Η Βουτιά του Θανατού. Δείτε τι έπαθε αυτός ο άντρας καθώς έπεφτε από το Βράχο. (βίντεο)

Πλάνα που κόβουν την ανάσα, σε μια δραματική στιγμή που ένας νεαρός άντρας πηδάει από ένα γκρεμό, πέφτοντας σε προεξέχοντα βράχο και προσγειώθηκε σε ένα κορμό, ενώ εκτελούσε ένα άλμα προς τα εμπρός.

Ο παράτολμος Shane Brown ήταν τυχερός που γλίτωσε την παράλυση, όταν χτύπησε σε κορμό δέντρου που δεν φαινόταν μέσα στο νερό, όταν πήδηξε στους καταρράκτες Kapena στη Χαβάη, σπάζοντας συνολικά 14 πλευρά του και τις δύο ωμοπλάτες του.

Ο 24χρονος επιχείρησε να κάνει άλμα με τριπλή περιστροφή, προσγειώνοντας τα πόδια στο νερό πρώτα – όταν τον χτύπησε η καταστροφή.

Στην πρώτη περιστροφή του, ο Shane, από την Χονολουλού της Χαβάης, πέρασε ξυστά το κεφάλι του δίπλα στο σκληρό πέτρωμα, προκαλώντας του να αποσταθεροποιηθεί.

Ανίκανος να διορθώσει τον εαυτό του έγκαιρα, όλο το πίσω μέρος του σκάει στο νερό , και προσγειώθηκε σε ένα υποβρύχιο κορμό δέντρου.

Για περίπου αγωνιώδη 30 δευτερόλεπτα μετά την πτώση, ο φοιτητής δεν ανέβαινε στην επιφάνεια.

Φοβούμενοι τα χειρότερα, ένας από τους φίλους του πηδάει στο νερό και τον τραβάει στην επιφάνεια κολυμπώντας ανάποδα.
Τρεις μήνες αργότερα, αφού είχε προσαχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο στη Χονολουλού, ο Shane έχει σχεδόν πλήρως αναρρώσει και έχει ξεκινήσει να κολυμπάει ξανά.

“Οι γιατροί είπαν ότι είμαι πολύ τυχερός που δεν παρέλυσα και είμαι ευγνώμων για αυτό. Ζω για εξωτερικές δραστηριότητες και θα ήμουν συνταραγμένος, αν το είχα στερηθεί αυτό.”

“Θυμάμαι πολύ λίγα πράγματα από το περιστατικό, μόνο μερικές αναλαμπές μέχρι που βρέθηκα στο νοσοκομείο. Θυμάμαι που χτύπησα το κεφάλι μου, δυσκολευόμουν να αναπνεύσω, που κοιτούσα στα μάτια τον φίλο μου καθώς με τραβούσε έξω.”

“Τότε θυμάμαι που με βάλανε στο φορείο, την οροφή του ασθενοφόρου. Είχα ενσυναίσθηση, όταν ρώτησα τον φίλο μου αν έκανα τριπλή στροφή και αν η φωτογραφική μηχανή μου ήταν εντάξει, ενώ μου κάνανε συρραφή το κεφάλι μου στο νοσοκομείο.”Ο Shane αποφάσισε να κινηματογραφήσει την προσπάθειά του στη τεχνικά δύσκολη τριπλή στροφή.

Έπρεπε να υπομείνει δύο χειρουργικές επεμβάσεις μετά το σπάσιμο του L1 σπονδύλου, 14 πλευρά, δύο ωμοπλάτες και σπάζοντας το δεξί ώμο του.

“Μέχρι να βρεθώ στο νοσοκομείο δεν είχα καταλάβει πόσο άσχημη ήταν η πτώση.”

Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις και φυσιοθεραπεία – η οποία εξακολουθεί δύο φορές την εβδομάδα – ο Shane έχει σχεδόν ανακάμψει πλήρως.

“Ξέρω ότι έχω ακόμα μακρύ δρόμο προς την πλήρη ανάρρωση. Μπορώ να κολυμπάω στο 80% της αποτελεσματικότητας μου, αλλά δεν μπορώ να σηκώσω το δεξί μου χέρι κατ ‘ευθείαν πάνω από το κεφάλι μου, το οποίο είναι σημαντικό για καταδύσεις.
“Μου είναι δύσκολο να δεχτώ να κάνω απλά πράγματα, όταν το σώμα μου έκανε ασυνήθιστα πράγματα.”

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες