Aστυνομικός Βλέπει Τραυματισμένο Αρκουδάκι να στέκεται στο δρόμο και Ρισκάρει τη ζωή του για να το σώσει

Η πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ φιλοξενεί περίπου 5.000 αρκούδες και πολλές από αυτές ζουν στον Εθνικό Δρυμό του Λευκού Όρους, ένα τεράστιο δάσος 303.859 εκταρίων. Όσοι ζουν σε εκείνα τα μέρη ξέρουν καλά ότι είναι καλύτερα να μην πλησιάζουν αρκούδες, ειδικά μητέρες, που είναι πολύ προστατευτικές με τα μικρά τους. Μόνο που μερικές φορές, για να σώσεις κάποιον, πρέπει να ρισκάρεις τη δική σου ασφάλεια. Και αυτό ακριβώς έκανε ο αστυνομικός Τόμας Όουενς: έχοντας επίγνωση των κινδύνων που διέτρεχε με τη μητέρα αρκούδα εκεί κοντά, έσωσε ένα άρρωστο αρκουδάκι που στεκόταν στη μέση του δρόμου.

Ο αστυνομικός Τόμας Όουενς κατάφερε να σώσει ένα αρκουδάκι

Το αγοράκι ήταν άρρωστο και δεν μπορούσε πλέον να ακολουθήσει τη μητέρα του, που είχε φύγει μαζί με τα άλλα αρκουδάκια.

Όταν παρατήρησε τη μητέρα αρκούδα και τα μικρά της, ο Όουενς καθόταν στο περιπολικό του. Παραδόξως, η οικογένεια της μικρής αρκούδας συνέχιζε να βαδίζει πάνω-κάτω στο δρόμο. Μόνο μετά από λίγο ο αστυνομικός κατάλαβε ότι ένα αρκουδάκι είχε μείνει πίσω. Το αγοράκι δεν μπορούσε να περπατήσει και η μητέρα του προσπάθησε να τον ενθαρρύνει να συνεχίσει. Με λίγη προσπάθεια, η αρκούδα μπόρεσε να προχωρήσει στο δρόμο αλλά μετά, εξαντλημένος, κάθισε ακριβώς στη μέση. Στη συνέχεια, η μαμά είχε μείνει μαζί του για λίγα λεπτά προσπαθώντας να τον παρακινήσει, αλλά το μικρό ήταν πολύ αδύναμο για να συνεχίσει.

Η μαμά αρκούδα, μετά από διάφορες προσπάθειες με τη μικρή άρρωστη, αποφάσισε να φύγει με τα τρία υγιή μικρά, και πήγε στο δάσος. Σε εκείνο το σημείο, ο αστυνομικός Owens, ο οποίος ήθελε πολύ να βοηθήσει το μικρό που αντιμετωπίζει προβλήματα, κάλεσε το New Hampshire Fish and Wildlife, ένα τμήμα που φροντίζει για τη διατήρηση και την προστασία των τοπικών οικοτόπων και της πανίδας, για να βοηθήσει την αρκούδα. Εν τω μεταξύ, ο άνδρας αποφάσισε να μείνει κοντά στο μωρό, παρόλο που γνώριζε ότι η μητέρα αρκούδα θα μπορούσε να επιστρέψει και θα μπορούσε να του επιτεθεί που ήταν δίπλα στο μικρό.


Ευτυχώς, ο αστυνομικός Όουενς είδε τη σκηνή και φρόντισε αμέσως για τη διάσωση του μικρού.

Το αρκουδάκι μεταφέρθηκε σε καταφύγιο όπου θα έχει όλη την απαραίτητη φροντίδα.

Τελικά, το αρκουδάκι που συνόδευε ο Όουενς μεταφέρθηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης Ψαριών και Άγριας Ζωής του Νιού Χάμσαϊρ και ο αστυνομικός τράβηξε μια χαριτωμένη φωτογραφία με τον νέο του μικρό φίλο. Λίγο μετά, ο άνδρας ενημερώθηκε για την ύπαρξη άλλου μωρού: η μαμά αρκούδα είχε αποκτήσει 5 μωρά! Ένα άλλο άρρωστο αρκουδάκι έμεινε πίσω γιατί ήταν πολύ αδύναμο. Ευτυχώς, οι υπεύθυνοι της New Hampshire Fish and Wildlife κατάφεραν να τον βρουν έγκαιρα και τον μετέφεραν στο κέντρο αποκατάστασης, μαζί με τον μικρό του αδερφό, για την απαραίτητη θεραπεία.

Όταν γιατρευτoούν θα επιστρέψουν στην οικογένειά τους!

Οι δύο αρκούδες θα παραμείνουν στο κέντρο αποκατάστασης μέχρι να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να θεραπευτούν πλήρως και στη συνέχεια θα επανενωθούν με την οικογένειά τους. Είμαστε σίγουροι ότι η μητέρα τους θα χαρεί να τους έχει πίσω μαζί της!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό