Νίκος Κούρκουλος: Από Αστέρι Του Παναθηναϊκού Μετατράπηκε Σε Ζεν Πρεμιέ Του Ελληνικού Κινηματογράφου

Νίκος Κούρκουλος: Από Αστέρι Του Παναθηναϊκού Μετατράπηκε Σε Ζεν Πρεμιέ Του Ελληνικού Κινηματογράφου

Νίκος Κούρκουλος: Υπήρξε ο απόλυτος «ζεν πρεμιέ» του ελληνικού κινηματογράφου. Χιλιάδες θαυμάστριες σε όλη την Ελλάδα είχε ο Νίκος Κούρκουλος. Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς που…παραλίγο να μη γίνει ηθοποιός. Ο Νίκος Κούρκουλος ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τον αθλητισμό με το ταλέντο να ξεχωρίζει γρήγορα και να γίνεται μέλος του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Πήρε μέρος στις πιο επιτυχημένες κοινωνικές ταινίες και διακρίθηκε για το υποκριτικό του ταλέντο. Κέρδισε δύο φορές το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στις ταινίες «οι Αδίστακτοι» και ο «Αστραπόγιαννος»….

Η ηθοποιία όμως, δεν ήταν όνειρο των παιδικών χρόνων του Κούρκουλου. Σαν έφηβος αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό. Στην αρχή ασχολήθηκε με την κολύμβηση και το μπάσκετ, αλλά γρήγορα αποφάσισε ότι η μεγάλη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο. Οι προπονητές είδαν ότι έχουν να κάνουν με ένα αυθεντικό ταλέντο και έτσι ο νεαρός Κούρκουλος αγωνίσθηκε ως μεσοεπιθετικός στην αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό.

Η απόφαση του Κούρκουλου να αφήσει τον Παναθηναϊκό για το θέατρο

Ο Κούρκουλος τα πήγαινε πολύ καλά σαν ποδοσφαιριστής και θα ακολουθούσε επαγγελματική καριέρα. Την περίοδο εκείνη όμως διάβαζε για το θέατρο. Η τέχνη της υποκριτικής τον γοήτευσε και εξάλλου το ποδόσφαιρο προσέφερε δόξα αλλά όχι χρήματα. Όλοι οι αθλητές έπαιζαν κυρίως για την φανέλα και έπρεπε να έχουν και ένα επάγγελμα. Έτσι τον κέρδισε η υποκριτική και αποφάσισε να σπουδάσει και να γίνει ηθοποιός, παρά το γεγονός ότι και η υποκριτική δεν εξασφάλιζε ένα σίγουρο μέλλον.

Πήρε όμως το ρίσκο. Τελείωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου το 1958, κοντά στον μεγάλο Μάνο Κατράκη και αμέσως ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα. Το 1963 ήταν ήδη γνωστός ηθοποιός. Τότε συμμετείχε, μαζί με άλλους συναδέλφους, σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκεί ήταν που απέδειξε ότι θα μπορούσε άνετα να έχει συνδυάσει την ποδοσφαιρική με την «υποκριτική» καριέρα. Ο Κούρκουλος, σε συνέντευξή του, είχε πει πως έγινε τυχαία ηθοποιός. Η πορεία του στον χώρο όμως, απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του