Αρχικά φαίνονται σαν Ψεύτικα πλαστικά Λουλούδια. Μόλις όμως προσέξετε λίγο Καλύτερα; Θα Ζηλέψετε!

Όπως είναι γνωστό, τα φυτά παίρνουν το νερό από τις ρίζες τους και αυτό όχι μόνο επηρεάζει την υγεία τους και την ανάπτυξή τους, αλλά και το χρώμα τους! Αυτό το γεγονός μας οδήγησε στο εξής πείραμα…

Μπορείτε να δώσετε στα λουλούδια σας μία τελείως εξωπραγματική εμφάνιση – το μόνο που χρειάζεστε είναι χρωστικές βαφές τροφίμων και τα φυτά σας θα θα λάμπουν σαν το ουράνιο τόξο!

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι χρωστική βαφή τροφίμων σε μία κούπα νερό και ποτίστε το φυτό σας με το μείγμα. Μετά από 24 ώρες, τα λουλούδια σας θα το έχουν απορροφήσει όλο.

Εάν το χρώμα βγει ξεθωριασμένο, επαναλάβετε τη διαδικασία την επόμενη ημέρα.

Ο λόγος που αυτό δουλεύει τόσο καλά είναι τόσο συναρπαστικός όσο και αποκαλυπτικός: τα φυτά χάνουν την υγρασία τους μέσω των πόρων στα φύλλα τους, ενώ αντικαθιστούν αυτή την απώλεια απορροφώντας νερό από το έδαφος. Όταν τα φυτά απορροφήσουν το νερό με τη μπογιά, συμβαίνει αυτό το μαγικό εφέ.

Τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχουν τα λευκά λουλούδια ή φυτά επειδή το χρώμα τους είναι ήδη πολύ ανοιχτό. Πειραματιστείτε από μόνοι σας – το χρωματισμένο νερό έτσι και αλλιώς δε θα βλάψει τα φυτά σας – και προσπαθείστε να είστε δημιουργικοί!

Credits: Hefty

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta