Σέρρες: Κουτάβι Διασώθηκε Από Σκουριασμένη Κονσέρβα Που Είχε Σφηνωθεί Στο Λαιμό Του

Σέρρες: Κουτάβι Διασώθηκε Από Σκουριασμένη Κονσέρβα Που Είχε Σφηνωθεί Στο Λαιμό Του

Μπορούμε να προστατέψουμε τα αδέσποτα ζώα με πολύ απλές και μικρές κινήσεις ειδικά όταν πετάμε τα σκουπίδια μας. Ζήτημα ζωής και θανάτου προκύπτει για τις άδειες πεταμένες κονσέρβες. Οι οποίες μπορούν εύκολα να σφηνώσουν στο κεφάλι ενός ζώου την ώρα που πάει να τις γλείψει. Και αν δεν καταφέρει να τις βγάλει μόνο του, θα πεθάνει μαρτυρικά.

Ένα τέτοιο περιστατικό αντιμετώπισαν αυτές τις μέρες οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, οι οποίοι κλήθηκαν να βοηθήσουν ένα σκυλάκι που του συνέβη αυτό ακριβώς, να σφηνώσει η άδεια κονσέρβα στο λαιμό του.

Γιατί δυστυχώς η συνήθης πρακτική είναι να αδειάζουμε την κονσέρβα υγρής τροφής για να φάνε τα ζώα και να την πετάμε όπως είναι στον κάδο σκουπιδιών. Σε πολλές δε περιπτώσεις την πετάμε δίπλα, εκεί που ταΐζουμε, στο δρόμο ή το πεζοδρόμιο.

Τα ζώα έχουν την τάση μόλις τελειώνουν το φαγητό ή και πιο μετά, όταν πεινάσουν, να βάζουν το κεφάλι μέσα στην κονσέρβα για να γλείψουν το υπόλοιπο ή ό,τι έχει μείνει. Δυστυχώς πολλά έχουν θανάσιμα κοπεί. Σε πολλά έχει σφηνώσει το κεφάλι και δεν μπορεί να βγει με τίποτα. Και σκάνε από ασφυξία. Κυρίως τα φοβικά που δύσκολα τα πιάνουμε για να μπορέσουμε να τους τη βγάλουμε.

Κάποια είναι τυχερά. Όπως το σκυλάκι που είπαμε πιο πάνω. Οι εθελοντές του ΦΟΣ, μετά από τηλέφωνο ενός συμπολίτη τους, έσπευσαν στην περιοχή Κρίνου στις Σέρρες. Επρόκειτο για μία σκυλίτσα που για μέρες ήταν σφηνωμένο το κεφάλι της μέσα στην άδεια σκουριασμένη κονσέρβα, χωρίς να μπορεί να τη βγάλει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φάει και να πιει.

Φυσικά, όπως είναι λογικό, το ζώο είχε αγριέψει πολύ από αυτό που περνούσε. Η περιοχή που βρισκόταν ήταν τελείως δύσβατη μέσα σε καλαμιές και χανόταν πάντα εκεί μέσα χωρίς να μπορεί κανείς να την προσεγγίσει για να την απελευθερώσει!

Οι εθελοντές τους ΦΟΣ αναφέρουν ότι προσπάθησαν για δύο μέρες με επιμονή να την πιάσουν. Και τα κατάφεραν. Στη συνέχεια τη μετέφεραν στο κέντρο διάσωσης όπου έγιναν όλα τα απαραίτητα. Η μικρούλα, που ονομάστηκε Ζαmba, φιλοξενείται στο κέντρο διάσωσης, αφού έχει ήδη εμβολιαστεί και αποπαρασιτωθεί. Και φυσικά ούτε σκέψη να την επιστρέψουν πίσω, εκεί που τη βρήκαν.
Η μικρή Zamba δεν είναι ούτε δύο μηνών, είναι περίπου 6 κιλάκια και θα γίνει ένα μεγάλο και όμορφο κορίτσι. Γίνεται έκκληση όποιος ενδιαφέρεται υπεύθυνα να την υιοθετήσει να επικοινωνήσει μαζί τους. 👉Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

Είπαμε. Το σκυλάκι αυτό στάθηκε τυχερό. Πολλά όμως δεν είναι. Για αυτό προσέχουμε και κάνουμε την απλή κίνηση. Μόλις τελειώνει η τροφή, δεν πετάμε το άδειο κουτί έτσι στα σκουπίδια. Το πατάμε με το πόδι πρώτα. Για να μη χωράει το κεφάλι των ζώων μέσα. Και μετά το πετάμε στον κάδο των σκουπιδιών και όχι όπου βρούμε. Γιατί οι κακόψυχοι που ζουν δίπλα μας θα ξεσπάσουν στα ζώα.
Κάντε αυτή την απλή κίνηση. Σώστε τους τη ζωή. Δεν μπορεί εμείς που αγαπάμε και φροντίζουμε τα ζώα να κάνουμε τόσο σοβαρά λάθη.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό