Συγκίνηση Στην Τελετή Θεμελίωσης Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου Του Αγιορείτου[

Περιφερειάρχης ,Δήμαρχος , βουλευτές ,εκπρόσωπος της Αστυνομίας και λοιπών τοπικών Αρχών της πόλης καθώς και πλήθος ευσεβών πιστών όλων των ηλικιών παρέστησαν στη σημερινή συγκινητική τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και των παρεκκλησίων της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Αποστόλου Θωμά στην περιοχή Βελισσαρίου,από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων .

Μετά τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος τέλεσε τον αγιασμό , τοποθέτησε τον πρώτο θεμέλιο λίθο και αποκάλυψε τη μαρμάρινη επιγραφή με στοιχεία που αφορούν στη θεμελίωση του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου .
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω οικόπεδο παραχωρήθηκε δωρεάν στη Μητρόπολη από τον Δήμο Ιωαννιτών επί θητείας του απερχόμενου Δημάρχου Θωμά Μπέγκα.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του ναού προχωρά με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς όπως υπογράμμισε στη σύντομη ομιλία του μετά το πέρας της τελετής ο μητροπολίτης Ιωαννίνων και από τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά τμημάτων του ναού ,με το κόστος αυτής που αγγίζει τις 100.000 ευρώ να αποτελεί δωρεά από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ που θα είναι και εκείνη που θα μεταφέρει και θα στήσει τον ιερό ναό .

Η επιλογή της σημερινής ημέρας για τη θεμελίωση του ναού κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν αφού σήμερα 1 Σεπτεμβρίου είναι η αρχή του εκκλησιαστικού έτους.

Επιλέξαμε τη σημερινή ημέρα για να θεμελιώσουμε έναν ευκλείδιο οίκο ,μια εκκλησία του Χριστού και αποφασίσαμε να τον αφιερώσουμε σε έναν νεοφανή Άγιο ο οποίος πάτησε τα χώματα της περιοχής των Ιωαννίνων, έναν Άγιο άνθρωπο ο οποίος είναι δώρο Θεού στην εποχή μας και παρηγορία στις δύσκολες μέρες που περάσαμε και περνούμε αλλά και ένας «φάρος» ,ένας φωτοδότης και οδηγός έτσι ώστε να μην τραυματιστούμε περισσότερο από ότι αντέχουμε στις δυσκολίες της εποχής αυτής και με πίστη προς τον Θεό να πάρουμε δύναμη να σταθούμε όρθιοι για να προχωρήσουμε πρώτα την πνευματική αλλά και την καθημερινή ζωή και τον αγώνα που δίνει ο καθένας μας .

Τους ναούς παραδοσιακά δεν τους χτίζουν οι άρχοντες και οι δεσποτάδες αλλά η ευσέβεια και η πίστη του λαού και αυτή βοήθησε ώστε αυτό το έργο να γίνει πραγματικότητα .
Μάλιστα είναι ίσως η πρώτη φορά που θεμελιώνεται ένας ναός ενώ έχει ήδη γίνει και αυτό το οφείλουμε στη σημερινή τεχνολογία.

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους