Βρήκε σπίτι και σώθηκε από ευθανασία το γατάκι που ήταν στο δρόμο με υποπλασία παρεγκεφαλίδας

Στο νέο του σπίτι βρίσκεται πλέον το θηλυκό γατάκι που πριν από λίγο καιρό είχε βρεθεί 4 εβδομάδων στο δρόμο από μία κυρία άρρωστο με υποπλασία παρεγκεφαλίδας. Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο και νοσηλεύτηκε. Όμως δεν υπήρξε η δυνατότητα να το πάρει κάποιος, να το υιοθετήσει ή έστω να το φιλοξενήσει όσες εκκλήσεις και αν είχαν γίνει. Και έτσι αποφασίστηκε ευθανασία.

Η υποπλασία της παρεγκεφαλίδας συνήθως εμφανίζεται σε γατάκια όταν η μητέρα που κυοφορεί μολύνεται με έναν ιό που ονομάζεται “παρβοϊός αιλουροειδών”. Μπορεί επίσης να συμβεί εάν το γατάκι μολυνθεί τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννησή του. Ο ιός αυτός επηρεάζει την παρεγκεφαλίδα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του ζώου, με αποτέλεσμα να εμφανίζει διαταραχή στην κινητικότητα των άκρων, του κεφαλιού και του κορμού.

Η πάθηση είναι ορατή όταν τα γατάκια αρχίζουν να κινούνται σε ηλικία λίγων εβδομάδων και παραμένει για το υπόλοιπο της ζωής τους, χωρίς όμως να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Δεν υπάρχει θεραπεία για την παρεγκεφαλιδική υποπλασία, παρ’ όλα αυτά οι γάτες μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν την κατάστασή τους.

Η Elisavet Elsa, η οποία είχε αναρτήσει το συμβάν, αλλά και όλοι όσοι είχαμε αγαπήσει το μωράκι αυτό κάναμε μία τελευταία προσπάθεια μήπως γίνει κάτι. Δεν θέλαμε με τίποτα την ευθανασία. Και το θαύμα έγινε. Λίγο πριν το τέλος.

Και αυτό γιατί βρέθηκε σπίτι να ανοίξει τις πόρτες του και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο γιατρός άλλωστε είχε πει ότι με τον καιρό θα βελτιωθεί αρκετά η κατάστασή της. Ήθελε όμως τον πρώτο καιρό έναν άνθρωπο να τη φροντίζει.

Η Κίρκη, όπως ονομάστηκε, ξεκίνησε τη ζωούλα της. Με τα τετράποδα αδερφάκια της και με όλους όσους την αγαπούν και της προσέφεραν μια τεράστια αγκαλιά. Να ζήσει πολλά πολλά χρόνια και να είναι ευτυχισμένη. Μπράβο στους ανθρώπους που δεν σκέφτηκαν το πρόβλημά της και θέλησαν να την κάνουν μέλος του σπιτιού τους. Η Κίρκη είναι μια υπέροχη γατούλα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Πριν, στο κλουβί.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό