We Live Together: Η Εθελοντική Ομάδα Και Η Δράση Της Για Τις Αδέσποτες Γάτες Της Σύρου (pics)

We Live Together: Η Εθελοντική Ομάδα Και Η Δράση Της Για Τις Αδέσποτες Γάτες Της Σύρου 

We Live Together: Κάτι πολύ όμορφο έχει ξεκινήσει στη Σύρο και έχουμε την ανάγκη να το προβάλλουμε. Ποια είναι η δράση της ομάδα We Live Together, πως ξεκίνησε και η ιστορία της πρωτοβουλίας.

Προσπαθώντας να καταλάβω τι το εξαιρετικό συμβαίνει στη Σύρο με την γάτα έπεσα σε ένα άλλο Μανώλη, τον Μανώλη Βορρίση, ένα κτηνίατρο για τον οποίον όλοι έχουν να πουν καλά λόγια για την ακάματη δράση του για τις γάτες.

Ε λοιπόν ο Μανώλης δεν είναι μόνος. Είναι μαζί με τον αγαπημένο Χιώτη, Πάρη Ξυνταριανό ιδρυτές της ΚΟΙΝΣΕΠ «We Live Together – Συμβιώνουμε» με έδρα φυσικά τη Σύρο. Η ομάδα αυτή που ξεκίνησε από πολλές εθελοντικές δράσεις ιδίως στη Συρό προσπαθεί να αγκαλιάσει ολιστικά το θέμα της καλής ζωής των ζώων με ποικίλες δράσεις τόσο στον πολιτιστικό και στον εκπαιδευτικό τομέα όσο και στον κτηνιατρικό!

Οι δράσεις της We Live Together

Ίδρυση των περίφημων γατοκαφενείων και γατόκηπων και λειτουργία τους

Επισκέψεις στα σχολεία και ενημέρωση μικρών παιδιών για το σπουδαίο ζήτημα της Ευζωίας

Διάσωση , εξυγίανση και προσπάθεια για εύρεση υιοθεσίας για δεκάδες γατιά

Πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το θεατρικό «Οι ΠειΓατές του Αιγαίου», μια παράσταση που παίχτηκε στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.. μια ιδιαίτερη παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωη των ζώων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά αλλά και οι ανθρωποι.

Μαζικές εθελοντικές στειρώσεις στα νησιά Σύρο, Φολέγανδρο, Αμοργό και Κουφονήσια για έλεγχο του πληθυσμού των γατιών και για να αποφευχθούν οι χιλιάδες θάνατοι μικρών αβοήθητων γατιών.

Η Ιστορία της We Live Together

Η ΚΟΙΝΣΕΠ προέκυψε ως φυσική συνέπεια της διαπίστωσης ότι μεμονωμένες εθελοντικές δράσεις δεν είναι αρκετές για να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν. Η Αφοσίωση στο συγκεκριμένο έργο, μέσα από μια ΚΟΙΝΣΕΠ μπορεί να δώσει σαφώς πιο δραστικές λύσεις.

Για να φτάσουμε στο 2020 όπου παίρνει σάρκα και οστά ένα άλλο μεγάλο στοίχημα, το το κτηνιατρείο ‘ We Live Together’ στην Ερμούπολη της Σύρου. Βασικός στόχος του κτηνιατρείου είναι να προσφέρει οικονομική στείρωση στον κόσμο που δυσκολεύεται οικονομικά , λόγω των παρουσών συνθηκών ώστε να μπορέσει αποτελεσματικά να ελεγχθεί ο πληθυσμός των γατιών και το φαινόμενο των αναλώσιμων νεογέννητων. Άλλωστε η ύπαρξη ενός σταθερού κέντρου σε αντίθεση με τις αποσπασματικές δράσεις αυτοσχέδιων ιατρείων δίνει άλλες δυνατότητες!

Στα επόμενα σχέδια της φοβερης WE LIVE TOGETHER είναι το σικουελ του Οι ΠειΓατές του Αιγαιου, με τίτλο ‘Ο ΠειΓατής Λουκούμης ‘ ενώ δεν σταματούν εκεί.. σκαρώνουν και ένα παραμύθι με τίτλο ΄ο Γατούλης Χαλεπάς’ , ενώ την ίδια στιγμή στήνεται ένα φωτογραφικό λεύκωμα ‘ οι Γάτες της Αυλής’.

Όλα αυτά τα πρότζεκτ παίρνουν σάρκα και οστά από επαγγελματίες και η WLT ελπίζει ότι με την πώλησή τους θα βρεθούν πόροι για το κοινωφελές έργο της και για τη στήριξη των δημιουργών τους.

Ουφ, πως σας φάνηκε αυτή η φανταστική δράση; Νομίζω ότι εμπνέει όλους μας προς την σωστή κατεύθυνση. Και εγώ επειδή θέλω να μάθω περισσότερα θα κάνω τις ερωτήσεις μου στο Μανώλη σε συνέντευξη που θα ακολουθήσει!

Ορίστε και μια συλλογή με φωτογραφίες απο τη σελίδα της ΚΟΙΝΣΕΠ στο φέισμπουκ:

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό