Λόγω Υδροκεφαλίας, Ο Σκύλος Γίνεται Στόχος Μιμιδίων Και Κακών Σχολίων

Έχει διαφορετική εμφάνιση και έχει γίνει στόχος μιμιδίων και κακών σχολίων. Ο σκύλος περιμένει την υιοθεσία.

Είναι αναπόφευκτο να αποθαρρυνόμαστε από μια ζοφερή πρόγνωση που επηρεάζει μια ζωή , ειδικά αν είναι ένα ον τόσο ανυπεράσπιστο όσο ένα ζώο. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που μένουν μόνο λόγια και συμβαίνει το αντίθετο , που κάνει χαρούμενες τις καρδιές της οικογένειας και των αγαπημένων προσώπων.

Το Chupete (πιπίλα, στα Πορτογαλικά) είναι ένα κουτάβι που γεννήθηκε στη Βολιβία. Χρειάζεται επειγόντως να βρει σπίτι, αλλά από τότε που έγιναν οι πρώτες αναρτήσεις για υιοθεσία, ο σκύλος τρολάρεται στα social media.

Ο λόγος για τα αστεία και τα κακεντρεχή σχόλια είναι η εμφάνιση του γούνινου. Ο Chupete γεννήθηκε με υδροκέφαλο, μια κατάσταση που αυξάνει τον όγκο του κρανίου. Με άλλα λόγια, ο Chupete είναι ένας σκύλος με “κεφάλι”. Γεννήθηκε επίσης με έντονο στραβισμό.

Η ιστορία

Η Claudia Patricia είναι μια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων που ζει στην Cochabamba, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βολιβίας και μια από τις υψηλότερες στον κόσμο: βρίσκεται στα βάθη στις Άνδεις, σε υψόμετρο 2.560 μέτρων.

Η ακτιβίστρια ήταν υπεύθυνη για τη διάδοση της ιστορίας του Chupete στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημοσίευσε φωτογραφίες και κείμενα στο Instagram και στο Facebook, προσπαθώντας να βρει μια ανθρώπινη οικογένεια πρόθυμη να καλωσορίσει το κουτάβι στο σπίτι.

Από τότε, ο σκύλος έχει γίνει στόχος πολλών χρηστών του Διαδικτύου. Η φωτογραφία του Chupete έγινε μιμίδιο και κοινοποιήθηκε, τις περισσότερες φορές, χωρίς αίτημα υιοθεσίας, απλώς ως χόμπι και διασκέδαση.

Ο Chupete γεννήθηκε στο Refúgio Gamaliel, αλλά επί του παρόντος ζει στο καταφύγιο Narices Frias (κρύες μύτες), που βρίσκεται στο κέντρο της Cochabamba. Η Claudia έχει δεσμευτεί να βρει ένα σπίτι για τον σκύλο, καθώς και πόρους για κτηνιατρική φροντίδα. Παρά τα τρολ, ο ακτιβιστής είναι αποφασισμένος να βρει οικογένεια στο γούνινο.

Μάλιστα, ο Chupete, ο σκύλος με το μεγάλο κεφάλι, όπως έγινε γνωστός, μπορεί να θεωρηθεί πραγματικό θαύμα. Με τον υδροκέφαλο, οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν ελάχιστες, αλλά το σκυλάκι αντέχει γενναία.

Σε μια νέα ανάρτηση, η Claudia έγραψε: «Το Chupete είναι ένα θαύμα. Είναι έξι εβδομάδων και ήδη τρώει. Δεν νομίζω ότι έπρεπε να γεννηθεί – στην πραγματικότητα, ο κτηνίατρος μας είπε ότι γεννήθηκε νεκρό, λόγω της ασθένειας, εκτός από υδροκεφαλία, έχει και μια μικρή απόκλιση στα μάτια του, αλλά του δίνει μια νότα τρυφερότητας .”

Παρά τα προκατειλημμένα σχόλια, ο Chupete έγινε viral στα social media και αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες υιοθεσίας. Η Claudia επιμένει ότι ο σκύλος «είναι ένα θαύμα και η οικογένεια που θα τον υιοθετήσει θα πάρει ένα δώρο».

Η εκστρατεία υιοθεσίας του Chupete βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το κουτάβι ξεπερνά όλους τους περιορισμούς που του επιβάλλει ο υδροκέφαλος και, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν κινδυνεύει πλέον να πεθάνει. Εκτός από τα αστεία και τις φάρσες, πολλοί χρήστες του διαδικτύου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να καλωσορίσουν το γούνινο στο σπίτι.

Η ασθένεια

Ο υδροκέφαλος του σκύλου είναι μια συγγενής νόσος. Είναι η συσσώρευση εγκεφαλονωτιαίου υγρού στις κοιλίες του εγκεφάλου, που προκαλείται από την απόφραξη της ροής. Η ασθένεια εκδηλώνεται μέσω κλινικών σημείων εγκεφαλοπάθειας, όρος που χρησιμοποιείται για κάθε ασθένεια που μεταβάλλει τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Εκτός από τη συγγενή μορφή, ο υδροκέφαλος μπορεί να εκδηλωθεί και σε ενήλικους σκύλους, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, λόγω τραύματος (χτυπήματα στο κεφάλι), πτώσεις, μολύνσεις και ορισμένους τύπους όγκων που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τα χτυπήματα και οι πτώσεις είναι πιο κοινά μεταξύ των μικρών σκύλων.

Η παθοφυσιολογία της βλάβης είναι πολύπλοκη και περιλαμβάνει την καταστροφή του επενδύματος, της κυτταρικής μεμβράνης που περιβάλλει το κεντρικό κανάλι του νωτιαίου μυελού και τις δύο εγκεφαλικές κοιλίες. Λόγω της συσσώρευσης υγρών, ο υδροκέφαλος μπορεί επίσης να προκαλέσει:

• βλάβη στη λευκή ουσία του εγκεφάλου, ένα σύνολο κυττάρων που είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση, την υποστήριξη, τη μόνωση και τη θρέψη των νευρώνων και των νευρικών γαγγλίων.

• νευρωνικές βλάβες στον εγκεφαλικό φλοιό, την περιοχή που είναι υπεύθυνη για κινητικές, αισθητηριακές και συνειρμικές λειτουργίες (συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων γνωστικών λειτουργιών όπως η μνήμη και η μάθηση).

Οποιοσδήποτε σκύλος μπορεί να γεννηθεί με υδροκέφαλο, αλλά η ασθένεια φαίνεται να προσβάλλει συχνότερα μικρά σκυλιά, όπως τα Τσιουάουα , τα Γιορκσάιρ Τεριέ , τα Μαλτέζ, το Αγγλικό Μπουλντόγκ, το Πουντλ (παιχνίδι και μινιατούρα) και το Πομεράνια.

Τα συμπτώματα της νόσου είναι εμφανή, ειδικά στη συγγενή μορφή:

-πρησμένο κεφάλι
-ανωμαλίες και παραμορφώσεις στο κρανίο.
-ανομοιόμορφο και συγκλονιστικό βάδισμα.
-προβλήματα όρασης και ακοής.
-σπασμοί.

Αυτά τα σημάδια, ωστόσο, μπορεί να υποδεικνύουν μια σειρά από άλλες καταστάσεις υγείας. Για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση, ο κτηνίατρος πρέπει να αναλύσει ακτινογραφίες και υπερήχους του κρανίου και του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Ο υδροκέφαλος του σκύλου έχει θεραπεία, αλλά όλα εξαρτώνται από τη σοβαρότητα της περίπτωσης. Εκδηλώνεται με ήπιο τρόπο (όπως με το Chupete), μπορεί να ελεγχθεί με φαρμακευτική αγωγή, μέχρι την πλήρη αποβολή της συσσώρευσης υγρών. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε χειρουργική επέμβαση και σωλήνες παροχέτευσης.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό