Σκύλος φτάνει στο καταφύγιο ζυγίζοντας όσο ένα μωρό ελέφαντας

Όταν ο Trojan έφτασε για πρώτη φορά στο καταφύγιο RSPCA , ήταν μπερδεμένος, βρώμικος – και ζύγιζε 223 κιλά, που είναι περίπου το ίδιο βάρος με ένα μωρό ελέφαντα.

Ο φτωχός Trojan ήταν τόσο υπέρβαρος που όλα ήταν αρκετά δύσκολα για αυτόν. Οι διασώστες του ήξεραν ότι το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουν ήταν να τον βοηθούσαν να χάσει λίγο βάρος, ώστε να μπορεί να τρέχει και να είναι απλώς σκύλος ξανά. Όλοι στο καταφύγιο βοήθησαν τον Trojan στο ταξίδι του, και σε μόλις ένα χρόνο, κατάφερε να φτάσει στα 132 κιλά, που είναι πολύ πιο υγιές βάρος για ένα σκυλί στο μέγεθός του.

«Χρειάστηκε ένας χρόνος, μια πολύ ειδική δίαιτα και ένα πρόγραμμα άσκησης για να τον βοηθήσουν να χάσει το βάρος αργά και με ασφάλεια. Και τώρα έχει σχεδόν το μισό του αρχικού του βάρους» , δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Nicola Anthony, ο επόπτης καταφυγίου στο Κέντρο Ζώων Ashley Heath του RSPCA . «Ευτυχώς, δεν έχει χάσει τον μεγάλο του χαρακτήρα!»

Ο Trojan είναι τόσο χαρούμενος τώρα που έχει υγιές βάρος — και το τελευταίο κομμάτι του παζλ τον βοηθά να βρει το τέλειο για πάντα σπίτι.

Ο Trojan μπορεί να είναι 10 ετών, αλλά από πολλές απόψεις εξακολουθεί να είναι σαν ένα κουτάβι. Του αρέσει να εξερευνά τον κόσμο και όλα όσα έχει να προσφέρει, και οι διασώστες του είναι σίγουροι ότι θα κάνει την καλύτερη νέα προσθήκη σε μια πολύ τυχερή οικογένεια.

«Αν και είναι στα χρόνια του λυκόφωτος, μην το αφήσετε να σας ξεγελάσει. Δεν έχει καμία πρόθεση να «αποσυρθεί» σύντομα», είπε ο Άντονι. “Είναι ακόμα δυνατός και του αρέσει να πηγαίνει για σύντομους περιπάτους, να σκάβει στον κήπο και να μυρίζει καλά! Τα πάει πολύ καλά με άλλα σκυλιά, αλλά δεν του αρέσει να τον ακουμπάνε παντού, οπότε είναι καλύτερος με τους ήρεμους, με σεβασμό φίλους σκυλάκια . Πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερος ως ο μόνος σκύλος στο νέο του σπίτι, ώστε να έχει όλη την προσοχή και στοργή· και πραγματικά του αξίζει!»

Ο Trojan έχει όντως προβλήματα αρθρίτιδας και θυρεοειδούς, επομένως η νέα του οικογένεια θα πρέπει να προετοιμαστεί για να παραμείνει υγιές με αυτά τα προβλήματα. Εκτός από αυτό, χρειάζεται απλώς πολλή παρέα και χάδια στην κοιλιά, κάτι που σίγουρα δεν είναι πολύ να ζητήσει κανείς.

Το Trojan έχει διανύσει πολύ δρόμο με πάρα πολλούς τρόπους. Αφού έχασε όλο το βάρος και κατάφερε να ζήσει ξανά τη ζωή του στο έπακρο, θέλει απλώς να βρει μια οικογένεια για να τα μοιραστεί όλα μαζί της.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό