Αυτή η Οφθαλμαπάτη ηλικίας 100 ετών έχει διχάζει το διαδίκτυο. Εσύ ΤΙ βλέπεις, έναν Λαγό ή μια Πάπια;

Δείτε την παραπάνω εικόνα και σκεφτείτε τι είδατε πρώτα; Ένα λαγό ή μια πάπια; Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, οι περισσότεροι βλέπουν και τα δύο ζώα. Όπως φαίνεται, όσο πιο γρήγορα μπορείτε να δείτε την εικόνα να αλλάζει ανάμεσα στα δύο ζώα, τόσο πιο δημιουργικοί είστε.

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση πάπιας και λαγού είναι πάνω από 100 ετών. Αρχικά δημοσιεύτηκε ως σκίτσο στο περιοδικό Harper’s Weekly το 1892, και αργότερα το 1899 χρησιμοποιήθηκε και έγινε δημοφιλές από τον Αμερικανό ψυχολόγο Joseph Jastrow. Εκείνο τον καιρό, ο Jastrow μελετούσε την ανθρώπινη αντίληψη και έψαχνε πως σχετίζεται η ανθρώπινη δραστηριότητα. Χρησιμοποίησε την εικόνα για να δείξει ότι ο άνθρωπος δεν βλέπει μόνο με τα μάτια του, αλλά και με το πνεύμα του.

Ο Jastrow ανακάλυψε ότι όσοι άλλαζαν την αντίληψή τους ανάμεσα στη πάπια και το λαγό με ευκολία είχαν πιο γρήγορους λειτουργικούς εγκεφάλους από όσους δυσκολεύονταν ή ήταν πιο αργοί στο να δουν τα δύο ζώα. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο πιο γρήγορα έβλεπε κάποιος και τα δύο ζώα, τόσο πιο δημιουργικός ήταν.

Δοκιμάστε το τεστ που ακολουθεί και ελέγξτε την αντίληψή σας! Μη ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta