Η αδέσποτη γάτα παρηγορεί τον εγκαταλελειμμένο σκύλο που περιμένει την οικογένειά του να επιστρέψει για αυτόν

Μια αδέσποτη γάτα έγινε viral στα social media παρηγορώντας έναν σκύλο που τον εγκατέλειψε η οικογένεια του.

Η εγκατάλειψη των ζώων είναι μια από τις πιο θλιβερές καταστάσεις που πολλοί από εμάς έπρεπε να βιώσουμε. Αφήνονται στο δρόμο, στη μοίρα τους, και δεν ξέρουν πώς να επιβιώσουν από τις αντιξοότητες που έρχονται με το να μείνουν μόνοι, όπως το κρύο ή την έλλειψη φαγητού. Υπάρχουν όμως πάντα άγγελοι που καταφθάνουν για να τα φροντίσουν, ακόμα κι αν είναι ζώα.

Αυτή είναι η ιστορία ενός αδέσποτου γατιού που αποφάσισε να φροντίσει ένα σκυλάκι που πρόσφατα εγκατέλειψε η οικογένειά του , το οποίο ήταν πολύ λυπημένο και περίμενε κάποιον να επιστρέψει για αυτόν.

Ο σκύλος εγκαταλείφθηκε στα περίχωρα της Σεούλ της Νότιας Κορέας, σε κατοικημένη περιοχή. Οι γείτονες πιστεύουν ότι οι κηδεμόνες του μετακινήθηκαν και δεν μπορούσαν να πάρουν το γούνινο. Ανήσυχο και άπορο, το σκυλάκι κατέληξε να έχει τη στήριξη μιας αδέσποτης γάτας, από την οποία έγινε αχώριστος.

«Ζώντας σαν σκύλος και γάτα» είναι μια έκφραση που σημαίνει σύγκρουση και μάχη. Αλλά αυτό το δίδυμο διαψεύδει αυτό που πιστεύει η κοινή λογική για τη σχέση μεταξύ των πιο συχνών ειδών μεταξύ των κατοικίδιων ζώων.

Τα δύο έχουν παρόμοιο τρίχωμα, μεταξύ πορτοκαλί και καφέ. Ευτυχώς, αυτό δεν είναι το μόνο κοινό χαρακτηριστικό αυτών των γούνινων. Για μήνες, οι εικόνες της σχέσης γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – το υλικό δημοσιεύτηκε από την Kritter Klub, μια νοτιοκορεατική ιστοσελίδα που διαδίδει ιστορίες συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Πιστεύεται ότι ο σκύλος ζούσε με ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, μέχρι που έπρεπε να μετακομίσουν σε γηροκομείο και η οντότητα δεν επέτρεψε την παρουσία ζώων. Κάτοικοι της περιοχής όπου εντοπίστηκε το ζώο είπαν ότι το ζευγάρι έπρεπε να αφήσει πίσω του το γούνινο. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα, ωστόσο, την πραγματική ιστορία του σκύλου.

Ο γούνινος τριγυρνούσε στην περιοχή, χωρίς να ξέρει τι συνέβαινε, ούτε πού να πάει. Ήταν ανήσυχος και άπορος, καθώς και κρύωνε και πεινούσε. Τότε, μια γάτα εμφανίστηκε στο πέρασμά του, για να αλλάξει την τροχιά.

Για αρκετούς μήνες, οι κάτοικοι της περιοχής ήταν μάρτυρες της φιλίας μεταξύ του σκύλου και της γάτας. Το αιλουροειδές τον πλησίασε άφοβα από την πρώτη συνάντηση, σαν να ήταν οι δυο τους παλιοί γνώριμοι. Αγκάλιασε τον σκύλο και όπως φαίνεται αποφάσισε να τον φροντίσει.

Λες και ένας βετεράνος του δρόμου λυπήθηκε έναν νεοφερμένο. Είναι πάντα μαζί, στριμωγμένοι μαζί. Η γάτα δείχνει στοργή και φαίνεται να θέλει να τον υπερασπιστεί από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Η αντίδραση των ζώων, σε σχέση με τον άνθρωπο, ήταν πάντα πολύ διαφορετική. Καθώς ο σκύλος προσπαθούσε να δημιουργήσει οπτική επαφή, θέλοντας να βρει απαντήσεις στην κατάσταση, η γάτα απέφυγε γρήγορα, κρύβοντας.

Είναι περισσότερο από πιθανό ότι η γάτα είχε αρκετή εμπειρία στο δρόμο για να ξέρει ότι τους ανθρώπους, γενικά, δεν πρέπει να τους εμπιστεύονται. Όταν αποφασίσουν να φέρουν φαγητό, είναι ακόμη δυνατό να το δεχτούν, κρατώντας όμως απόσταση ασφαλείας.

Το σκυλάκι από την άλλη έδειξε ασφάλεια με την παρουσία του κόσμου. Πρέπει να πέρασε ολόκληρη τη ζωή του με τους ανθρώπους και ποτέ δεν βρήκε λόγο να τους φοβάται ή να μην τους εμπιστεύεται. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο αντιδράσεις είναι εξίσου θλιβερές: η γάτα έχει μάθει να είναι καχύποπτη και ο σκύλος δεν έχει ανακαλύψει ακόμη τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν οι ξένοι.

Το δίδυμο τράβηξε φυσικά την προσοχή των ανθρώπων που ζουν κοντά. Κάποιοι ενθουσιάστηκαν με τη φιλία του σκύλου και της γάτας. Πολλοί άρχισαν να πηγαίνουν τρόφιμα και ρούχα στα γούνινα, για να μειώσουν την ταλαιπωρία τους.

Ο σκύλος δεν ήθελε ποτέ να φύγει από την περιοχή της οικιστικής περιοχής και η γάτα φαινόταν απολύτως πρόθυμη να του κάνει παρέα, ίσως αναλαμβάνοντας τη στάση του κηδεμόνα. Το περασμένο καλοκαίρι -την περίοδο των βροχών στη Νότια Κορέα-, σημειώνοντας ότι το ζευγάρι δεν έδειχνε σημάδια απομάκρυνσης, ένας από τους ντόπιους έστησε ένα μικρό σπίτι για το ζευγάρι.

Αλλά ακόμη και με μια στέγη πάνω από το κεφάλι του, ο σκύλος συνέχισε να περιφέρεται στην πύλη του κτιρίου. Σκέφτηκε ότι οι κηδεμόνες θα μπορούσαν να επιστρέψουν ανά πάσα στιγμή – και θα έπρεπε να είναι εκεί για να τους καλωσορίσει και τελικά να επιστρέψει στην άνεση του σπιτιού. Ποιος ξέρει, παρέα με τον φίλο της γάτα.

Τη νύχτα, από την άλλη, ο σκύλος και η γάτα αποσύρονταν στο σπίτι και κοιμόντουσαν αγκαλιά, για να απολαύσουν ο ένας τη ζεστασιά του άλλου. Έγιναν αχώριστοι και όλοι θαυμάζουν την πίστη και τη στοργή που δίνουν ο ένας στον άλλον.

Καθώς πλησίαζε ο χειμώνας, ένας από τους ντόπιους αποφάσισε να επικοινωνήσει με ένα καταφύγιο ζώων. Οι νύχτες στη Νότια Κορέα είναι κρύες και τα ζώα πιθανότατα δεν μπορούσαν να αντέξουν μια κρύα εποχή που ζουν έξω.

Τελικά πυροδοτήθηκε η διάσωση. Σκύλος και γάτα συλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν στον κτηνίατρο. Ευτυχώς, οι εξετάσεις έδειξαν ότι και τα δύο ζώα ήταν σε τέλεια υγεία. Τώρα, αυτό το ζευγάρι φίλων βρίσκεται σε ένα προσωρινό σπίτι, περιμένοντας μια οικογένεια που θέλει να τους υποδεχτεί μόνιμα. Το προσωπικό του καταφυγίου θέλει να υιοθετηθούν μαζί, για να μην αναιρέσουν την όμορφη φιλία τους.

Μετά από εβδομάδες στο δρόμο, όχι μόνο το εγκαταλελειμμένο σκυλάκι έχει άλλη μια ευκαιρία, αλλά η αδέσποτη γάτα έχει βρει επίσης μια αγαπημένη οικογένεια.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό