Εάν κλαίτε συχνά δεν είστε αδύναμοι χαρακτήρες αλλά διανοητικά ισχυρότεροι για τους εξής 4 λόγους.

Τι λέτε να κάνει ο Ronda Rousey, ο εκατομμυριούχος πρωταθλητής του UFC, πριν από μια μάχη; Να σπάει πόρτες με τα ίδια του τα χέρια; Να ρίχνει μπουνιές σε παράθυρα; Όχι. Όπως λέει και ο ίδιος: “Όταν είμαι έτοιμος να βγω σε μάχη, είμαι πολύ συγκινημένος. Όπως την προηγούμενη φορά που έκλαιγα μια μέρα πριν τον αγώνα.”

Σας εκπλήσσει; Δεν θα έπρεπε. Από το πρόεδρο Obama ως τον George Washington και τον Abraham Lincoln, κάποιοι από τους πιο σκληρούς ανθρώπους στην ιστορία έχουν κλάψει ανοιχτά – συχνά δημοσίως. Και γιατί όχι; Σύμφωνα με ψυχολόγους, το κλάμα είναι σημάδι πνευματικής δύναμης. Ας ρίξουμε μια ματιά στους λόγους:

1. Το να κλαις σημαίνει ότι δεν φοβάσαι τα συναισθήματα

Το κλάμα σε κάνει να αντιμετωπίζεις οτιδήποτε νιώθεις, είτε είναι απογοήτευση, λύπη, θυμός ή οργή. Και για να είμαστε ειλικρινείς, το να αντιμετωπίσεις τα συναισθήματα σου δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ ευκολότερο να το κάνεις για λίγο, να καταπιέσεις αυτά τα συναισθήματα – ειδικά αν είναι αρνητικά. Το αντίθετο απαιτεί δύναμη, γενναιότητα και την ικανότητα να κοιτάζεις μέσα σου.

2. Το κλάμα δείχνει έλλειψη ανησυχίας για τις κοινωνικές προσδοκίες

Πολλοί από τους πιο δυνατούς ανθρώπους που έζησαν ποτέ – από την Emmeline Pankhurst ως τον Martin Luther King Jr. και τον Nelson Mandela – πήγαν ενάντια στις κοινωνικές προσδοκίες. Επέλεξαν να κάνουν αυτό για το οποίο τους αποδοκίμαζαν. Παρ’όλο που με το κλάμα δεν θα πεθάνετε ούτε θα μπείτε φυλακή, είναι κάτι που η κοινωνία αποδοκιμάζει ακόμα – και για τα δύο φύλα.

Οι άντρες που κλαίνε στιγματίζονται ως αδύναμοι και λιγότερο άντρες. Οι γυναίκες που κλαίνε χαρακτηρίζονται τρελές και υπερβολικές. Το κλάμα, παρά αυτόν τον στιγματισμό, δείχνει ότι δεν φοβάστε να βάλετε τις κοινωνικές συμβάσεις στην άκρη αν αυτό σημαίνει να αντιμετωπίσετε τα συναισθήματα σας. Και αυτό είναι δύναμη.

3. Το κλάμα σε κάνει αρχηγό

Όταν κλαίτε ανοιχτά, ελευθερώνετε τους άλλους γύρω σας. Αυτό ισχύει ειδικά στην περίπτωση που το κλάμα είναι αντίδραση σε μια κοινή εμπειρία. Ας πούμε ότι εσείς και κάποιοι φίλοι σας λαμβάνετε άσχημα νέα. Αν αποφασίσετε να είστε δυνατοί και να κλάψετε πρώτοι, θα σας ακολουθήσουν και οι άλλοι λέγοντας ‘Μάλλον δεν πειράζει να δείξουμε τα συναισθήματα μας τώρα’.

Συγχαρητήρια, μόλις γίνατε αρχηγός – ένας αρχηγός του οποίου την κριτική δεν φοβάται κανείς.

4. Το κλάμα δείχνει ότι ξέρεις πώς να διώχνεις το άγχος όταν σε κατακλύζει

Στον κόσμο της αρχιτεκτονικής, η δύναμη έχει να κάνει με πολλά παραπάνω από την αντοχή. Μια καλή, γερή κατασκευή μειώνει το άγχος αποτελεσματικά, πριν γίνει καταστροφικό. Ένας δυνατός άνθρωπος δεν διαφέρει αυτό αυτό. Γι’αυτό και πολλοί κλαίνε για να ανακουφίσουν το συσσωρευμένο στρες που μπορεί να τους καταστρέψει αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Δείτε το σαν ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό σχεδιασμού.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους λόγους που το κλάμα κάνει καλό, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta