Μεγαλείο Ψυχής: Ζευγάρι Οδηγεί 40 Χιλιόμετρα Για Να Φροντίσει Αδέσποτα Ζώα – Φωτογραφίες

Μεγαλείο Ψυχής: Ζευγάρι Οδηγεί 40 Χιλιόμετρα Για Να Φροντίσει Αδέσποτα Ζώα

Ζευγάρι: Υπάρχει ελπίδα, ένα ζευγάρι από την Λιθουανία μας κάνει να ελπίζουμε πως δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά από τους ανθρώπους. Ο Mantas και η Rasa έκαναν ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη πριν από 6 χρόνια. Ερωτεύτηκαν τόσο το νησί Koh Kood της Ταϊλάνδης που απόφασισαν να μετακομίσουν και να ζήσουν μόνιμα σε αυτό.

Από την πρώτη στιγμή που μετακόμισαν άρχισαν να ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα που ζουν σε άθλιες συνθήκες στους δρόμους του νησί Koh Kood, πεινασμένα, τραυματισμένα και συχνά άρρωστα. Κάποια που είχαν μεγάλη ανάγκη τα πήραν σπίτι τους να τα φροντίσουν και, όπως γίνεται συνήθως, δεν τα άφησαν ξανά να γυρίσουν στους δρόμους. Και έτσι πολύ γρήγορα βρέθηκαν με 15 υιοθετημένα αδεσποτάκια, τα οποία λατρεύουν. Από αυτά τα 2 είναι τυφλά και τα 14 με ειδικές ανάγκες. Τα έσωσαν στην κυριολεξία από θάνατο.

Όμως δεν ξέχασαν και τα άλλα αδέσποτα που έμειναν πίσω. Έτσι κάθε μέρα διανύουν, με φορτωμένο το αυτοκίνητο από τρόφιμα και φάρμακα, πάνω από 40 χιλιόμετρα οδικώς για να ταΐσουν ζώα και να περιθάλψουν αυτά που έχουν ανάγκη. Δυστυχώς κτηνίατρος δεν υπάρχει στο νησί. Έτσι εκείνοι προσπαθούν να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Για να μπορέσουν όμως να τα κάνουν όλα αυτά ξεκίνησαν επισκέψεις σε σχολεία, κλινικές και άλλους οργανισμούς για να ενημερώσουν τον κόσμος και τους φορείς για τις ανάγκες των πολλών αδέσποτων που ζουν στο απομονωμένο αυτό νησί και να ζητήσουν βοήθεια. Έτσι ξεκίνησαν και ένα πρόγραμμα στειρώσεων, με το οποίο έχουν καταφέρει να στειρώσουν μέχρι τώρα πάνω από 1000 ζώα, κάτι που είναι πολύ βασικό.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/SabaiDogKohKood/

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό