Δείτε τους 15 ΠΙΟ Επικίνδυνους Δρόμους του Κόσμου!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από μια αργή βόλτα με το αυτοκίνητο στην εξοχή. Οι δρόμοι εκεί είναι πολύ ωραίοι, γιατί δεν υπάρχουν γρήγορα αυτοκίνητα. Πέρα όμως από τους ήρεμους δρόμους της εξοχής, υπάρχουν και επικίνδυνοι δρόμοι που θα σας κάνουν να ασπρίσετε από τον φόβο σας.

Είναι δύσκολο να συγκρίνεις την οδήγηση σε έναν επικίνδυνο δρόμο με κάτι άλλο. Κάποιοι από αυτούς είναι χτισμένοι στο χέρι, ενώ άλλοι είναι κρυμμένοι πίσω από νερά ή βράχους.

Φορέστε τις ζώνες σας, γιατί παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τους 15 πιο τρελούς δρόμους που αξίζει να εξερευνήσετε.

Zoji La, Ινδία

Το Ladakh και το Kashmir συνδέονται με αυτόν τον δρόμο των 9 χιλιομέτρων. Εκτός από όλα τα άλλα, ο δρόμος αυτός είναι πολύ στενός, αν και υποτίθεται ότι πρέπει να χωράνε δύο οδηγοί και ζώα.

Transfăgărășan, Ρουμανία

Αυτός ο δρόμος βρίσκεται στα Καρπάθια Όρη και διασχίζει τον ορεινό όγκο του Făgăraș . Φτάνει σε υψόμετρο 2034 μέτρων και είναι ο πιο ψηλό δρόμος στην Ρουμανία. Το Transfăgărășan είναι γνωστό για την υπέροχη θέα του και την επικινδυνότητα του.

Αυτοκινητόδρομος Dalton, Αλάσκα

Ο αυτοκινητόδρομος Dalton είναι ο πιο απομακρυσμένος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο. Έχει μήκος 666 χιλιόμετρα και συνδέει μόνο 3 μικρά χωριά. Ο δρόμος αυτός θεωρείται ο πιο χιονισμένος στον κόσμο.

Khardung La, Ινδία

Σύμφωνα με τις αρχές, αυτός ο δρόμος έχει ύψος 5602 (στην ουσία ψηλότερος από το Όρος Elbrus). Τα ρεκόρ Guinness και το National Geographic αναγνώρισαν τον Khardung La σαν τον ψηλότερο δρόμο στην κόσμο.

Αυτοκινητόδρομος Yungas, Βολιβία

Αυτός ο αυτοκινητόδρομος είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο. Περίπου 200-300 άτομα χάνουν την ζωή τους εκεί κάθε χρόνο. Από τη μία απόκρημνα βουνά και από την άλλη γκρεμός περίπου 600 μέτρων. Είναι τρομακτικό και μόνο να σκέφτεσαι ότι οδηγείς σ’αυτόν τον δρόμο.

Αυτοκινητόδρομος στον Ατλαντικό Ωκεανό, Νορβηγία

Αυτός ο αυτοκινητόδρομος συνδέει μικρά, παραλιακά χωριά. Στην ουσία είναι τουριστικός δρόμος και η θέα που προσφέρει είναι εντυπωσιακή.

Τούνελ Guoliang, Κίνα

Το Τούνελ Guoliang χτίστηκε από τους ντόπιους. Ένας δρόμος που διέσχιζε το βουνό ήταν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας ανάμεσα στο χωριό και τον έξω κόσμο. Αργότερα, το κράτος έχτισε ένα τούνελ μήκους 1200 μέτρων για να βοηθήσει τους ντόπιους με τις μετακινήσεις τους.

Le Passage du Gois, Γαλλία

Αυτός ο δρόμος είναι ανοιχτός μόνο για λίγες ώρες κάθε μέρα. Ο δρόμος καλύπτεται από το νερό την υπόλοιπη ημέρα. Πριν μπείτε στον αυτοκινητόδρομο αυτό των 4,5 χιλιομέτρων, πρέπει να διαβάσετε το πρόγραμμα των παλιρροιών. Διαφορετικά, το αυτοκίνητο σας θα βουλιάξει.

Αυτοκινητόδρομος στο Όρος Tianmen, Κίνα

Αυτός ο δρόμος έχει μήκος 10 χιλιόμετρα. Έχει 99 απότομες στροφές και η διαφορά στο ύψος όταν ξεκινάει και όταν τελειώνει είναι περίπου 1.000 μέτρα. Οι οδηγοί εκεί πρέπει πραγματικά να έχουν ατσάλινα νεύρα.

Hana, Χαβάη

Αυτός ο δρόμος 112 χιλιομέτρων συνδέει το Kahului με τη Hana, στο νησί Maui της Χαβάης. Ο στενός, γεμάτος στροφές δρόμος ενώνεται με 59 γέφυρες, 46 εκ των οποίων έχουν μόνο μία λωρίδα. Ο δρόμος είναι συχνά κλειστός λόγω κατολισθήσεων.

“Kolima”, Ρωσία

Η επίσημη ονομασία του δρόμου που συνδέει το Yakutsk και το Magadan είναι “Kolima”. Ωστόσο, ο κόσμος τον αποκαλεί “ο δρόμος του θανάτου”. Τα πρώτα 90 χιλιόμετρα χτίστηκαν το 1932 από φυλακισμένους. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1953.

Col de la Bonette, Γαλλία

Αυτό το επικίνδυνο πέρασμα βρίσκεται σε ύψος 2.000 μέτρων στις Γαλλικές Άλπεις, ακριβώς στα σύνορα με την Ιταλία. Ο δρόμος έχει πολύ απότομες στροφές.

Πέρασμα Gotthard, Ελβετία

Είναι ένα από τα πιο ψηλά περάσματα στις Άλπεις. Αυτός ο δρόμος 64 χιλιομέτρων πάει από πλευρά σε πλευρά και εκπλήσσει τους ταξιδιώτες με την εκπληκτική θέα που προσφέρει.

Αυτοκινητόδρομος “Caucasus”, Ρωσία

Αυτός ο στενός δρόμος συνδέει το Sochi με την λίμνη Ritsa μέσα από τα βουνά. Είναι ταυτόχρονα τρομακτικός και εντυπωσιακός. Αξίζει να τον δείτε τουλάχιστον μία φορά.

Γέφυρα Eshima Ohashi, Ιαπωνία

Αν και είναι απλά μια γέφυρα, είναι το ίδιο επικίνδυνη με τους παραπάνω δρόμους. Η γέφυρα αυτή συνδέει το Sakaiminato με το Matsue. Έχει μήκος περίπου 1,7 χιλιόμετρα και πλάτος 11,3 μέτρα. Από μακριά φαίνεται αδύνατο να ανέβεις τη γέφυρα. Το ύψος της επιτρέπει να περνάνε πλοία από κάτω.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta