Νιγρίτα Σερρών: Εθελοντές έτρεξαν και πήραν από το δρόμο το χτυπημένο αδεσποτάκι που κανείς άλλος δεν βοήθησε

Μπορεί να το λέμε συχνά αλλά είναι η μόνη αλήθεια, την οποία θα αναφέρουμε πάντα. Όσο δεν αλλάζουν τα πράγματα στη χώρα μας. Ποια είναι αυτή; Ότι αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές φιλόζωοι, κανένα ζώο δεν θα σωζόταν. Στα δύσκολα το Κράτος είναι ανύπαρκτο, εξαφανισμένο.

Ο λόγος για μια ανάρτηση του Δημήτρη Παπαγεωργίου από τις Σέρρες, ο οποίος εντόπισε στην κωμόπολη Νιγρίτα των Σερρών ένα σκυλάκι χτυπημένο και σε άσχημη κατάσταση στο δρόμο. Ξεκίνησε αμέσως τις εκκλήσεις για βοήθεια. Ο ίδιος δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να κάνει κάτι γιατί πήγαινε στη δουλειά του.

Παρόλα αυτά του έβαλε φαγητό και νεράκι. Ο σκυλάκος ήταν απίστευτα αδύναμος, που αντιδρούσε με δυσκολία. Του έβαλε και κονσέρβα και εκείνο άρχισε να τρώει, κάτι που ήταν πολύ ενθαρρυντικό.

Οι εκκλήσεις που έκανε αρχικά δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα καθώς ο κόσμος έγραφε οργισμένος, κυρίως για τους υπεύθυνους που δεν έκαναν τίποτα, χωρίς όμως και οι ίδιοι να βοηθήσουν στην κατάσταση. Και παρέπεμπαν στη φιλοζωική. Και τα σχόλια έδινα και έπαιρναν, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις

Και εκεί είναι που έρχονται οι εθελοντές. Οι πραγματικοί φιλόζωοι εθελοντές, που δεν έχουν αργίες, δεν έχουν τίποτα καθώς ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να τρέξουν σε περιστατικό. Την ώρα που οι υπόλοιποι τσακώνονται στο Facebook, εκείνοι σώζουν ζώα που βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ μαθαίνοντας το περιστατικό, έτρεξαν στο σημείο και βρήκαν το ζώο. Το οποίο, όπως μαθαίνουμε, είναι 5 χρόνια αδέσποτο στην περιοχή της Νιγρίτας. Οι άνθρωποι του φιλοζωικού αναφέρουν ότι μάλλον είναι χτυπημένο στα δύο μπροστινά ποδαράκια του από αυτοκίνητο. Και το μετέφεραν στο καταφύγιο του ΦΟΣ αφού πρώτα έλαβε τις πρώτες βοήθειες από κτηνίατρο.

Μπράβο στους εθελοντές που τον πήραν, θα το προσέξουν και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί ώστε να γίνει καλά. Ο ΦΟΣ άλλωστε είναι γνωστός για το μεγάλο αγώνα που δίνει για τα ζώα. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, το σκυλί θα έμενε νύχτα στο δρόμο υπομένοντας το μαρτύριό του. Γιατί οι περισσότεροι που το είδαν απλά το προσπέρασαν.

Τέλος θα θέλαμε να σημειώσουμε το αυτονόητο. Το να πας να σώσεις ένα ζώο δεν πρέπει απαραίτητα να είσαι μέλος μιας φιλοζωικής. Μπορείς να τρέξεις και μόνος σου να βοηθήσεις. Δεν μπορούμε να ψάχνουμε πάντα τους ανθρώπους μιας φιλοζωικής για όλα τα περιστατικά. Αν πραγματικά αγαπάμε τα ζώα, μπορούμε να πράξουμε και μόνοι μας.

Άλλωστε οι άνθρωποι των φιλοζωικών είναι εθελοντές. Αυτό συχνά το ξεχνάμε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό