Μπίλι: Ο υποσιτισμένος σκύλος που σώθηκε από βέβαιο θάνατο και η σπαρακτική ιστορία της διάσωσης του από Ελληνίδα φιλόζωη

Μια από τις αρνητικές συνέπειες που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα, εξαιτίας των αυξανόμενων οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, αποτελεί και ο τεράστιος αριθμός αδέσποτων ζώων που ολοένα και πληθαίνουν.  Με σκοπό να εξαλειφθεί αυτό το εξαιρετικά φλέγον ζήτημα, δημιουργήθηκαν αρκετές ομάδες διάσωσης ζώων στο Facebook οι οποίες καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες καθημερινά.

Η φωτογραφία του Μπίλι που συγκίνησε την Ελληνίδα φιλόζωη

Σε μια από αυτές, η Βάλια Ορφανίδου από την Αθήνα, είδε αναρτημένη την φωτογραφία ενός ακραία υποσιτισμένου και ταλαιπωρημένου σκύλο. Συγκινημένη και σοκαρισμένη από το θέαμα, αποφάσισε να αναλάβει δράση και να κάνει τα πάντα για να τον σώσει.

«Όταν οι άνθρωποι είδαν για πρώτη φορά την εικόνα του, ορισμένοι [σχολιαστές] είπαν ότι φαινόταν ψεύτικη – όπως μια σκηνή από ένα video game με ζόμπι,» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ορφανίδου στη Huffington Post.

Η κατάστασή του ήταν συγκλονιστική.

Η Ορφανίδου ήταν πεπεισμένη πως ο σκύλος δεν θα άντεχε και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να του προσφέρει ένα ασφαλές μέρος για να ξεψυχήσει.

Ο Μπίλι ήταν σε άσχημη κατάσταση, καθώς έπασχε από ψώρα η οποία είναι μεταδοτική.

Ήταν σίγουρη ότι ο κτηνίατρος θα κάνει ευθανασία στον Μπίλι. Προς έκπληξή της, ο κτηνίατρος είπε ότι ήταν μια χαρά. Αυτό της έδωσε το κουράγιο να τον δει να αναρρώνει πλήρως. Τον πήρε στο σπίτι της και του έδωσε ένα φιλόξενο και άνετο χώρο σε ένα μικρό μπάνιο.

Ο Μπίλι το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να κοιμηθεί άνετα στο σπίτι της Ορφανίδου.

Η θέληση για ζωή του Μπίλι ήταν ενθαρρυντική.

Δεν ήξερε τι να κάνει ή πού να τον αγγίξει, επειδή το σώμα του είχε τόσο πολλά τραύματα. Θυμάται να καταβροχθίζει το μπολ της τροφής, το οποίο έδειξε ότι ο Μπίλι δεν τα παρατούσε τόσο εύκολα.

Πώς ο Μπίλι πήρε το όνομά του;

Ο ταλαιπωρημένος σκύλος ονομάστηκε Μπίλι, καθώς έτσι έλεγαν τον Πακιστανό μετανάστη που τον εντόπισε και τον φρόντιζε, ενώ ήταν ο ίδιος που βοήθησε τους εθελοντές για τη διάσωση του. Όταν η Ορφανίδου συναντήθηκε με τον Μπίλι στον κτηνίατρο, αρχικά ήταν πολύ φοβισμένος. Αρνιόταν να βγει από το κλουβί του.

Με την κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατρική θεραπεία, έχει μεταμορφωθεί τελείως.

Του αρέσει το μάσημα των παιχνιδιών.

Δύο μήνες αργότερα, ο Μπίλι έχει μεταμορφωθεί σε ένα υγιές σκυλί.

Αυτό που χρειαζόταν ο Μπίλι ήταν λίγη αγάπη και αυτό τον κάνει να κοιμάται ήσυχος το βράδυ.

Μόλις ανάρρωσε πλήρως, ο Μπίλι υιοθετήθηκε από μια γυναίκα, την Emma που ακολούθησε την ιστορία του στα social media από την πρώτη ημέρα.

Ήταν δύσκολο για την Ορφανίδου να τον αφήσει, καθώς είχε δεθεί μαζί του.

Πίστεψε ότι από κοινού μοιράστηκαν ένα θαύμα.

Related posts

“Χριστός Ανέστη”: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση σε ολόκληρη τη χώρα

Ρίγη συγκίνησης: Η στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι κατά την περιφορά του Επιταφίου

Χωρίς την Ανάσταση του Χριστού δεν θα υπήρχε Χριστιανισμός: Είναι η μόνη αλήθεια