίς να αφήνετε το σημείο 2, τραβήξτε το σημείο 1 στο σημείο 3 και πιάστε τα μαζί. Στην συνέχεια τραβήξτε το αριστερό χέρι σας από το σημείο 2 προς το μέρος σας και ισιώστε το μπλουζάκι. Διπλώστε στην συνέχεια και την δεύτερη άκρη της μπλούζας.

Πως να καθαρίσετε αμέσως μια μπανάνα

Απλός χωρίστε την σε δύο κομμάτια και πιέστε τις άκρες της μπανάνας.

Πως να καθαρίσετε γρήγορα τις πατάτες

Αφαιρέστε τις μαγειρεμένες πατάτες από την κατσαρόλα και βουτήξτε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μετά από ένα λεπτό, θα μπορέσετε να βγάλετε εύκολα την φλούδα με τα χέρια.

Πως να φτιάξετε εύκολα σπιτικό σορμπέ μέσα σε 2 λεπτά

Ρίξτε ένα ποτήρι χυμό σε μια αεροστεγή σακούλα και κλείστε την ερμητικά. Στην συνέχεια βάλτε την σακούλα σε μια μεγαλύτερη αεροστεγή σακούλα. Ρίξτε δύο ποτήρια πάγο, ένα ποτήρι αλάτι και ένα ποτήρι νερό. Ανακατέψτε μέχρι ο χυμός στο πακέτο να αρχίσει να σκληραίνει.

Πως να τακτοποιήσετε εύκολα και γρήγορα τα καλώδια των ακουστικών για να ξεμπερδεύονται εύκολα

Από την μία άκρη του καλωδίου φτιάξτε μια μικρή θηλιά, στην συνέχεια τυλίξτε το υπόλοιπο καλώδιο γύρω από την συσκευή. Κάντε άλλη μια θηλιά με την άλλη άκρη του καλωδίου ,περάστε την από την πρώτη θηλιά και σφίξτε καλά το καλώδιο.

Πως να ξεφλουδίσετε ένα αυγό σε λίγα δευτερόλεπτα

Για να ξεφλουδίσετε ένα βραστό αυγό, αφαιρέστε το τσόφλι από το πάνω και κάτω μέρος και μετά απλά φυσήξτε.

Πως να κρυώσετε ένα αναψυκτικό μέσα σε 2 λεπτά

Βάλτε σε ένα μπολ νερό, αρκετά παγάκια και ένα ποτήρι αλάτι. Στη συνέχεια βάλτε μέσα το αναψυκτικό και ανακατέψτε καλά μέχρι να κρυώσει.

Πως να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα ένα ρόδι

Κόψτε το πάνω μέρος του ροδιού και χαράξτε το φλούδι του ροδιού σε φέτες. Γυρίστε το ρόδι ανάποδα και χτυπήστε το με ένα κουτάλι. Με αυτόν τον τρόπο τα σποράκια του ροδιού θα βγουν πολύ εύκολα και δεν θα έχετε θέμα με τους λεκέδες.

Ο σωστός τρόπος για να βάζετε τον κιμά στην κατάψυξη

Βάλτε τον κιμά σε μια αεροστεγή σακούλα και με την βοήθεια του πλάστη κάντε τον κιμά λείο. Στην συνέχεια χωρίστε με ένα ξυλάκι τον κιμά σε ίσα μέρη. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να πάρετε την ποσότητα κιμά που χρειάζεστε και να τον ξεπαγώσετε πιο γρήγορα.

Πηγή: tilestwra.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια