Σουηδός Chef Δημιούργησε Καταφύγιο Για Αδέσποτους Και Παράλυτους Σκύλους

Σουηδός Chef Δημιούργησε Καταφύγιο Για Αδέσποτους Και Παράλυτους Σκύλους

Σκύλοι: Πόσο λυπηρό είναι να γνωρίζουμε πως γύρω και δίπλα μας υπάρχουν κάποια σκυλιά που δίνουν καθημερινή μάχη για την επιβιώση τους καθώς κατέληξαν αδέσποτα. Ένας Σουηδός Σεφ όμως αποφάσισε μόνος του να αναλάβει δράση ώστε να απαλύνει τον πόνο αυτών των σκυλιών.

Δεδομένων των ημερών που ζούμε, είναι κρίμα που μερικά από τα αγνότερα ζώα του πλανήτη – σκύλοι – συχνά καταλήγουν άστεγοι ή γεννιούνται στους δρόμους. Τα αδέσποτα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στον σύγχρονο κόσμο μας, αλλά το πρόβλημα φαίνεται να κλιμακώνεται σε άλλο επίπεδο στην Ταϊλάνδη, καθώς ο Ταϊλανδός πολιτισμός δεν συνηθίζει να συμπαθεί τα ζώα του δρόμου, τα οποία συχνά είναι συνώνυμα με διάφορες ασθένειες ή αιτίες σύγκρουσης μεταξύ ανθρώπων.

Ο Σουηδός σεφ και η ιδέα για το καταφύγιο

Ωστόσο, παρά την έλλειψη κατάλληλης φροντίδας για τα ζώα στην Ταϊλάνδη, υπάρχει ένα άτομο που έχει πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Ένας Σουηδός σεφ με την ονομασία Michael J. Baines είχε μετακομίσει στην Ταϊλάνδη και μετά από λίγο καιρό εκεί, άνοιξε ένα καταφύγιο ζώων «Ο άνθρωπος που σώζει τα σκυλιά». Ο Baines είναι ιδρυτής και πρόεδρος του εν λόγω καταφυγίου και κατά τη διάρκεια του χρόνου του στην ξένη χώρα, έχει ήδη σώσει πάνω από 2.000 σκυλιά και γάτες που είχαν μείνει μόνα τους στους δρόμους.

Πριν από 10 χρόνια ο Μάικλ άρχισε να σώζει σκύλους από τους δρόμους και τώρα λειτουργεί το καταφύγιο με τα 30 μέλη του προσωπικού του, συμπεριλαμβανομένου του βοηθού του Chris Chidichimo που τον βοηθάει

Η φροντίδα ενός τόσο μεγάλου καταφυγίου με τόσα πολλά ζώα δεν μπορεί να είναι εύκολη.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η αντιμετώπιση διαφορετικών καταστάσεων που εμφανίζονται απροσδόκητα. Έχουμε τη ρουτίνα μας με τη σίτιση, το περπάτημα, τον καθαρισμό, τη φυσικοθεραπεία και την υδροθεραπεία. Όμως, ως οργανισμός διάσωσης, αντιμετωπίζουμε καθημερινά σοβαρές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επομένως, πρέπει να παραμείνουμε ευέλικτοι, αλλά είναι σίγουρα μια πρόκληση. ”

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το “The Man That Rescues Dogs” είναι ένα πολύ μεγάλο καταφύγιο που φροντίζει 600 σκυλιά καθημερινά, οπότε ήμασταν πολύ περίεργοι να ακούσουμε για το πώς είναι μια συνηθισμένη μέρα.

«Ξυπνάω στις 5 το πρωί και αρχίζει η προετοιμασία. Η συμμορία με τα αμαξίδια και τους υπόλοιπους βγαίνει βόλτα κατά τις 6. Μετά σχεδόν 600 σκύλοι τρώνε το πρωινό τους. Το φορτηγό μας βγαίνει έξω στις 7 να ταΐσει 360 αδέσποτους σκύλους στην κοινότητα. Στις 10 κάνουμε υδροθεραπεία και φυσιοθεραπεία, δίνοντας στα ανάπηρα σκυλιά επιπλέον ασκήσεις. Οι σκύλοι βγαίνουν πάλι βόλτα στις 2 το μεσημέρι, τρώνε και ξανά καθάρισμα. Έχουμε επίσης δωρεάν κλινική και είναι καθημερινά γεμάτη. Δυο κτηνίατροι και ένας βοηθός εργάζονται νυχθημερόν. Δεν χρεώνουμε για τις υπηρεσίες μας, για αποπαρασίτωση ή στείρωση. Είναι πιο σημαντικό για εμάς να έχουμε υγιή, εμβολιασμένα και στειρωμένα ζώα στην κοινότητα από το να βγάλουμε κέρδος», εξηγεί ο Chris Chidichimo, βασικός βοηθός στο καταφύγιο.

Πότε ιδρύθηκε το καταφύγιο

Το καταφύγιο ζώων του δρόμου ιδρύθηκε ήδη από το 2011, αλλά ο Μάικλ ήταν πολύ αφοσιωμένος και αποφάσισε να αγωνιστεί για περισσότερα.

Η φροντίδα τόσων πολλών άρρωστων, τραυματισμένων ή απλώς εγκαταλελειμμένων σκύλων μπορεί να είναι δύσκολη όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Επομένως, θέλαμε να μάθουμε και για τα καλά μέρη. Παρά όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το καταφύγιο καθημερινά, ρωτήσαμε τον Chris για το καλύτερο μέρος της όλης διαδικασίας όσον αφορά τη διάσωση τόσων ζώων.

«Χωρίς αμφιβολία, δίνει στους άρρωστους, εγκαταλελειμμένους, κακοποιημένους σκύλους του δρόμου της Ταϊλάνδης τη δεύτερη ευκαιρία που τους αξίζουν. Όταν βλέπεις έναν παραλυμένο σκύλο στην αναπηρική καρέκλα τους για πρώτη φορά, να τρέχει ελεύθερα και να χαμογελά, αυτό είναι εκεί ως ένα από τα καλύτερα μέρη της διαδικασίας. ”

Καθώς η πανδημία συνεχίζει να βρυχάται παγκοσμίως, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει επηρεάσει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως τα καταφύγια. Επομένως, ζητήσαμε από τον Chris να μας δώσει κάποια εικόνα για την κατάσταση στο δικό τους καταφύγιο.

Η πανδημία και το καταφύγιο

«Λοιπόν, η πτώση των δωρεών έχει πέσει κατά 40% και μας επηρέασε πολύ. Έπρεπε να αναστείλουμε τις μηνιαίες εκστρατείες εμβολιασμών και στειρώσεων. Η κλινική μας λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα αντί για 7. Με λίγους επισκέπτες, οι δωρεές τροφίμων και προμηθειών έχουν μειωθεί σημαντικά. Οι εθελοντές βοηθούν με καθημερινές εργασίες και μοιράζονται τις εργασίες τους. Χωρίς αυτούς, υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας για το προσωπικό και μείωση της παρουσίας μας στον κόσμο των κοινωνικών μέσων. ”

Δεδομένης της εργασίας που κάνει το καταφύγιο καθημερινά, δεν μπορούμε παρά να ρωτήσουμε τον Chris πώς το καταφύγιο και το προσωπικό χειρίζονται το άγχος και την πίεση που έρχεται με μια τόσο δύσκολη δουλειά.

«Όταν αγαπάτε αυτό που κάνετε, απλά πρέπει να θυμάστε ότι κάθε μέρος της δουλειάς μας είναι να βελτιώσουμε τη ζωή των σκύλων στη φροντίδα μας. Είναι μερικές φορές έντονη και σίγουρα συναισθηματική. Όταν οι καρδιές μας ραγίζουν όπως συμβαίνει συχνά, σκεπτόμαστε απλώς ότι υπάρχουν άλλοι που μας χρειάζονται. Είναι εντάξει να σταματήσεις, να ρίξεις ένα γερό κλάμα και μετά να συνεχίσεις να φροντίζεις τους σκύλους που σε χρειάζονται»

Ως εκ τούτου, το 2019, αποφάσισε να ανοίξει μια κτηνιατρική κλινική αποκατάστασης όπου εκατοντάδες σκύλοι έχουν ήδη υποβληθεί σε θεραπεία.

Που βρίσκεται το καταφύγιο

Το καταφύγιο έχει σήμερα 600 σκυλιά συνολικά και τα περισσότερα ζώα που βρίσκουν φαίνεται να είναι τραυματισμένα, άρρωστα ή παράλυτα

Ο Μάικλ και το προσωπικό γύρω από το καταφύγιο κάνουν ό, τι μπορούν για να δώσουν σε αυτά τα σκυλάκια μια ευκαιρία σε μια καλύτερη ζωή

Το καταφύγιο βρίσκεται στην επαρχία Chon Buri, στην ανατολική Ταϊλάνδη, και εξυπηρετεί 45 σκυλιά με αναπηρίες (περίπου 30 παράλυτα, αρκετά τυφλά, και μερικά είναι πιο άρρωστα).

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό