Σεφ Μετατρέπει Απομεινάρια 5αστερου Ξενοδοχείου Σε Φαγητό Για Αδέσποτα Καταφυγίων!

Σεφ Μετατρέπει Απομεινάρια 5αστερου Ξενοδοχείου Σε Φαγητό Για Αδέσποτα Καταφυγίων!

Σεφ: Η πρωτοβουλία του σεφ του Αμπού Ντάμπι σαρώνει στο διαδίκτυο. Ο σεφ ενθαρρύνει όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία να δώσουν στα άστεγα σκυλιά τα υπολείμματά τους. Μια πρωτοβουλία που θα χαρίσει τροφή σε χιλιάδες αθώες ψυχές όταν τον τελευταίο χρόνο πετάχτηκαν 2,1 δις τόνοι βρώσιμων τροφίμων.

Ένα από τα παγκόσμια ζητήματα στον κόσμο τώρα είναι η σπατάλη τροφίμων. Οι άνθρωποι απορρίπτουν τα υπόλοιπα ακόμη και τα καλά. Υπήρξε σπατάλη βρώσιμων τροφίμων 2,1 δισεκατομμυρίων τόνων κάθε χρόνο. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα απορρίμματα τροφίμων να οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα, μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα. Εάν αυτό το ζήτημα δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα. Για παράδειγμα, μαζική τροφική δηλητηρίαση και ακόμη και ρύπανση.

Ξενοδοχεία, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ και ακόμη και στο σπίτι μας. Σπαταλάμε πάρα πολύ φαγητό που, παρά την «καλή» κατάσταση, καταλήγει στα σκουπίδια. Μια πραγματική ντροπή, ειδικά όταν υπάρχουν χιλιάδες ζώα που θα μπορούσαν να γιορτάζουν κάθε μέρα.

Ο σεφ J. Gourmet ανέλαβε την πρωτοβουλία να χρησιμοποιήσει θετικά τα υπολείμματα φαγητού από τις μεγάλες δεξιώσεις στο ξενοδοχείο όπου εργάζεται.

Η ανακύκλωση των υπολειπόμενων τροφίμων για τη διατροφή των ζώων του δρόμου στο Αμπού Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι αυτό που ο Chef J θέλει.

Αυτό ακριβώς αποτελείται από την όμορφη πρωτοβουλία που προωθεί ο σεφ του Αμπού Ντάμπι. Ο Jamal Al Breiki είναι 28 ετών και έχει μια βαθιά αγάπη για τα ζώα. Ζει με 4 υιοθετημένα σκυλιά και συνεργάζεται με διάφορους συλλόγους. Επιπλέον, ως μάγειρας, είναι καθημερινός μάρτυρας της ποσότητας των τροφίμων που σπαταλούνται.

Έτσι γεννήθηκε η πρωτοβουλία The Doggy Bag Initiative , ένα πρόγραμμα όπου τα εναπομείναντα κιλά που παράγονται από ξενοδοχεία και εστιατόρια του Αμπού Ντάμπι μετατρέπονται, στην κουζίνα του Al Breiki, σε τρόφιμα για τα σκυλιά και τις γάτες ενός τοπικού καταφυγίου.

Ο σεφ Jamal Al Breiki βοηθά τα ζώα σε τοπικά καταφύγια με υπολείμματα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του Αμπού Ντάμπι

Ο Τζαμάλ και οι εθελοντές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία διαχωρίζουν το φαγητό για να επιλέξουν προσεκτικά τι είναι πιο υγιεινό για τα ζώα, αποφεύγοντας σάλτσες, καρυκεύματα, σκόρδο, κρεμμύδια, επιδόρπια και τυριά. Τα υπολείμματα κρέατος, κοτόπουλου, ψαριού και λαχανικών κατάλληλων για κατανάλωση σκύλων και γατών, ψιλοκομμένα και κιμά. Συνήθως από τη σπατάλη τροφίμων, αυτή η ομάδα εθελοντών συνήθως εκμεταλλεύεται το ένα τρίτο για τα ζώα.

« Ο συνεργάτης μου και εγώ συλλέγουμε το φαγητό, το κόβουμε και το παραδίδουμε απευθείας στα καταφύγια », λέει ο Τζαμάλ. « Έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι το φαγητό δεν περιέχει οστά, σάλτσες ή άλλα συστατικά που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για τα ζώα », εξηγεί.

Αυτή η πρωτοβουλία αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ανακούφιση για τα καταφύγια , από όπου επιβεβαιώνουν ότι η σωστή διατροφή των ζώων αντιπροσωπεύει μια μεγάλη οικονομική θυσία.

Κανονικά, τα ζώα που διασώζονται είναι αρκετά καταθλιπτικά και επομένως δεν δέχονται την αφυδατωμένη τροφή τόσο εύκολα . Συνέβη στον σεφ ότι ίσως να τους προσφέρει κάποιο άλλο είδος φαγητού θα ήταν ένας καλός τρόπος να τους ενθαρρύνει να τρώνε και να βελτιώσουν την υγεία τους ενώ περιμένουν να υιοθετηθούν. Η ιδέα του έγινε επιτυχία!

« Είναι σημαντικό να τα διατηρούμε υγιή και σε καλή κατάσταση, αλλά μερικές φορές τα σκυλιά πιέζονται και δεν θέλουν να τρώνε το φαγητό που τους παρέχεται. Είναι πιο πιθανό να απολαμβάνουν το κρέας. Αυτό τους βοηθά να διατηρήσουν τη δύναμή τους, έτσι ώστε η υγεία τους να μην επιδεινωθεί ενώ βρίσκονται στα καταφύγια », εξηγεί ο 28χρονος μάγειρας.

Το Fairmont Bab Al Bahr Hotel ήταν το πρώτο που προσφέρθηκε σε αυτήν την πρωτοβουλία, παρέχοντας τα απομεινάρια από το διάσημο brunch της Παρασκευής σε αυτόν τον σεφ, ώστε να τα χρησιμοποιήσει. Και τότε δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος να συμμετάσχουν και άλλοι , όπως το Crowne Plaza μεταξύ άλλων.

Χάρη στην πρωτοβουλία The Doggy Bag Initiative , η ξενοδοχειακή βιομηχανία του Αμπού Ντάμπι κατάλαβε ότι πρέπει να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για τα απόβλητα τροφίμων.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό