Ο ηλικιωμένος είπε ότι δεν νοιαζόταν για τα σκυλιά, αλλά παραδίδεται στη γοητεία ενός τετράποδου φίλου

Είπε ότι δεν νοιαζόταν για τα σκυλιά, αλλά τελικά παραδόθηκε στη γοητεία ενός γούνινο φίλου.

Αυτή είναι η ιστορία του Pitoco, ενός μικτού σκύλου που μπήκε στη ζωή ενός 66χρονου άνδρα. Μήνες νωρίτερα, αυτός ο άντρας, που αυτοπροσδιορίζεται ως «ένας γκρινιάρης γέρος» , δεν ήθελε να ακούσει για σκυλιά στο σπίτι, αλλά η υπόθεση μετατράπηκε.

Υπάρχει κάποιος που δεν του αρέσουν τα σκυλιά; Σύμφωνα με τον Vinícius και τον Renan Carleto, η απάντηση είναι θετική: ο πατέρας των δύο ανδρών, Valdir Carleto , δεν εξέτασε το ενδεχόμενο να έχει παρέα με γούνινο. Περιέγραψε όλα τα «μειονεκτήματα» του να έχεις σκύλο.

Τίποτα καλύτερο από τη μια μέρα μετά την άλλη. Ο Valdir συμφώνησε να δεχτεί τον Pitoco, προσπάθησε να τον αγνοήσει για μερικές εβδομάδες, αλλά έπρεπε να παραδοθεί στη γοητεία, τη χάρη και την απόλυτη πίστη του σκύλου. Τώρα, το δίδυμο ποζάρει ακόμη και για φωτογραφίες με μπλουζάκια που σφραγίζουν τα πρόσωπα των «φίλων για πάντα».

Ο Valdir Carleto ζει στο Guarulhos (SP). Πριν από μερικά χρόνια, ο γιος του Vinícius πρότεινε στον πατέρα του να υιοθετήσει ένα σκυλί από ένα καταφύγιο – στα social media, ο Vinícius πάντα δημοσιεύει πληροφορίες για εγκαταλελειμμένα σκυλιά στην πόλη.

Ο πατέρας, ωστόσο, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θέλω να ξέρω για τα σκυλιά στο σπίτι» , ήταν η σκληρή απάντηση του Βαλντίρ στον Βινίσιους , ο οποίος δεν πτοήθηκε και συνέχισε την εκστρατεία, μαζί με τον αδερφό του, για να βρει ο ηλικιωμένος έναν τετράποδο σύντροφο.

«Ο πατέρας μου είναι ένας σκυθρωπός και γκρινιάρης τύπος» , δήλωσε ο Vinícius σε συνέντευξή του στο The Dodo. Όμως ο νεαρός έκανε πράξη μια στρατηγική: έκανε τη μητέρα του να συναντήσει το κουτάβι που είχε στο μυαλό του.

Μετά τις συστάσεις, ο Πιτόκο προσπάθησε να κερδίσει την εύνοια του κυρίου. . Ήταν μόνο θέμα ημερών για τον Valdir να παραδεχτεί την ήττα και να δεχτεί το σκυλί που έφερε το «αλάνθαστο σχέδιο» των δύο γιων.

Όμως ο Βαλντίρ δεν ήθελε να ενδώσει. Για λίγες μέρες, απλώς αγνόησε τον Pitoco, παρά το γεγονός ότι το κουτάβι έκανε πράξη όλα τα κόλπα και τα κόλπα που έχει ένα κουτάβι για να κάνει φίλους και να κερδίσει συμμάχους.

Ο Πίτοκο, όπως κάνουν όλοι οι μεγάλοι φίλοι, επέμεινε και, σιγά σιγά, η αντίσταση του Βαλντίρ υπονομεύτηκε. Το κουτάβι είναι αληθινός σύντροφος και έκανε τα πάντα για να εκτονώσει τις εντάσεις που θα έφερνε ο ιδιοκτήτης στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο ο Βαλντίρ άρχισε να τον αγαπάει.

Όποιος ζει με σκύλους ξέρει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακουφιστείτε από το άγχος. Ανεξάρτητα από το πόσο εκνευρισμένοι και κουρασμένοι είστε, είναι πάντα έτοιμοι να ευχαριστήσουν, να παίξουν, να κάνουν πάρτι ή απλώς να κάνουν παρέα.

Μια μέρα, ο Βινίσιος γύρισε σπίτι και βρήκε τον πατέρα του στην πίσω αυλή. Έτρεχε και έπαιζε με τον Πίτοκο, με έναν τρόπο που το αγόρι δεν είχε δει ποτέ. «Στην πραγματικότητα, δεν πίστευα ότι ο πατέρας μου είχε τέτοια διάθεση», είπε ο Βινίσιους στο The Dodo.

Χρειάστηκαν τρεις μήνες επιμονής, μέχρι που ο Βαλντίρ Καρλέτο το παραδέχτηκε: ήταν τελείως ερωτευμένος με το σκυλάκι. Η «παράδοση» έγινε ξεκάθαρη όταν ο κηδεμόνας αποφάσισε να φτιάξει μπλουζάκια για αυτόν και τον Πιτόκο: στο μπροστινό μέρος, τα πρόσωπα των καλύτερων φίλων.

Η θετική επίδραση του Pitoco στον Valdir παρατηρήθηκε από όλη την οικογένεια. Ο κηδεμόνας είναι πιο ανάλαφρος, πιο χαλαρός, λιγότερο κυκλοθυμικός. Κάθε μέρα, όταν επιστρέφει σπίτι, ο Valdir αφιερώνει λίγο χρόνο για να παίξει και να διασκεδάσει. Το κουτάβι είναι ένας εξαιρετικός θεραπευτικός παράγοντας.

Το βιβλίο

Πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, ο Valdir, που είναι συγγραφέας και μοντέρ, κυκλοφόρησε την τελευταία του δουλειά: «Pitoco e o Velho Mal-Humorado» . Είναι η ιστορία της σχέσης του διδύμου και η ανακάλυψη της φιλίας. Καθώς δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, το εξώφυλλο του βιβλίου τυπώνει μια φωτογραφία του Valdir και του Pitoco ντυμένοι με τα μπλουζάκια με τα οποία αποτίουν φόρο τιμής ο ένας στον άλλον.

Το βιβλίο μιλάει για τον ερχομό του Πίτοκο στη ζωή του Βαλντίρ, τη διαδικασία του να έρθει πιο κοντά, την ευχαρίστηση που βρίσκει κανείς στα παιχνίδια, τις βόλτες και τους υπνάκους στην αγαπημένη του πολυθρόνα. Ο συγγραφέας επιμένει επίσης να αφηγείται την αντίσταση που προέβαλε στη συνύπαρξη και την εκλεπτυσμένη τεχνική του σκύλου να κερδίσει την καρδιά του κηδεμόνα του.

Το «Pitoco e o Velho Mal-Humorado» δείχνει επίσης την απήχηση της φωτογραφίας των δύο φίλων με τα αντίστοιχα αναμνηστικά μπλουζάκια τους. Η εικόνα δημοσιεύτηκε αρχικά σε εφημερίδες στο Guarulhos, κέρδισε ιστότοπους και κοινωνικά δίκτυα και τελικά έγινε viral σε όλο τον κόσμο (η συνέντευξη του Vinicius στο The Dodo, για παράδειγμα, είχε πρόσβαση σε χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου).

Ο συγγραφέας δώρισε μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις βιβλίων σε δύο οντότητες στο Guarulhos που προστατεύουν και περιθάλπουν αδέσποτα: τον Abrigo da Lana και τον Lar da Regina. Το “Pitoco e o Velho Mal-Humorado” αφηγείται την ιστορία μιας φιλίας που έχει ακόμα πολλές ιστορίες να πει.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό