Συγκλονιστικές Φωτογραφίες Από Τον Πόλεμο Στην Ουκρανία: Εγκαταλείπουν Τα Σπίτια Τους Αγκαλιά Με Τα Κατοικίδιά Τους

Συγκλονιστικές Φωτογραφίες Από Τον Πόλεμο Στην Ουκρανία: Εγκαταλείπουν Τα Σπίτια Τους Αγκαλιά Με Τα Κατοικίδιά Τους

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εισβολή της Ρωσίας να φτάνει πλέον έως και το Κίεβο. Άνθρωποι φεύγουν όπως όπως παίρνοντας μαζί τα κατοίκιδια τους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τα σώσουν και αυτά. Δύστυχως όμως πολλοί δεν κατάφεραν να τα πάρουν μαζί τους με τους δρόμους της Ουκρανίας να έχουν γεμίσει εγκαταλελειμμένα ζώα.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου όπου διεξάγονται μάχες, κοντά στην καρδιά της ουκρανικής κυβέρνησης.
Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη ξεριζωθεί στην Ουκρανία αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ πολλές χιλιάδες έχουν ήδη περάσει σε γειτονικές χώρες, όπως στη Μολδαβία, τη Ρουμανία και την Πολωνία.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Οι άνθρωποι φεύγουν με όσα πράγματα μπορούν να πάρουν. Ιδιαίτερα συγκινητικές είναι και οι εικόνες στις οποίες βλέπουμε τους Ουκρανούς να κρατάνε αγκαλιά τα ζωάκια τους προσπαθώντας να τα σώσουν και αυτά. Πολλοί δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τα πάρουν μαζί τους. Οι δρόμοι έχουν γεμίσει εγκαταλελειμμένα ζώα που έχουν μείνει στο έλεός τους.
Στη Ρουμανία η φιλοζωική οργάνωση Casa lui Patrocle Casa lui Patrocle – Animal Rescue ανακοίνωσε ότι θα παρέχει κτηνιατρική βοήθεια στα ζώα των ανθρώπων που εισέρχονται στη χώρα.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης:

Ο Σύλλογος Casa lui Patrocle Suceava ανακοινώνει επίσημα την υποστήριξη και τη βοήθεια που παρέχεται στις οικογένειες από την Ουκρανία που εισέρχονται στη Ρουμανία μέσω του Τελωνείου Siret συνοδευόμενοι από ζώα, ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ.
Είμαστε στη Σουτσεάβα, 40 χλμ μακριά. στην απόσταση των συνόρων της Ουκρανίας.

Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων για στέγαση, στέγη και κτηνιατρική βοήθεια ζώων που χρειάζονται την υποστήριξή μας, επαναλαμβάνουμε – ανεξάρτητα από το είδος (σκύλοι, γάτες, άλογα, ταύροι, βοοειδή, πουλιά).

Αυτός είναι ο πόλεμος. Δυστυχία, ξεριζωμός, απελπισία, θάνατος. Τόσοι πόλεμοι έχουν γίνει, τόσα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει και άλλοι τόσοι σακατευτεί αλλά το μάθημά μας δεν το πήραμε. Γιατί; Μία είναι η λέξη: Συμφέροντα. Και για τα συμφέροντα δεν μετράνε οι ανθρώπινες ζωές.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό