Έσκαβαν τα Θεμέλια ενός Κτιρίου όταν Ανακάλυψαν ΚΑΤΙ Τρομακτικό. Σοκαρισμένοι οι Εργάτες Δεν Πίστευαν αυτό που έβλεπαν…

Toν Μάιο του 2016, η ανέγερση ενός κτιρίου στην Βοστόνη διακόπηκε ξαφνικά. Όχι επειδή ένας υπάλληλος τραυματίστηκε ή λόγω κάποιας παραβίασης, αλλά γιατί είχαν ανακαλύψει κάτι που ήταν κρυμμένο εκεί για πάνω από 150 χρόνια. Το εύρημα ήταν τόσο σπάνιο που οι κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Το συνεργείο κάλεσε αμέσως τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς για να επικυρώσουν το εκπληκτικό αυτό εύρημα. Το παλιό σκάφος που βρήκαν θαμμένο ήταν πιθανό να έχει ανεκτίμητη ιστορική αξία…

Ενώ η εταιρία Skanska έχει κατασκευάσει πολλά κτίρια, το να βρει ένα κομμάτι της ιστορίας δεν της είχε τύχει ξανά. Μόλις βρήκαν το σκάφος, σταμάτησαν αμέσως τις εργασίες ανέγερσης του 17οροφου κτιρίου.

Το ναυάγιο από τον 19ο αιώνα ήταν πολύ ιδιαίτερο. Σύμφωνα όμως με την νομοθεσία, η Skanska δεν υποχρεούταν να σταματήσει την κατασκευή. Ωστόσο, ήξεραν πως έπρεπε να το κάνουν για να σώσουν ένα κομμάτια της ιστορία της Νέας Αγγλίας.

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, η εταιρία είχε σταματήσει τις εργασίες, προκειμένου μία ομάδα αρχαιολόγων να μπορέσει να το φτάσει και να το απομακρύνει εάν γινόταν.

‘Ήμασταν πολύ τυχεροί που κατάλαβαν την αξία του ναυαγίου,’ είπε ο Joe Bagley, ένας από τους 5 αρχαιολόγους που ανέλαβαν την διερεύνηση του ευρήματος. ‘Είμαστε χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να το καταγράψουμε.’

Μετά από μία προκαταρκτική έρευνα, ο Bagley και η ομάδα του αποφάσισαν πως το ναυάγιο ήταν πολύ ευαίσθητο για να το μετακινήσουν.

Χωρίς να μπορούν να το πάνε στο μουσείο, οι αρχαιολόγοι έπρεπε να βιαστούν να μάθουν όσα πιο πολλά μπορούσαν γι’αυτό πριν η Skanska συνεχίσει με την ανέγερση του κτιρίου και το κάνει κομμάτια.

Χρησιμοποίησαν στερεοσκοπικές κάμερες και έσκαψαν χαρακώματα για να μπορέσουν να δουν και το εσωτερικό του.

Η ομάδα έκανε μία 3D σάρωση και κατασκεύασε μία εικόνα για το πώς νομίζουν πως έμοιαζε το πλοίο το 1800. Η εικόνα αυτή, μαζί και μερικά αντικείμενα που βρήκαν στο σκάφος, πιθανώς να εκτεθούν στο κτίριο με τα νέα γραφεία της Skanska .

Credit: awm.com

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες