DIY

Πήρε μια παλιά Συρταριέρα και κόλλησε πάνω της κομμάτια από Καθρέφτη. Το Αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό!

Έχετε κι εσείς μια παλιά συρταριέρα στο δωμάτιο σας; Η μπογιά έχει αρχίσει να ξεκολλάει, έχει βαθουλώματα και γρατσουνιές και το στιλ της είναι ξεπερασμένο; Αν μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί, μπορεί να αξίζει να την κρατήσετε και να της κάνετε μια μικρή αλλαγή.

Τα σπίτια πρέπει να βάφονται πού και πού και το ίδιο ισχύει και για τις συρταριέρες: η παρακάτω ιδέα θα φέρει την συρταριέρα σας στην σύγχρονη εποχή!

Θα χρειαστείτε:

γυαλόχαρτο
πετσέτα
μπογιά
ρολό βαψίματος
σφυρί
καθρέφτη (αναλόγως το μέγεθος της συρταριέρας)
δυνατή κόλλα
στεγανωτικό υλικό
σπάτουλα στόκου
κόφτη γυαλιού

Οδηγίες:

Αυτή η συρταριέρα χρειάζεται ανανέωση.

Το πρώτο βήμα είναι το πιο δύσκολο: πρέπει να τρίψετε κάθε επιφάνεια με γυαλόχαρτο. Θα βοηθήσει την μπογιά να κάτσει καλύτερα και να μειώσει τα βαθουλώματα και τις γρατσουνιές. Πρέπει να βγάλετε και να τρίψετε τα συρτάρια ξεχωριστά. Μην ξεχάσετε να βγάλετε τα χερούλια. Μόλις τελειώσετε με το γυαλόχαρτο, περάστε τις επιφάνειες με μια υγρή πετσέτα για να μαζέψετε την σκόνη.

Τώρα είναι η ώρα για το πρώτο χέρι μπογιάς. Με το ρολό αυτό το βήμα γίνεται πιο εύκολο. Να βάφετε πάντα προς την ίδια κατεύθυνση για να μην καταλήξετε με περίεργες γραμμές στο τέλος.

Όσο στεγνώνει η μπογιά, ξεκινήστε να κόβετε ή να σπάτε τον καθρέφτη σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να τον σπάσετε με ένα σφυρί, αλλά μην τον χτυπήσετε πολύ δυνατά γιατί θα γεμίσετε κομματάκια. Μπορείτε να τον τυλίξετε σε μια πετσέτα πριν τον χτυπήσετε για να μην πεταχτούν κομματάκια. Αν έχετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό σας, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τον κόφτη γυαλιού.

Μην ξεχάσετε να φορέσετε γάντια. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να αρχίσετε να κολλάτε τα κομμάτια του καθρέφτη με την κόλλα στην μπροστινή πλευρά της συρταριέρας.

Βεβαιωθείτε ότι η κόλλα έχει στεγνώσει πριν απλώσετε το στεγανωτικό υλικό με την σπάτουλα. Βάλτε αρκετή ποσότητα για να καλύψετε τα κενά.

Αφήστε το να στεγνώσει και στην συνέχεια καθαρίστε το γυαλί.

Αλλά δεν τελειώνει εδώ η κατασκευή. Πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι καθρέφτη στο ίδιο μέγεθος με την κορυφή της συρταριέρας και κολλήστε το.

Έτοιμο! Με λίγο ιδρώτα και σκόνη η συρταριέρα δεν θα μοιάζει καθόλου στην αρχική!

Ο καθρέφτης στην κορυφή κάνει όλη την διαφορά. Απλά πρέπει να προσέχετε τι αντικείμενα ακουμπάτε και να μην αφήνετε δαχτυλιές. Επίσης, προσοχή και με τις μυτερές άκρες (μπορείτε να τις τρίψετε με λίγο γυαλόχαρτο).

Δείτε τις οδηγίες και στο βίντεο:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική και σε άλλα έπιπλα, με ή χωρίς το εφέ μωσαϊκού:

Με λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να κάνετε τρελά πράγματα:

Ή και κάτι πιο σοβαρό:

Η συρταριέρα δείχνει πολύ φρέσκια με την νέα της εμφάνιση. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και σε έπιπλα που δεν είναι από μασίφ ξύλο, απλά πρέπει να τρίψετε καλά την επιφάνεια για να κάτσει καλά η μπογιά.

Credit: hefty.co

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια