Τουρκία: Γυναίκα Οδηγεί Δύο Ώρες Καθημερινά Για Να Φροντίσει Εγκαταλελειμμένα Ζώα

Τουρκία: Γυναίκα Οδηγεί Δύο Ώρες Καθημερινά Για Να Φροντίσει Εγκαταλελειμμένα Ζώα

Δυστυχώς η πρακτική της εγκατάλειψης ενός ζώου είναι η ίδια παντού, δεν έχει χρώμα, σύνορα, θρησκεία. Σε όλες τις χώρες υπάρχει αυτή η δυσάρεστη και στενάχωρη κουλτούρα σε μερίδα ανθρώπων.

Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Τουρκία εκατομμύρια είναι οι αδέσποτες γάτες και οι σκύλοι που περιφέρονται σε δρόμους, βουνά, ερημιές προσπαθώντας με μεγάλη δυσκολία να επιβιώσουν.

Τα περισσότερα από αυτά γεννήθηκαν στο δρόμο από γονείς που ήταν δεσποζόμενοι. Η λέξη στείρωση είναι και εκεί προβληματική.

Αμέτρητα ζώα εγκαταλείπονται στα βουνά και στις ερημικές περιοχές, έτσι ώστε να είναι πολύ πιο δύσκολο να επιστρέψουν στο σπίτι, να ακολουθήσουν τον κηδεμόνα τους. Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι δυσκολεύονται να βρουν τροφή και νερό και συχνά αντιμετωπίζουν δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Η Nuray είναι μια γυναίκα που αγαπάει πολύ τα ζώα και έχει αφιερώσει τη ζωή της σε αυτά. Η Nuray οδηγεί καθημερινά μέχρι τους λόφους της πόλης Sapanca, 136 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη, για να φροντίσει τα αμέτρητα ζώα που έχουν αφεθεί εκεί. Χωρίς φυσικά φαγητό, νερό και περίθαλψη. Η Sapanca είναι στην επαρχία Sakarya, στην περιοχή Marmara της Τουρκίας, κοντά στη λίμνη Sapanca.

Δέκα χρόνια ανελλιπώς κάνει καθημερινά αυτή τη δουλειά. Οδηγεί 2 ώρες μέχρι να φτάσει εκεί. Συχνά είναι βράδυ μετά τη δουλειά της. Το βράδυ βέβαια είναι επικίνδυνα αλλά η Nuray έχει συνηθίσει πια.

Και επειδή τα ζώα εκεί είναι αμέτρητα και θες πολλή τροφή για να τους δώσεις, η Nuray έχει σκεφτεί κάτι που πραγματικά την έχει πολύ βοηθήσει. Πηγαίνει αρχικά στα εστιατόρια και παίρνει το φαγητό που τους περίσσεψε και πρόκειται να το πετάξουν. Και το πηγαίνει στα σκυλάκια. Όταν δε κάποιο είναι άρρωστο ή χτυπημένο, το μεταφέρει σε γιατρό.

Αυτόν τον καιρό τα πράγματα λόγω πολέμου είναι και στην Τουρκία άσχημα. Και τα ζώα που έχουν άμεση ανάγκη πολλά. Η Nuray κάνει εκκλήσεις για βοήθεια. Είναι πολύ ακριβή η βενζίνη ώστε να πηγαίνει κάθε μέρα εκεί.

Έτσι δημιούργησε ένα διαδικτυακό gofundme ώστε όποιος θέλει να βοηθήσει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ένας μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει για τα ζωάκια αυτά είναι οι ίδιοι οι δήμοι. Οι δήμοι που ανά πάσα στιγμή μπορούν να στείλουν τον μπόγια, έτσι ακριβώς είναι, και να μαζέψει όποιο ζώο θέλουν αυτοί. Το ζώο οδηγείται σε καταφύγιο, όπου είτε γίνεται ευθανασία είτε ξεχνιέται για πάντα εκεί μέσα. Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό