Ο παράλυτος σκύλος που διασώθηκε στην Ουκρανία σώζεται χάρη στην αλληλεγγύη πολλών ανθρώπων

Ένα σκυλάκι διασώθηκε μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος.

Η διάσωσή του έγινε δυνατή χάρη στην Emily Franco , μια εθελόντρια που πέρασε εβδομάδες στα Πολωνο-Ουκρανικά σύνορα βοηθώντας τα πιο ευάλωτα γούνινα.

Δυστυχώς, τα καταφύγια δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία στα σκυλιά με ειδικές ανάγκες, τότε ήταν που η Emily αποφάσισε να επικεντρωθεί στη βοήθεια αυτού του είδους ζώων.

Το παράλυτο σκυλάκι έχει μια νέα ευκαιρία χάρη στην αγάπη.

Τοπάζ είναι το όνομα του γενναίου πρωταγωνιστή μας , διασώθηκε στο Χάρκοβο, όταν τον είδε η Έμιλυ τον πήγε με το αυτοκίνητό της στον κτηνίατρο, η κατάστασή του ήταν αρκετά ευαίσθητη, είχε δεχθεί πολλά τραύματα από σφαίρες και είχε χάσει την κινητικότητα στα πίσω πόδια του .

Ο διασώστης του έπρεπε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά φοβόταν ότι έπρεπε να αφήσει το σκυλάκι, γιατί οι φροντιστές δεν ήθελαν να το φροντίσουν, είχαν προτείνει ακόμη και ευθανασία.

Τότε ήταν που η δημοσιογράφος Kinga C. valentino έμαθε για την ιστορία του σκύλου και χωρίς δισταγμό, έκανε έκκληση στα κοινωνικά δίκτυα να ενωθούν για έναν καλό σκοπό: να σώσουν τη ζωή του Topaz . Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter σχολίασε:

«Παρακαλώ βοηθήστε μας να σώσουμε τη ζωή αυτού του μεγάλου αγοριού. Έχει ήδη δραπετεύσει από τον πόλεμο και έχει παραλύσει.

Ο διασώστης του πρέπει να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν μπορεί να τον πάρει μαζί της. Οι ΜΚΟ θέλουν να του κάνουν ευθανασία. Χρειαζόμαστε μια ΜΚΟ που μπορεί να μας βοηθήσει να το σώσουμε. Παρακαλώ βοηθήστε”.

Ευτυχώς, η δημοσίευση συγκίνησε δεκάδες ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν και να μοιραστούν την ιστορία.

Χάρη στη συνεργασία και την ομαδική εργασία υπέροχων ανθρώπων, ο Topaz σώθηκε .

Χάρη στην Emily και την Kinga, αυτό το αξιολάτρευτο μικρό σκυλάκι σώθηκε από μια θανατηφόρα έκβαση και βρήκε ένα μέρος για να συνέλθει, στην Κρακοβία, τελείωσε τη θεραπεία και απολάμβανε αυτή τη νέα ευκαιρία.

Μέσω δημοσίευσης ο δημοσιογράφος ευχαρίστησε το σπουδαίο έργο όλων εκείνων που έκαναν το Τοπάζ να επιβιώσει.

«Χάρη στην παγκόσμια προσπάθεια. Ο Topaz, το ανάπηρο σκυλάκι από το Kharkiv της Ουκρανίας, βρήκε μια θέση σε μια ομάδα διάσωσης στην Krakovia.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον @HSIUKorg για την υποστήριξή τους, τον @stefsrescue και την @KateNWF που ήταν ήρωες σε αυτήν την αποστολή και την Emily Franco, τη διασώστη που οδήγησε κάτω από τον βομβαρδισμό και δεν τα παράτησε ποτέ.”

Αυτή το όμορφο τετράποδο κατάφερε να λάβει θεραπεία και να προχωρήσει χάρη στην απέραντη αγάπη πολλών ανθρώπων που έκαναν την πιο όμορφη πραγματικότητα δυνατή . Η ομάδα διάσωσης της διάσωσης ζώων Stefs σχολίασε σχετικά:

“Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ! Έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα κεφάλαια για τη μεταφορά.

Ό,τι περισσέψει θα πάει για τον Τοπάζ και την κτηνιατρική του θεραπεία. Με κυριεύει η μεγάλη αγάπη και φροντίδα που έχει λάβει. Μόνο να ήξερε πόσες καρδιές έχει αγγίξει».

Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που επέτρεψαν στο Topaz να απολαύσουν μια δεύτερη ευκαιρία, αυτό το αξιολάτρευτο σκυλάκι μεταφέρθηκε στη Ρουμανία συνοδευόμενο από την Emily Stefs Rescue, μια Βρετανίδα προστάτιδα.

Από εκεί απολαμβάνει τη νέα του ζωή, περιτριγυρισμένος από πολλή αγάπη και ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι να τον περιποιηθούν και να του δείξουν πόσο σημαντικός είναι.

Ακριβώς όπως ο Topaz, άλλα σκυλάκια κατάφεραν να αφήσουν πίσω αυτό το σενάριο του πολέμου και της ερήμωσης. Πρόσφατα, δύο διαβητικά σκυλάκια που χρειάζονταν επείγουσα ινσουλίνη κατάφεραν να ανακάμψουν αφού έλαβαν τη ζωτική ορμόνη, το ένα από αυτά ανέκτησε ακόμη και την όρασή του αφού έλαβε τη θεραπεία.

Άπειρα ευχαριστώ σε όσους εργάζονται ακούραστα για να κάνουν την πιο όμορφη πραγματικότητα. Ας συνεχίσουμε να είμαστε όργανα αγάπης για να παρέχουμε δεύτερες ευκαιρίες στα πιο ευάλωτα γούνινα.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό