Το Μιλάνο Πρωτοπορεί Και Δημιουργεί Σπίτι Φιλοξενίας Για Αστέγους Με Σκυλιά

Το Μιλάνο Πρωτοπορεί Και Δημιουργεί Σπίτι Φιλοξενίας Για Αστέγους Με Σκυλιά

Σκυλιά: Το Μιλάνο πρωτοπορεί με πρωτοβουλία του Arca Project. Δημιουργεί ένα καταφύγιο σε αγρόκτημα για να φιλοξενήσει αστέγους μαζί με τα σκυλιά τους. Μια σπουδαία πρωτοβουλία από το Μιλάνο και της ομάδας Arca Project. Μακάρι και άλλες πόλεις και χώρες να έπαιρναν παράδειγμα…


Το καταφύγιο βρίσκεται στο via Scanini 42 στην περιοχή Μπάτζιο. Θα ονομαστεί Cascina Vita Nova Giorgina Venosta. Έχει ήδη εν μέρει εγκαινιαστεί και θα είναι ένα φιλόξενο μέρος ανοιχτό για όλους στην πόλη. Θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη φροντίδα των ζώων και των ιδιοκτητών τους, θα είναι εξοπλισμένο ακόμη και με κομμωτήριο.

Η ιδέα έγινε πραγματικότητα χάρη στην υποστήριξη πολυάριθμων δωρητών, φίλων, εταιρειών και ιδρυμάτων. Από τον περασμένο Δεκέμβριο άρχισαν οι ανακαινίσεις : υπάρχουν ήδη 7 διαμερίσματα αφιερωμένα στους άστεγους και τα σκυλιά τους. Ένας τρόπος να προστατευτούν από το παγωμένο κρύο του χειμώνα. Κάθε επισκέπτης θα ακολουθείται προφανώς από μια ομάδα επαγγελματιών από τους οποίους θα λάβει ψυχολογική υποστήριξη, θα είναι σε θέση να βελτιώσει τις διαπροσωπικές δεξιότητές τους και τις δεξιότητες και ικανότητές του που μπορεί να χαθούν, μετά από μια μακρά περίοδο στο δρόμο.

Οι διαχειριστές του Ark Project αναφέρουν:

«Ο στόχος είναι να συνοδεύσουμε κάθε άτομο που καλωσορίζεται προς την επίτευξη κοινωνικής, οικονομικής και οικιστικής αυτονομίας».

Έχει δημιουργηθεί επίσης ένας χώρος για τη φροντίδα των τετράποδων στη δομή. Όπως ήδη αναφέρθηκε, ένα κομμωτήριο θα είναι διαθέσιμο για όσους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια περιποίηση . Για να διαχειριστεί τα πάντα είναι ο Αιμίλιο, πρώην καλεσμένος του Arca Project και ταλαντούχος επαγγελματίας που τελικά επιστρέφει στη δουλειά για αυτό που έκανε πάντα στη ζωή του.

Αλλά αυτό δεν είναι όλο, τρεις άλλες παρτίδες έχουν αγοραστεί κοντά στο Cascina. Τους επόμενους μήνες, θα δημιουργηθεί ένα κυλικείο για όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες: θα μπορεί να εξυπηρετεί περίπου εβδομήντα θέσεις την ημέρα μεταξύ μεσημεριανών και δείπνων και θα δημιουργηθεί μια κοινωνική αγορά για οικογένειες στην περιοχή που χρειάζονται επιπλέον βοήθεια . Σταδιακά θα δημιουργηθούν νέες κατοικίες για να φιλοξενήσουν εύθραυστους ανθρώπους σε οικονομικές και στεγαστικές ανάγκες. Θα εγκαινιαστεί επίσης ένας χώρος αφιερωμένος σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες ανοιχτός σε όλους.

«Επιλέξαμε το όνομα του Cascina για να ευχηθούμε« νέα ζωή »στους εύθραυστους ανθρώπους που θα ζήσουν εκεί και στις δύσκολες οικογένειες που θα το παρακολουθήσουν, που θα μπορούν να βρουν κοινή χρήση, ένταξη και συγκεκριμένη βοήθεια εδώ. Για εμάς, το σπίτι και η εργασία είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι στους οποίους βασίζουμε κάθε δραστηριότητα: Το Cascina Vita Nova είναι η πραγματοποίηση της αποστολής μας, ενός ονείρου που θέλαμε να πραγματοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό και που τώρα τελικά ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας “, πρόσθεσε ο πρόεδρος. του Project Arca, Alberto Sinigallia.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό