Σπαράζει καρδιές ο σκύλος που μένει στον τάφο του ιδιοκτήτη του εδώ κι 7 χρόνια

Μια αληθινή ιστορία η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να μην προκαλέσει συγκίνηση και δάκρυα. Ποιος δεν έχει κλάψει με την ταινία Hachiko, αυτό το γλυκό σκυλί που περίμενε το νεκρό αφεντικό του μέχρι το τέλος;  Σας παρουσιάζουμε μια συγκινητική ιστορία φιλίας και πίστης ενός σκύλου που μένει στο τάφο του ιδιοκτήτη του εδώ και 7 χρόνια.

Πού ήταν ο καπετάνιος; Η καρδιά αυτού του σκύλου μέχρι την τελευταία μέρα συνόδευε τον ιδιοκτήτη του. Μάθετε για αυτή τη συγκινητική ιστορία.

Η ιστορία του Καπετάνιου

Λοιπόν, θα πούμε την όμορφη ιστορία ενός σκύλου που ονομάζεται Captain που πηγαίνει στο νεκροταφείο για περισσότερα από 7 χρόνια και βρίσκεται δίπλα στον τάφο του ιδιοκτήτη του. Πολλές φορές τον έπαιρναν από εκεί, αλλά αυτός ο πιστός φίλος επέστρεφε πάντα στον τάφο του φίλου του.

Θέλετε να μάθετε αυτή τη γλυκιά ιστορία φιλίας μεταξύ ενός σκύλου και του ιδιοκτήτη του;

Η ιστορία του Καπετάνιου, ενός σκύλου που μένει δίπλα στον τάφο του ιδιοκτήτη του

Ο Captain είναι ένας σκύλος, ένα μείγμα γερμανικού ποιμενικού που ο Miguel Guzmán αποφάσισε να υιοθετήσει για τον γιο του. Η μητέρα, η Βερόνικα, δεν ήταν τόσο χαρούμενη με την ιδέα, αφού σήμαινε ότι είχε περισσότερη δουλειά στο σπίτι από ό,τι είχε ήδη. Αλλά τελικά, λόγω του τρόπου ζωής του σκύλου, όλη η οικογένεια τον αγάπησε.

Αυτή είναι μια σκηνή που συμβαίνει συνήθως σε οικογένειες, όπου στο τέλος, η γλυκιά καρδιά ενός κατοικίδιου καταλήγει να κλέβει όλη την αγάπη από όσους ζουν κοντά του. Χωρίς αμφιβολία, γινόμαστε μέρος τους και κάνουν μια θέση για τον εαυτό τους στο σπίτι. Αυτό συνέβη το 2005 στην πόλη Carlos Paz, στην Κόρδοβα, στην Αργεντινή.

Ο θάνατος του “μπαμπά” του καπετάνιου που του άλλαξε τη ζωή

Την επόμενη χρονιά, ο πατέρας της οικογένειας αρρώστησε και νοσηλεύτηκε σε διάφορα νοσοκομεία μέχρι που, δυστυχώς, ο Miguel Guzmán πέθανε. Ο καπετάνιος εξαφανίστηκε επίσης και κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν, αλλά λίγο μετά επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειας και παρέμεινε στο δρόμο, όπου τριγυρνούσε κοντά στο σπίτι για μια εβδομάδα.

Κανένα μέλος της οικογένειας δεν μπορούσε να εξηγήσει τον λόγο της συμπεριφοράς του σκύλου.

Μια από αυτές τις μέρες, ο καπετάνιος δεν γύρισε σπίτι και η οικογένεια νόμιζε ότι είχε χαθεί οριστικά, ότι κάποιος τον είχε υιοθετήσει ή ακόμα χειρότερα ότι μπορεί να είχε πεθάνει. Η περίεργη συμπεριφορά τους τάραξε από την πρώτη στιγμή, αλλά ήδη υπέθεσαν ότι τον είχαν χάσει για πάντα.

Ο Καπετάνιος που έμενε στον τάφο του ιδιοκτήτη του

Μια ωραία μέρα η γυναίκα του νεκρού ιδιοκτήτη και ο γιος τους πήγαν να επισκεφτούν τον τάφο του αγαπημένου τους προσώπου. Η έκπληξή του ήταν ότι δίπλα στον τάφο του Μιγκέλ ήταν ο πιστός του φίλος . Ο Damián, ο γιος του ζευγαριού, δεν σταμάτησε να φωνάζει από χαρά που είδε τον μεγάλο του φίλο, αλλά ακόμα πιο έκπληξη ήταν η αντίδραση του σκύλου, που άρχισε να γαβγίζει σαν να ήταν μια πικρή κραυγή.

Η οικογένεια αποφάσισε να πάρει τον καπετάνιο πίσω στο σπίτι, αλλά εκείνος δεν το ήθελε, προτιμώντας να μείνει στο νεκροταφείο δίπλα στον τάφο του αγαπημένου του φίλου. Από καιρό σε καιρό επιστρέφει σπίτι, αν και ποτέ για να μείνει. Τότε αποφασίζει να επιστρέψει στο νεκροταφείο και πιο συγκεκριμένα στον τάφο του Μιγκέλ.

Την επόμενη φορά που η οικογένεια επέστρεψε στο νεκροταφείο, ο καπετάνιος ήταν εκεί, μαζί με τον μεγάλο του φίλο. Αυτή τη φορά ο σκύλος αποφάσισε να συνοδεύσει το σπίτι της οικογένειας. Μετά από λίγο ο καπετάνιος επέστρεψε στο νεκροταφείο.

Οι άνθρωποι που υπήρξαν μάρτυρες της αγάπης του σκύλου

Μια κυρία που πουλούσε λουλούδια στο νεκροταφείο διαβεβαίωσε ότι ο Καπετάνιος έφτασε τον Ιανουάριο του 2007 και είχε ένα τραυματισμένο πόδι. Έτσι αποφάσισε να καλέσει έναν κτηνίατρο για να τον παρακολουθήσει. Έκτοτε, έχει κερδίσει τη στοργή του κόσμου που έρχεται καθημερινά στο νεκροταφείο, τόσο των εργαζομένων όσο και των συγγενών των νεκρών.

Ο διευθυντής του νεκροταφείου επιβεβαίωσε, με μεγάλη έκπληξη, ότι το σκυλάκι έφτασε μόνο του στο νεκροταφείο και τριγυρνούσε παντού, μέχρι που βρήκε μόνο τον τάφο του ιδιοκτήτη του. Και ναι, ο σκύλος μένει στον τάφο κάθε μέρα.

Όλα αυτά συνέβησαν από το 2007, αλλά μόλις το 2012 έγινε γνωστή η ιστορία του Καπετάνιου σε όλο τον κόσμο, χάρη στα διάφορα μέσα ενημέρωσης σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα στη Γαλλία.

Κάποιοι Γάλλοι ντοκιμαντέρ αποφάσισαν να γυρίσουν μια ταινία ντοκιμαντέρ , αφηγούμενη την απίστευτη ιστορία του Καπετάνιου, του σκύλου που έμεινε δίπλα στον τάφο του ιδιοκτήτη του για 7 χρόνια.

Τι απέγινε τελικά ο Καπετάνιος

Μέχρι το 2015, αυτός ο πιστός φίλος δεν ήταν καλά στην υγεία του. Ο σκύλος εθεάθη να κινείται γύρω από το νεκροταφείο με δυσκολία και στη συνέχεια εντοπίστηκε νεφρική ανεπάρκεια που του προκάλεσε εμετό . Ήταν ήδη 11 ετών και η ζωή σε νεκροταφείο δεν ωφέλησε ούτε την υγεία του. Το 2018, ο αγαπημένος και εμβληματικός τοπικός σκύλος πέθανε τελικά.

Σύλλογος πρότεινε να πάρει το όνομά του ο κεντρικός δρόμος του νεκροταφείου. Επίσης, έφτιαξαν ένα γλυπτό προς τιμήν του για να απαθανατίσετε τη φιλική σχέση του Καπετάνιου με τον αγαπημένο του φίλο Μιγκέλ.

Ο καπετάνιος εγκαταστάθηκε στη μνήμη και στις καρδιές όλων όσων συνάντησε. Η ιστορία της πίστης του γίνεται μια από τις πολλές πολύτιμες περιπτώσεις που δείχνουν τη μεγάλη καρδιά αυτών των ζώων.

Αντίο καπετάνιε!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό