Πυροσβέστες Ήρωες Σκάβουν Και Σώζουν Παγιδευμένο Σκύλο Μέσα Σε Άσφαλτο Για 2 Ημέρες!

Πυροσβέστες Ήρωες Σκάβουν Και Σώζουν Παγιδευμένο Σκύλο Μέσα Σε Άσφαλτο Για 2 Ημέρες!

Σκύλος: Ένας άτυχος παγιδευμένος σκύλος σώζεται μετά από ταλαιπωρία 2 ημερών. Στην επιχείρηση, η οποία διήρκεσε 20 ώρες, συμμετείχαν εθελοντές πυροσβέστες και δημοτικό προσωπικό.

Σχεδόν 24 ώρες εργασίας και ένα επιχειρησιακό συγκρότημα με εθελοντές πυροσβέστες και προσωπικό από διάφορες περιοχές του Δήμου Lomas de Zamora , ήταν απαραίτητο για τη διάσωση ενός σκύλου που είχε πέσει σε αποχέτευση.

Το περιστατικό συνέβη στο Γουέστ Μπάνφιλντ και για να σωθεί το αδέσποτο ζώο, το οποίο πιστεύουν ότι ήταν παγιδευμένο κάτω από το έδαφος για περισσότερες από δύο ημέρες , χρειάστηκε ακόμη και η χρήση οδικών μηχανημάτων για να σπάσει η άσφαλτος και μέρος του πεζοδρομίου.

Οι γείτονες άρχισαν να ακούνε το γάβγισμα και τη γκρίνια του ζώου, το οποίο προσπάθησε να μπει στο άνοιγμα και αργότερα παγιδεύτηκε.

Σε απόγνωση ο σκύλος μπήκε ακόμη πιο κάτω από την άσφαλτο, με τους περαστικούς που ανησυχώντας για το σκυλάκι ειδοποίησαν την πυροσβεστική και τον Δήμο.

Αμέσως έφτασε σωστικό προσωπικό, το οποίο επαλήθευσε ότι η εργασία επρόκειτο να εκτελεστεί μόνο με τη χρήση μηχανημάτων, αλλά κυρίως με μπουλντόζα για να σπάσει το δρόμο, αλλά με την απαραίτητη ικανότητα να μην τραυματιστεί το ζώο.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και η δημοτική περιοχή Ζωονόση , η οποία εργαζόταν ανά πάσα στιγμή για να καθησυχάσει τον σκύλο.

Μετά από πολλές ώρες εργασίας, που δεν σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν το φοβισμένο ζώο, το οποίο έλαβε αμέσως τις πρώτες φροντίδες από κτηνιάτρους από το τοπικό Κτηνιατρικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο για καλύτερη βοήθεια.

Η Στέλλα Μαρίς Μιράντα, διευθύντρια της Ζωονόσης του Δήμου, επιβεβαίωσε ότι η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, που αυτή τη φορά είχε αίσιο τέλος, βρίσκεται σε πλήρη ανάρρωση.

Εν τω μεταξύ, από τον Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών είπαν ότι χρειάστηκε να δουλέψουν «περισσότερες από 20 ώρες» για τη διάσωση του ζώου, το οποίο είχε προσπελάσει την αποχέτευση όπου είχε παγιδευτεί «από αποχέτευση καταιγίδας».

«Ήταν απαραίτητο να γίνουν εκσκαφές και να σπάσει το πεζοδρόμιο για να μπορέσει να αφαιρεθεί με τη χρήση σχοινιών και σωστικών στοιχείων», διευκρίνισαν.

Πρώτες βοήθειες μετά τη διάσωση

«Φαινόταν κάτι απλό, αλλά ήταν περίπλοκο γιατί ο σκύλος δεν ήταν προσβάσιμος, επειδή βρισκόταν στο τμήμα της σωλήνωσης. Ήταν σε θέση που δεν μπορούσε να αφαιρεθεί, γι’ αυτό ήταν απαραίτητο να σπάσει μέρος του πεζοδρομίου», υπέδειξαν, από την πλευρά τους, από τη δημοτική περιοχή Έκτακτης Ανάγκης.

Επιπλέον, το σπάσιμο του πεζοδρομίου με μηχανήματα, απαραίτητα για την πρόσβαση στο σκυλάκι, του προκάλεσε επίσης φόβο και απομάκρυνση από την αποχέτευση ομβρίων. Έτσι, έφτασε να απέχει περισσότερο από πέντε μέτρα από την έξοδό του.

“Υπολογίσαμε πού βρισκόταν ο σκύλος μέσω μετρήσεων με βρόχο για να μπορέσουμε να κάνουμε μια τρύπα στο τσιμέντο του σωλήνα. Όταν έγινε, η τρύπα ήταν ένα μέτρο από το σκυλί, μετά έπρεπε να μεγαλώσει η τρύπα. Έτσι μπόρεσε να βάλει το χέρι του, τον έπιασε και τον έβγαλε έξω», ανέφεραν στελέχη της Πολιτικής Άμυνας.

Στη Ζωονόση που περίθαλψαν το σκυλάκι, ανέφεραν, έφτασε σε πολύ κακή κατάσταση, αφυδατωμένο και σοκαρισμένο αφού πέρασε «δύο με τρεις μέρες κάτω από την άσφαλτο», όπως υπολόγισαν. Υπολογίζουν ότι είναι περίπου οκτώ ετών και πάσχει από όγκο στους όρχεις για τον οποίο θα πρέπει να τον χειρουργήσουν πριν ξεκινήσουν να του βρουν οικογένεια.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό