Άνθρωπος το χειρότερο είδος: Δείτε ΠΩΣ βασανίζουν Ζωντανά Κουνέλια για να τους πάρουν τη Γούνα και θα Σοκαριστείτε!

This undated handout picture released on September 15, 2016 by animal rights association One Voice shows an angora rabbit being shaved as others sit in cages, at an unknown location. One Voice released a film on September 15, 2016 to denounce the conditions in which angora rabbits are bred and to demand a "ban on the breeding and trade of angora" in France. The documents show rabbits being shaved to collect their fur used to make angora, a soft yarn used in textile and fashion. According to the association, the investigation was led by two of its members between February and July 2016 in various regions of France. / AFP PHOTO / One Voice / Handout / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ONE VOICE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS HANDOUT/AFP/Getty Images

Ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει την απάνθρωπη διαδικασία που χρησιμοποιούν οι εκτροφείς κουνελιών ανγκορά για το τρίχωμά τους. Δένουν όλα τα πόδια του ζώου σε ένα τραπέζι, και ξεκινούν να του μαδάνε το τρίχωμά του, ενώ το ζώο σπαράζει από τους πόνους.

Τα κουνέλια εκτρέφονται σε καθεστώς αιχμαλωσίας σε συνθήκες παρόμοιες όπως οι κότες εκτροφείων σε όλη την Γαλλία, και μόλις το τρίχωμά τους είναι αρκετά μακρύ για “περισυλλογή”, τα δένουν σε πάγκο και ξεκινάει το βασανιστήριό τους.

Οι μεταξένιες τρίχες τους στη συνέχεια γίνονται μαλλί ανγκορά που πωλείται ακριβά στη βιομηχανία της μόδας.

Το τρίχωμα μαδιέται αντί να ξυρίζεται, καθώς οι τρίχες που βγαίνουν από την ρίζα είναι πιο μακριές και κατά συνέπεια μπορούν να πωληθούν σε μεγαλύτερη τιμή.

Επίσης, θεωρείται πολύ ακριβό να γίνει αναισθησία στα ζώα και η διαδικασία να γίνει όσο τα ζώα είναι αναίσθητα. Η διεθνής φιλοζωική οργάνωση One Voice έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την απαγόρευση της εκτροφής των κουνελιών ανγκορά και το εμπόριο της γούνας τους.

Γράφουν στην ιστοσελίδα τους: ‘Η διαδικασία είναι πηγή μόνιμου άγχους για τα ζώα. Όντας γυμνά μετά τη “σοδειά”, κινδυνεύουν με θερμικό σοκ όταν τα βάζουν πίσω στα κλουβιά τους, χωρίς καμία προστασία από το κρύο.’

Οι τρίχες ανγκορά κοστολογούνται για την ιδιαίτερα μαλακή υφή τους. Είναι πιο ζεστές από το μαλλί και οι τρίχες είναι ιδιαίτερα λεπτές, μόλις 11 μικρόν (11 χιλιοστά του χιλιοστού) σε διάμετρο, που σημαίνει ότι το ανγκορά μαλλί είναι πιο μαλακό από το κασμίρ.

Πολλά από τα ζώα αγωνιούν από πόνο και φωνάζουν, καθώς υποβάλλονται σε αυτή την επώδυνη μέθοδο, ενώ σε κάποια σημεία το δέρμα τους σκίζεται, καθώς τα μαδάνε.

Το κρυφό βίντεο καταγράφτηκε από την Γαλλική οργάνωση υπέρ της προστασίας των ζώων One Voice, που επισκέφτηκε έξι εκτροφεία κουνελιών ανγκορά σε όλη τη Γαλλία κατά τη διάρκεια έξι μηνών.

Η οργάνωση δεν αποκαλύπτει τις εταιρείες, προτιμώντας να τις εντάσσει σε ένα σύνολο.

Το νέο βίντεο βγήκε στο φως της δημοσιότητας τρία χρόνια μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη της φιλοζωικής οργάνωσης PETA για τον τρόπο που λειτουργεί η βιομηχανία ανγκορά στην Κίνα.

Ως αποτέλεσμα της κίνησης της PETA, μεγάλες εταιρείες πώλησης ενδυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων H&M σταμάτησαν να χρησιμοποιούν μαλλί ανγκορά στα ρούχα τους. Η Κίνα είναι υπεύθυνη για το 90% της παγκόσμιας προσφοράς σε μαλλί ανγκορά. Δείτε παρακάτω το σοκαριστικό βίντεο. Προσοχή οι εικόνες είναι σκληρές.

And they say they witnessed appalling abuse of animals at all ten locations. At half of the farms a particularly barbaric form of live plucking was used to remove the fur.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες